Kako astrologija utječe na prekid veze?

horoscope guru

 

Kratka astrološka analiza kako koji znak Zodijaka će reagirati na kraju ljubavne priče.

Ovan– Dosada je ono što ubija veze jednog Ovna. Vatreni i siloviti, tako se mogu pretvoriti u kamen. Oni vole ili adrenalinske valove ili nove ljubavi. Savladavanje prepreka u ljubavi za Ovnove predstavlja najveće uzbuđenje. Ako želite da zadržite svog Ovna, uvijek morate imati malu skrivenu stranu ličnosti koju će on otkrivati. Pokažite divlje uzbuđenje prema svim novim avanturama, čemu je on sklon. Glas razuma ostavite za kasnije kako vas ne bi zatekle optužbe da mu niste dovoljna podrška. Ovan će uporno pokušavati da održi vibracije i unosi novine u odnos, a ukoliko ne uspije u tome, porušit će sve pred sobom dok bude jurio u potrazi za novim uzbuđenjima. Ako duboko povrijedite Ovna, možete očekivati hladan tuš – vaš vatreni ljubavnik pretvorit će se istog trenutka u glečer.

Bik – Treba puno vremena da bi Bik odustao od veze i oprostio se od gubitka. Ipak, kada jednom odluči da prekine, za njega nema povratka na staro. Bikovima je vrlo teško da priznaju da su pogriješili u vezi s partnerom, ali nisu baš najbolji u procijenjivanju karaktera. Kao individue, oni su uvijek iskreni, direktni i vole istinu, pa pretpostavljaju da su i svi drugi takvi, čak i kad ih partner obmanjuje. Kada Bik otkrije da je ljubavnik manje iskren, još uvijek se hvata za slamku nade.

Blizanci – Oni završavaju vezu kada im dosadi ili kada partner postane previše emotivno zahtjevan. Iako može izgledati da se veza završila odjednom, Blizanac će, bez svake sumnje, biti nesretan dugo vremena. Jednom donijeta, odluka o prekidu je neopoziva i bivši ljubavnik za njih više ne postoji. Ako partner prekine vezu, Blizanac će biti duboko nesiguran. Ipak, navući će masku zarazne, opijajuće samouvjerenosti u potrazi za ekskluzivnom srodnom dušom.

Rak – Konfuzija između emotivnih potreba i ljubavi može dovesti do problema u vezama Rakova. Potrebno je da upoznaju sve svoje emotivne potrebe prije nego što se ozbiljno vežu za jednog partnera. Često osjećaju da nisu dovoljno voljeni i vezuju se sve čvršće, poriću da partner pokazuje nezainteresiranost. Nažalost, kako veza postaje problematična, Rak se sve više i dublje veže, što razdvajanje čini vrlo teškim. Ako je partner nevjeran, mogu reagirati ljubomorno, povremeno čak i agresivno, jer je njihov bol nezamislivo jak. Rak koji osjeća da nije voljen može krenuti u potragu za ljubavnom pažnjom. Ne vole razdvajanja, pa tako, čak i ako su nezadovoljni u odnosu, mogu završiti u braku s tim partnerom.

Lav – Kad Lav poželi da okonča vezu, partner mu je najčešće još uvijek potreban kao prijatelj, ali ne i kao ljubavnik. Ovakav odnos vodi ka raskidu ukoliko je partner nezadovoljan situacijom. Uobičajena je navika Lavova da zadržavaju sve bivše partnere kao prijatelje. Lav ne spada u one znakove koji će partneru jasno pokazati da je kraj, dijelom i zbog toga što je suviše ponosan. Zbog toga pojedini Lavovi izbjegavaju svoje partnere ili se ponašaju prema njima loše, nadajući se da će partner sam otići. Tada oni mogu da napišu cijelu povijest ponovo, pretvarajući se da se ništa nije desilo – ni raskid, ni veza, uostalom.

Djevica – One su vrlo lojalne i pokušat će izbjeći kraj svojih dugih veza ili braka kad god je to moguće. Takođe, Djevice ne podnose odustajanje niti žele da priznaju da su se predale. Neke će se predati poslu ako su nezadovoljne vezom prije nego što će racionalno sagledati svoj emotivni gubitak. Imaju tendenciju da ostanu zaglavljene u rutini, osim ukoliko ih okolnosti ne prisile na promjenu. Kada konačno usmjere svoje snage na promijenu, vrlo dobro se adaptiraju. Ipak, rijetko lažu sebe u propaloj vezi ili braku. Ako senzibilna komunikacija ne donosi riješenje problema, ili je pak ugrožen Djevičin osjećaj za fer-plej – prekid je jasna i konačna odluka. Djevice ne možete izmanipulirati da biste tako započeli vezu nakon prekida, one se ne upuštaju u iste priče dva puta.

