SUDBINA IZ NAŠIH DLANOVA

horoscope guru

dlan

Dlan – Proricanje sudbine iz dlana zove se hiromantija.Stara izreka kaže svi smo mi rođeni sa linijama na lijevoj ruci,a one na desnoj stavarmo načinom na koji živimo. Zato ne pokazujte svoje dlanove jer oni su Vaša budućnost!

Dlan – Oni koji gledaju u dlan,hirimanti gledaju i na oblik ruke jer jer im je on podjednako važan kao i linije na njoj. Metoda koju hiromanti koriste dijeli ruke u sedam različitih kategorija. Tu medtodu hiromantije uveo je krajem prošlog stoljeća poznati francuski hiromant Casimir D  Arpetigny.

Sedam oblika ruku po njegovom sistemu su:

ELEMENTARNA(jednostavna) ruka: – nezgrapna,kratkih prstiju koji se približavaju deformaciji i sa jako širokim dlanom,ruka koja je neproporcionalna. Osobe sa takvom rukom su neugledne,ograničene i ne mare za ništa osim da zadovolje svoje  grube strasti i apetite,lišene su svake vrste senzibilnosti.

PRAKTIČNA (podsjeća na lopatu) ruka – koliko široka toliko i duga,ukazuje na osobu bez mašte,sposobnu da napravi red ili kaos.

LOPTASTA ruka:  – tu imamo dvije podvrste,čvrsta i mlitava ruka. U oba slučaja oblik ruke pokazuje izvrnutost,prsti su tupi. Čvrsta ruka ukazuje na energičnu osobu,a mlitava na osobu koja nije u stanju svoju energiju usmjeriti ni na jedan cilj.

FILOZOFSKA ruka: – ima izražene zglobove. Ova vrsta ruke ukazuje na intelektualni um i osobe sa takvom rukom su mirne u životu i umjerene u svom zadovoljstvu.

ZAŠILJENA ruka: – tri tipa osobnosti. Prva gipka s palcem manjim u odnosu na druge prste,druga je široka i ima snažan i pun dlan,treća je šira,ali sa palcem koji je u proporciji sa drugim prstima .Takva ruka se još naziva i umjetnička ruka.

DUHOVNA ruka: – duga,vitka i sa savijenim malim prstom. Ukazuje na idealizam i maštanje,te na psihičke sposobnosti.

MJEŠOVITA ruka: – kombinacije elemenata dvaju ili više tipova. Osobe sa takvom rukom imaju pomiješane  karakteristike.

PLANETI I PRSTI

Četiri prsta na ruci pripisuju se planetama. Mali prst i njegov brijeg pripadaju Merkuru,prstenjak i njegov brijeg pripadaju Suncu,srednji prst i njegov brijeg Saturnu,a kažiprst i njegov brijeg Jupiteru.

Mali prst i njegov brijeg (Merkurov brijeg) povezani su sa sposobnošću osobe da komunicira sa drugima,ako su slabi onda je značenje obrnuto. Jako naglašen Merkurov brijeg naglašava druge crte ruke dobro s dobrim,loše s lošim.

Prstenjak i njegov brijeg (Prst i Sunčev brijeg) se odnose na emotivni život osobe, Izražen Sunčev brijeg ukazuje na veliki talenat za muziku,umjetnost. Ravan Sunčev brijeg je znak da osoba nema svoju duhovnost,a pretjerano izražen Sunčev brijeg ukazuje na pretjeranost u ljubavnom zadovoljstvu.

Srednji prst i Saturnov brijeg označavaju osobu koja je mudra s izraženim smislom za red i težak rad, jako razvijen Saturnov brijeg znači da je osoba temperamentna ali i sklona depresiji i neraspoloženju.

Kažiprst i Jupiterov brijeg povezani su sa željom za uspjehom i bogatstvom

Mesnat i širok dio dlana uz palac zove se Venerin brijeg i ako je razvijen ukazuje na toplu,nježnu,osobu koja puno drži do emotivnosti i seksualnosti svoga života.Ako je Venerin brijeg slabije razvijen ukazuje na hladnu osobu.

Sam dlan ima još nekoliko brijegova od kojih su važniji Mjesečev i Marsov brijeg.

Mjesečev brijeg označava osobu sklonu filozofiji i fantaziji. Nerazvijen Mjesečev brijeg pripada dosadnoj i praktičnoj osobi.

Marsov brijeg sastoji se od dva brijega pozitivnog i negativnog: Kad su jako razvijeni ukazuju na svadljivu i agresivnu osobu. Ako su nerazvijeni ukazuju na stidljivu i samozatajnu osobu.

Svaka ruka ima i linije koje se dijele u tri grupe a to su:

Tri Ključne linije – četiri Važnije linije – pet Manjih linija.

Ključne linije su: linija glave,linija srca i linija života.Važnije linije su: linija sudbine,linija zdravlja,linija srca i venerina linija.Manje linije su: linija Marsa,linija intuicije,linija braka,linija zdravlja.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)