Bježite li od realnosti?

horoscope guru

 

realnost

Realnost: Neptun u astrologiji označava planetu psihičkih i umjetničkih sposobnosti, planet iluzije, intuicije, mašte i konfuzije kao i sklonost ka duhovnosti. Ovisno o tome u kom zodijačkom znaku i u kojoj astrološkoj kući se nalazi tumači se na koji način ispoljava svoje djelovanje u natalnoj karti pojedinca. Kada je u natalnoj karti aspektovan dobro, Neptun donosi snažne mentalne i psihičke sposobnosti, umjetnički talent, dobro razvijenu intuiciju i duhovne sklonosti. Međutim, kada je u natalnoj karti aspektovan loše, kod osobe potiče neodlučnost i neodređenost, utječe na volju, može razviti poroke i pojača sklonost bježanju od realnosti. Položaj Neptuna u znakovima opisuje kakav odnos prema okolišu i životu osoba razvija, da li je realistična ili naprotiv, stvari u životu doživljava na potpuno iracionalan način i ima pogrešnu percepciju stvarnosti u kojoj egzistira.

NEPTUN U OVNU

Realnost: Neptun u Ovnu u natalnoj karti najčešće ukazuje na naglašenu intuiciju i na veću zainteresiranost za duhovnost. Osoba može biti veoma okrenuta duhovnoj strani života i svoju pažnju fokusirati ka ostvarenju trajnijih duhovnih vrijednosti dok joj materijalna strana života može u većoj mjeri predstavljati nešto što je sekundarno uslijed čega osoba može na druge ostavljati dojam nedovoljno ambiciozne osobe u pogledu poboljšanja kvalitete financijske strane života. Kada je Neptun u Ovnu loše aspektovan to je često pokazatelj agresivnijeg tipa ličnosti, nepoštivanja različitosti mišljenja i netolerantan pristup kada je u pitanju odnošenje prema osobama čiji se stavovi i mišljenja razlikuju. Loši aspekti Neptuna u Ovnu ukazuju i na nemogućnost održavanja uravnoteženosti u ponašanju tako da osoba u jednoj situaciji može djelovati slabo dok u drugoj i previše agresivno i buntovno. Kada je Neptun u Ovnu dobro aspektovan to ukazuje na snažno razvijene duhovne dispozicije i intuitivno doživljavanje stvari što doprinosi da osoba bolje prodire u samu srž problematičnih situacija i uz pomoć svog unutarnjeg osjećaja dobiva smjernice kako bi uspješnije rješavala probleme u životu.

NEPTUN U BIKU

Neptun u Biku u natalnoj karti nerijetko ukazuje na veliku ljubav prema prirodi, umjetnosti kao i prema ljepoti u svakodnevnom životu. Ova osoba ima dobar osjećaj za detalje i dobru moć opažanja što može jako dobro iskoristiti baveći se kreativnim aktivnostima. Dobro aspektovan Neptun u Biku ukazuje na naglašenu potrebu za spajanjem lijepog i korisnog u jednom što osoba najčešće uspijeva ostvariti s lakoćom. Harmonični aspekti Neptuna u Biku ukazuju i na dobre psihičke sposobnosti i na izraženu moć vršenja pozitivnog utjecaja na druge što osobi omogućuje ostvarenje vrlo uspješnog odnosa s djecom i mlađim ljudima u cilju edukacije. Također, dobro aspektovan Neptun u ovom položaju ukazuje i na izražene predispozicije za ostvarenje zavidnih rezultata u poslovnoj karijeri i na ostvarenje jako dobre materijalne stabilnosti. Kada je Neptun u Biku loše aspektovan to ukazuje na veće financijske probleme i na teže ostvarenje zadovoljavajuće financijske stabilnosti. Otežano je ispoljavanje potencijala i mogući su problemi sa praktičnim stvarima što znači da osoba može imati ideju da unaprijedi svoje financije ali, nastaju određeni problemi kod realiziranja tj. provođenja ideja u djelo. Osim toga, loše aspektovan Neptun u Biku ukazuje i na sklonost neracionalnom raspolaganju novcem i prekomjernom trošenju.

NEPTUN U BLIZANCIMA

Neptun u Blizancima u natalnoj karti prevashodno ukazuje na razvijenu maštovitost ove osobe. Također, naglašeno je i nerealistično sagledavanje problema što može rezultirati pogrešnom percepcijom problematičnih situacija tako da osoba ima pogrešnu sliku stvarnosti. Kada je Neptun u ovom položaju dobro aspektovan to najčešće ukazuje na vrlo mudar i inteligentan način pristupanja rješavanju problema a također, dobro aspektovan Neptun u ovom položaju ukazuje i na naglašenu tendenciju za kreativnijim pristupom u obavljanju poslovnih obaveza tako da osoba može najviše uživati u svom poslu samo ukoliko nije grubo opterećena nekim nametnutim klišeima već ima dovoljno slobode da sama konstruira vlastite metode rada na svoj autentičan i kreativan način. Dobro aspektovan Neptun u Blizancima ukazuje na to da osoba ima vrlo suptilan pristup stvarima i da je vrlo šarmantna i karizmatična što utječe vrlo pozitivno na održavanje dobrih međuljudskih odnosa. Kada je Neptun u Blizancima loše aspektovan to najčešće ukazuje na skrivene i dvosmislene namjere osobe kada su u pitanju međuljudski odnosi.