Vaga – Kada je Vaga odbačena, ekstremno je demolirana. Ipak, brzo će poduzeti akciju koja bi trebalo da je povrati iz razočaranja. Uradit će sve što najbolje zna i umije kako bi ponovo zavela svoju ljubav. Ne uspije li, tražit će novu pravu ljubav. Ako Vaga odluči da prekine vezu, kraj će biti smiren i dostojanstven. Vage najčešće odbijaju partnere koji su previše zahtijevni na emocionalnom polju.

Škorpion – Škorpion može imati ljubavnu aferu iz samo dva razloga – da ubrza svoju karijeru, to jest da, ukoliko može, lakše ostvari specifični cilj (nakon što ostvari moć nad nekim), ili zbog toga što joj je seksualni život u braku krenuo naopako. Ona može da privuče novog partnera uz vrlo malo napora, čuvajući svoje emocije; zato joj ni raskidi ne padaju teško. Ako je Škorpija odbačena, postaje veoma osvetoljubiva, odmah stupa u akciju ili čeka svoj ubojiti trenutak – ona nikad ne zaboravlja i vrlo rijetko oprašta.

Strijelac – Ako je partner suviše zahtjevan ili posesivan, Strijelac će brzo odjahati u sumrak. Strijelac je veoma društven i žudi za uzbuđenjima, te lako može imati dobru staru opuštenu aferu ako veza postane monotona. Traga za partnerom koji će probuditi njegovu strast i koji će mu u svemu pružati podršku. Ne podnosi snobove koji kritiziraju njegove odluke i lako se opredjeljuje za one partnere koji ispunjavaju njegove kriterije.

Jarac – Tipičan Jarac ne upušta se u veze za jednu noć ili u površne odnose. Čini sve što može da bi veza funkcionirala na najbolji mogući način. Kad odnos postane problematičan, Jarac instinktivno daje sve od sebe i utrošit će više vremena od bilo kog drugog znaka Zodijaka prije nego što odustane. On je odan partneru i djeci i odbija ga i sama pomisao na razvod. Ipak, kad odluči da završi sa vezom, kraj je konačan i iznenadan. Ako ga partner vara, Jarac će se potruditi da ga ponovo sjedini sa obitelji i djecom. Oni koji i pored toga nastave sa svojim avanturama – mogu očekivati da će njihov Jarac postati vrlo gadan!

Vodenjak – Vodolije bi više od svega željele da budu odane jednom partneru. Ipak, potražit će drugog ukoliko ih radoznalost odvede u tom pravcu. Vole da dominiraju u svakoj vrsti odnosa, baš kao što se čuvaju od svih zastrašujućih emocija. Neće tolerirati posesivnost. Kako Vodolije preziru sukobe, pokušat će da suptilno manipuliraju partnerom dok ne budu spremne da same raskinu neželjeni odnos.

Ribe – Ribe mogu da uđu u drugu vezu, a da čak i ne primijete što im se dešava. Mnoge Ribe konstantno idu od jednog partnera do drugog, nadajući se da će tako razbiti svoje sumnje (pa i tada za vrlo kratko vrijeme) u to da li su zaista voljene. Riba može nestati iz jedne veze bez nekog očiglednog razloga, iako još uvijek voli svog partnera kao prijatelja, ali više nije zaljubljena u njega. Čak ni ona sama ne mora znati pravi razlog za raskid – jednostavno su se udaljili, šta god da je razlog. Ali najveća tragedija za Ribe je to da budu napuštene od strane ljubavnika kome više nije stalo do njih. Okončati vezu sa Ribom – to zahtijeva jake razloge i čelične živce. Ona će biti vezana za partnera, nesposobna da shvati da je veza gotova i ubijeđivat će sebe da će već nekako sve ponovo biti u redu. Bivši partner Riba možda će morati dpoduzeti ekstremne mjere da bi se spasio bolnog emocionalnog kaosa koji Ribe mogu da kreiraju u takvim situacijama.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)