Astro karakteri- Da li ste tvrdoglavi ili prilagodljivi?

horoscope guru

 

karakteri

Vatra, Zemlja, Zrak i Voda, osnovna su četiri životna principa koji svima daju pečat kako karaktera tako i fizičke konstitucije. Tako na primjer, jedan kratak pregled na neku osobu, može nam dati puno podataka o njenom zdravlju: dovoljno je uočiti oblik lica, linije i strukturu tijela, uz pomoć kojih se može ustanoviti trenutno zdravstveno stanje kao i eventualne predispozicije ka određenim bolestima .

Tip konstitucije tijela, ne samo u fizičkom već iu emotivnom smislu, ovisi od prirode elemenata koji je u direktnoj vezi sa znakom rođenja svakog od nas. Kao što vjerojatno znate, svi znakovi zodijaka, podijeljeni su u četiri skupine, po određenim elementima: Vatra, Zemlja, Zrak i Voda. Svaki od ovih elemenata obuhvaća po tri znaka koji, mada se međusobno razlikuju, imaju zajedničko to što se nalaze po 120 stupnjeva udaljeni jedan od drugoga u zodijačkom krugu, tako da ipak posjeduju neke slične karakteristike.Zbog toga po tri znaka pripadaju svakom od nabrojanih četiri elementa koji su po grčkim filozofima činili četiri osnovna i univerzalna načela, na temelju svih postojećih prirodnih pojava. Pripadnost znaka jednom od elemenata znači da je time utvrđen i njegov temperament, što se povezuje s općim načinom reagiranja znaka na određene životne situacije. S tim u vezi, postoje četriri vrste temperamenata: holeričan, melanholičan, sangviničan i flegmatičan. Vatra je u vezi sa holeričnim ili naprasitim osobama, Zemlja odgovara melanholičnim ili nervoznim tipovima, Zrak sangviničnim i Voda flegmatično ili limfatična tipovima.

Antički liječnici, kao Hipokrat primjerice, određene vrste bolesti je tumačio pojačanim prisustvom u organizmu jednog od ova četiri elementa: žuta žuč regiji holericima, crna žuč melanholici, krv sangvinicima, a limfa flegmatici. Osim što održava psihološki stav i što oblikuje tijelo, temperament djeluje i na konstituciju, pa tako daruje specifične zdravstvene značajke. Saznanje kojem elementu pripada vaš znak u zodijaku može, ako ništa drugo, upozoriti na koje bolesti treba obratiti pozornost, jer vam one po nekim karakteristikama mogu biti vrlo naklonjene. Funkcioniranje unutarnjih organa teži da se izrazi preko karakterne tipologije i osnove temperamenata.Naravno, nije dovoljno biti jednog temperamenta pa se obraniti od nekih vrsta bolesti! Nikada ne treba zaboraviti da bolesti ovise od kombinacije niza planetarnih faktora koji utječu na živote svakog od nas. O tipovima i karakteristikama više pročitajte ovdje.

Holeričan (razdražljivi) tip – Ako pripadate jednom od vatrenih znakova (Ovan, Lav i Strijelac) ili vam je pretežan broj planeta u ovim znakovima, vaš temperament je holeričan, odnosno razdražljiv, jer su reakcije tijela na lijekove, bolesti i stres u osnovi brze, akutne ili trenutne. Vaš metabolizam karakterizira intenzivna aktivnost: brzo sagorite i konzumirate ono što se u organima proizvede ili nađe.Vi također raspolažete ogromnom vitalnošću i viškom fizičke energije, kojom morate naučiti vladate. Nervozni ste i pomalo iritirani, brzih i grubih pokreta; naklonjeni ste ‘lupanju srca’, visokom krvnom tlaku i ubrzanom pulsu. Vaša tjelesna konstitucija vas čini pre mršavim nego debelim, jer brzo sagorite unutarnju energiju, zbog čega su vam inače od svih organa najviše u upotrebi mišići. Obično ste puni želje i ne bojite se da se suočite s vanjskom realnošću i poteškoćama. Ako je potrebno, hrabro i svjesno ćete prihvatiti patnju.Kod liječnika idete samo onda kada se zbilja loše osjećate i kada vam je liječnička pomoć neophodna. U takvim situacijama, nisu vam potrebne riječi utjehe: vi jednostavno samo težite saznati način na koji ćete najbrže ozdraviti i što vam je činiti … Zbog toga ste puni obzira prema liječničkim savjetima koje maksimalno poštujete. Vaše slabe točke su organi koji su izravno upleteni u proizvodnju i distribuciju energije, kao na primjer sustav cirkulacije, koji potiskuje i raspodjeljuje krv po različitim dijelovima tijela, i jetra, koja je ‘centar prerade’ unesene hrane. Ako naučite upravljati vašom energijom na pozitivan način, da se kontrolirate i da ne stavljate tijelo na razne vidove napornih testova, možete računati na dobro zdravlje i duboku starost.