NEPTUN U RAKU

Neptun u Raku u natalnoj karti nerijetko ukazuje na romantičnu i sanjalačku prirodu ličnosti. Osoba je također, i vrlo sentimentalna i sklona brzom mijenjanju raspoloženja. Kada je Neptun u Raku dobro aspektovan to daje indicije za vrlo dobru sposobnost opažanja i adaptiranja u raznim životnim situacijama tako da osoba brzo i lako pronalazi učinkovita rješenja u problematičnim situacijama. Kada je Neptun u Raku loše aspektovan to je najčešće pokazatelj izraženog iracionalnog pogleda na stvari što u određenim životnim situacijama može predstavljati vrlo otežavajuću okolnost i faktor ograničenja kada treba djelovati razborito i biti svjestan opasnosti u postupcima naročito prilikom donošenja brzih odluka. Loše aspektovan Neptun u Raku također, ukazuje i na to da osoba može imati sklonost idealizovanju drugih ljudi i raznih situacija uslijed čega joj skrivene opasnosti mogu vrlo lako proći neopaženo. Osim toga, kada je Neptun u ovom položaju loše aspektovan osoba može imati sklonost idealizovanju mnogih stvari iz svoje prošlosti a također, prisutnost loših aspekata Neptuna u Raku ukazuje i na teže suočavanje s problemima u sadašnjosti.

NEPTUN U LAVU

Neptun u Lavu u natalnoj karti najčešće ukazuje na ljubav prema umjetnosti, na intuitivno doživljavanje stvari i na dobro razvijeno estetsko čulo što ovoj osobi omogućuje da lakše prepozna pravi smisao ljepote kako u umjetnosti tako iu stvarima iz svakodnevnog života. Osim toga, Neptun u Lavu ukazuje i na romantičnu i ekstravagantnu prirodu osobnosti ove osobe. Kada je Neptun u Lavu dobro aspektovan to daje indicije da se radi o osobi koju jako često prate sretne okolnosti u većini stvari u životu, pa se nerijetko događa da osoba kojoj je Neptun u Lavu dobro aspektovan ima više sreće iu nagradnim igrama tj. igrama na sreću . Specifično je da osoba s dobro aspektovan Neptunom u Lavu voli češće svjesno riskira dok joj dobra naklonjenost zvijezda omogućuje da lakše ostvari svoje potencijale. Kada je Neptun u Lavu loše aspektovan to je najčešće pokazatelj nedovoljnog racionalnog i logičnog promišljanja i neopreznosti u različitim životnim situacijama kao iu međuljudskim odnosima tako da ova osoba može naročito na polju ljubavi biti do te mjere opčinjena ljubavnim partnerom da ni ne primijeti javljanje promjena u osjećajima i neke negativne signale u ljubavnom odnosu.

NEPTUN U DEVICI

Neptun u Djevici u natalnoj karti nerijetko ukazuje na nedovoljno jasnu percepciju stvarnosti i na maglovit pristup prilikom rješavanja životnih problema. Osobi je najčešće teško odrediti prioritete u životu tako da u ne malom broju slučajeva može propustiti značajne životne šanse. Također, Neptun u Djevici često ukazuje i na jako nervoznu prirodu ličnosti dok je u slučaju loše aspektovanog Neptuna u Djevici izražena i sklonost preuveličavanju problema pa je moguća i sklonost hipohondriji. Kada je Neptun u Djevici loše aspektovan to može ukazivati i na izražen osjećaj da je osoba stalno sputana nekim otegotnim faktorima te da nikako ne može iskoristiti i prepoznati svoje potencijale i na pravi način izraziti sebe i svoju suštinu. Kada je Neptun u Djevici dobro aspektovan to daje indicije za ostvarenje većeg profesionalnog uspjeha i postizanja dobre satisfakcije u poslu u kome treba ispoljiti kreativni potencijal i razvijenu maštovitost.

NEPTUN U VAGI

Neptun u Vagi u natalnoj karti nejčešće ukazuje na razvijenu empatiju i na snažno reagiranje na glazbu, slikarstvo i na umjetnost uopće. Također, Neptun u Vagi ukazuje na to da je osoba veliki idealista sa snažnim uvjerenjima i čvstih stavova. Kada je Neptun u Vagi loše aspektovan, izražena je opasnost od javljanja velikih turbulencija u međuljudskim odnosima gdje osoba može očekivati niz uspona i padova tijekom svog života. Dobro aspektovan Neptun u ovom položaju ukazuje na to da postoje jake indicije da će osoba u nekom trenutku svog života kada se sve kockice slože doživjeti neki vid slave. Osim toga, dobro pozicioniran Neptun u Vagi osobi osigurava vrlo ugledan i visok položaj u društvu.

