Tinejdžeri i akne : 5 zlatnih pravila liječenja akni

horoscope guru

Njega kože vrlo je važna, jer je koža stalno izložena vanjskim utjecajima. Koža sklona aknama je posebno izložena negativnom utjecaju prekomjernog izlaganja suncu i zahtijeva stalnu brigu.

Akne kože

U adolescentnoj dobi koža je vrlo često prekrivena prištićima i aknama. Više od 90% adolescenata ima problematičnu kožu.

Akne se mogu pojaviti u bilo kojoj fazi života Sve više odraslih žena ima problematičnu kožu, a razlozi tome bi mogli biti stres, hormonalne promjene, i si..

Uzroci stvaranja akni kože

Uzrok akni je nakupljanje odumrlih stanica, bakterija i masnoće u porama lojnih žlijezda Najosjetljivije su pore na licu, prsima i gornjem dijelu prsnog koša. te leđima. Na to također utječe nasljeđe i hormonska neravnoteža U žena, ovaj je fenomen povezan s menstrualnim ciklusom Na hormonalnu ravnotežu također može utjecati uzimanje kontracepcijskih pilula. Posljedi ca stresa je izlučivanje adrenalina, koje također utječe na kožu.

Tijekom adolescentne dobi hormoni u krvi ubrzano rastu, što potiče lojne žlijezde da jače izlučuju kožne masnoće. Masnoće u kombinaciji s odumrlim stanicama začepljuju pore i izazivaju nabreklost pore te upalu ispod čepa ili mitesera. što rezultira nastankom akni. Do lijepe kože bez akni možete doći stalnom i redovitom njegom, zaštitom i odgovarajućom kozmetikom.

Ako tome dodamo još i kapsule, uspjeh je osiguran.

Ne zaboravite 5 zlatnih pravila za liječenje akni:

1. Birajte samo kvalitetnu kozmetiku i dodatke prehrani za vašu kožu.

2. Važno je kožu redovito njegovati, ujutro i navečer, svaki dan! Kada se poboljša stanje kože, nemojte odustati, brinite o njoj i dalje.

3. Ne istiskujte prištiće!

4. Zdravo se hranite i pijte dovoljno tekućine! Najbolje, naravno, vode! Najmanje 2 litre dnevno.

5. Vježbajte redovito! Redovita tjelovježba na svježem zraku također će utjecati na ljepši izgled kože.

Još 6 savjeta za njegu kože

1. Ne odustajte! Tijekom uzimanja kapsula pridržavajte se dva pravila:

Nemojte odustati ori uzimanja već nakon prvih znakova poboljšanja.
Ne očekujte znakove poboljšanja odmah nakon prvih tjedana uzimanja.

Proces čišćenja prištića i problematične kože obično traje više mjeseci Preporučujemo uzimanje najmanje 3 mjeseca.

2. Čišćenje kože

Za aknastu kožu potrebna je redovita njega, ujutro i navečer, svaki dan. Kada se stanje poboljša, nemojte prestati sa korištenjem, nego nastavite.

3. Hrana

Utječe li hrana na nastanak prištića?
Da i ne. Stanje se može pogoršati ako jedemo neke vrste hrane (čokolada, izrazito jednolična hrana, hrana bogata kalijem), ali za to nema nikakvih znanstvenih dokaza.

5. Skidajte šminku

Ponekad ste preumorni za skidanje šminke prije spavanja. Tijekom dana na licu ne ostaje samo šminka već i sva prljavština iz vanjskog svijeta, poput gradskog smoga i prašine, koji uzrokuju proširene pore i akne. Navečer morate obaviti cijeli proces čiščenja lica.

6. Mijenjajte jastučnice

Naime, svoje lice svake noći naslanjate na jastuk, a većina bakterija premješta se s lica na jastuk i opet se vraća na lice. Zato redovito mijenjajte jastučnice.

4. Spavanje

Spavajte najmanje šest do osam sati svaku noć. San pomaže vašem tijelu da se odmori i pripremi za sljedeći dan. Kad ste svježi i odmoreni to se itekako vidi na vašoj koži.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)