Melanholičan (nervozan) tip – element Zemlja, povezan je sa znacima Bika, Djevice i Jarca. On je simbol stabilnosti, čvrstoće i otpornosti. Ako je većina planeta vašeg zviježđa u ovim znakovima, vaš temperament je melanholičan. Osobe koje pripadaju ovom tipu, pretežno su mršave i smao na izgled krhke, jer u suštini raspolažu moćnim obrambenim mehanizmima. Njihove fizičke reakcije teže biti spore, zbog čega su više naklonjeni kroničnim nego akutnim bolestima.Ako pripadate ovom tipu, niste previše naklonjeni uklapanju u društveni život, pomalo ste pesimistični i zatvoreni u sebe. Skloni ste postavljati pitanja vezana za egzistenciju u širim, moglo bi se reći, svjetskim razmjerima, zbog čega nerijetko smatrate da ste neshvaćeni i povlačite se u svoju ljušturu. Za kontrolirali emocije, često se odlučujete da ih potisnete, u želji da se posvetite racionalnijim stvarima, čime riskirate da postanete anksiozni.
Zemlja nas upućuje na ideju akumulacije ili nagomilavanja. Zbog toga je vaš metabolizam usporen i kod vas se vrlo lako mogu u organizmu stvoriti određene naslage: može vam se lako dogoditi da patite od kamenca u žuči ili od nagomilane nervne napetosti koja na kraju rezultira neuralgijama i grčevima. Zbog toga se vaš temperament još naziva i nervoznim, zbog prevladavanja takvog živčanog sustava nad organima koji se brinu o očuvanju i obrani rezervi u organizmu. Vaše najosjetljivije točke su u reproduktivnom aparatu koji skriva vitalne elemente, a posebno organi za varenje i skeletna konstitucija koja ima funkciju obrane i držanja.Kada se razbolite, imate običaj konzultirajte čitavu četu liječnika: praktične stvari se nalaze u žiži vašeg interesovanja, pa tako, kada se nađete pred preprekom, vi je prelazite najbolje od svih drugih. Detelnije možete pročitato ovdje.

Sangviničan tip – Element Zrak, neuhvatljiv i lagan, prenosi nam ideju o brzini, pokretljivosti i disperziji. Sangviničan temperament se po tome razlikuje od drugih jer prevashodno obraća pozornost na dišne organe i bubrege, više od svih ostalih koji su u izravnom kontaktu s vanjskim zrakom. Ovaj element je u vezi sa Blizancima, Vagom i Vodenjakom.Ako pripadate ovom tipu temperamenta, vaš karakter je sve drugo samo ne kompliciran: veseli ste i društveni, mada pomalo površni. Potrebno vam je da ste stalno u pokretu, da ste obuzeti emocijama i raznim stimulansima, koji vas održavaju u životu. Vaš prsni koš je dobro razvijen, tjelesne linije harmonične, mada ih možda baš zbog toga gotovo uvijek svjesno narušavate preobilnom prehranom.Za očekivanje je, zbog takvog ponašanja, da će vam se ta lijepa tjelesna linija za vrlo kratko vrijeme pokvariti zbog viška kilograma. U osnovi, tjelesnih sokova imate na pretek, što se također odnosi i na znoj. Ne dopada vam se da se podvrgavate liječničkim pregledima, čak uvijek tvrdite da vam nisu ni potrebni, pa i ako se razbolite, netko u to prvo treba da vas uvjeri. Shodno tome, čim primijetite prve znakove poboljšanja, odmah napuštate bilo kakve vidove terapije.

Flegmatičan (limfatičan) tip – Voda je povezana sa flegmatično temperamentom. Ako ste rođeni u znaku Raka, Škorpiona ili Riba, vaša osobnost se karakterizira prevashodno psihičkim čimbenicima, utiscima i stanjem duše. Za vašu fizičku ravnotežu, od najveće su važnosti raspoloženje i tjelesne tekućine: najviše su vam opasnosti izloženi organi za varenje (želudac i crijeva), kao i nutritivni aparat, za što je prije svega odgovorna limfa. Iz tog razloga, vaš se temperament još naziva limfatična, dok ono ‘flegmatičan’ označava miran karakter koji se međutim ispoljava samo na površini.U suštini, vi ste vrlo emotivni i receptivni, pa ste zbog toga i naklonjeni i psihosomatskim bolestima. Endokrini sustav i funkcioniranje hipofize su kod vas pomalo usporeni. Ruke vam se često znoje, blijedi ste u licu, a mišići su vam opušteni. Puls ima tendenciju da bude slabiji, a tlak i temperatura tijela niži od normalnog. Patite od anemije i imate veči broj bijelih krvnih zrnaca nego što je to uobičajeno.Vaš metabolizam je usporen, zbog čega organi imaju tendenciju širenja: sa starenjem, u njima se zadržava velika količina tekućine, što će se ogledati u pretilosti. Prijavti fizičku bol. Na vas je lako utjecati, osjetljivi ste na psihoanalitičke tehnike, ali ne poklanjate dovoljno pažnje raznim metodama liječenja. U slučaju da se razbolite, ovako ponašanje bi moglo rezultirati opasno sporim razvojem bolesti, pa tako i sporim ozdravljenjem.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)