NEPTUN U ŠKORPIONU

Neptun u Škorpionu u natalnoj karti najčešće ukazuje na sklonost ispitivanju dubljeg smisla stvarnosti i čovjekovog bivstvovanja u njoj, kao i na sklonost ka proučavanju metafizičkog temelja stvarnosti. Prisutno je interesovanje za mistično i za sve što je nepoznato i nedovoljno razjašnjeno metodama znanosti. Kada je Neptun u Škorpionu dobro aspektovan to je pokazatelj emocionalne i psihičke stabilnosti kao i hrabrosti da se nevoljama što prije stane na put. Osoba posjeduje snažne mentalne sposobnosti i posjeduje vještinu da s lakoćom projicira svoje želje na realnost. Kada je Neptun u ovom položaju loše aspektovan to ukazuje na izraženu konfuziju osjećaje kao i na nemogućnost otkrivanja izvora vlastitih osjećaja koja zbog svoje nedefinisanosti i promjenjivosti osobi lako mogu narušiti kvalitetu života u raznim sferama.

NEPTUN U STRELCU

Neptun u Strijelcu u natalnoj karti nerijetko ukazuje na izraženu potrebu za slobodom u govorenju i iskazivanju stavova kao i na potrebu za ispoljavanjem svoje autentične personalnosti. Ovo je osoba koja nastoji otkriti odgovore na sva pitanja koja je zaokupiraju, međutim, Neptun u Strijelcu ukazuje i na to da se osoba teško zadovoljava ponuđenim i danim odgovorima jer njezin intelekt i kritički duh uvijek iznova postavlja nova pitanja ne bi li u potpunosti dospio do sigurnog tla u kome se nalazi prava istina. Kada je Neptun u Strijelcu dobro aspektovan to ukazuje na dinamičan um i agresivan intelekt što osobi omogućuje da se lakše probija u životu i ostvaruje svoje zacrtane ciljeve. Loše aspektovan Neptun u Strijelcu nerijetko ukazuje na lakovjernost i na izraženu opasnost od pravljenja rizičnih poteza. Također, osoba može lako postati meta raznih manipulacija i biti izrazito povodljiva.

NEPTUN U JARCU

Neptun u Jarcu u natalnoj karti nerijetko ukazuje na izraženu ambicioznu prirodu ličnosti i na optimističan stav prema životu. Osoba najčešće s velikim entuzijazmom i čvrstom voljom prilazi stvarima u životu i pokazuje se vrlo pragmatičnom. Kada je Neptun u Jarcu dobro aspektovan to je naročito pokazatelj snažne i nesalomljive volje, upornosti i discipliniranog pristupa. Harmonični aspekti Neptuna u ovom položaju najčešće omogućuju osobi da na pravi način izražava sebe i pravu suštinu svoje osobnosti a nerijetko uspijeva postati i autoritet drugima zbog sposobnosti da dobro balansira i drži situaciju pod kontrolom. Kada je Neptun u ovom položaju loše aspektovan to nerijetko ukazuje na izraženu opasnost od javljanja prevelike želje za neadekvatnim nametanjem svog autoriteta u neprikladnim situacijama ili na izraženiju opasnost od želje za prevelikom manipulacijom nad slabijima ili nad mlađim osobama.

NEPTUN U VODOLIJI

Neptun u Vodenjaku u natalnoj karti nerijetko ukazuje na inovativan i radoznao um kao i na sposobnost intuitivnog prepoznavanja dobrih životnih šansi. Kada je Neptun u Vodenjaku dobro aspektovan to najčešće ukazuje na naglašene mogućnosti za ostvarenje većeg poslovno-financijskog uspjeha u poslovima vezanim za tehnologiju. Također, dobro aspektovan Neptun u Vodenjaku ukazuje i na moguće ostvarenje većeg uspjeha u bavljenju političkim znanostima ili u novinarstvu. Osim toga, harmonični aspekti Neptuna u ovom položaju ukazuju i na naglašenu potrebu za jasno definiranim stvarima u svim sferama života a osobito na polju ljubavi. Kada je Neptun u Vodenjaku aspektovan loše to najčešće ukazuje na osobu kojoj je teže ostvariti harmoniju u ljubavi zbog nemogućnosti iskazivanja osjećaje na pravi način. Osim toga, loši aspekti Neptuna u ovom položaju nerijetko ukazuju i na izraženiju opasnost od izvesnijeg uspostavljanja loših međuljudskih odnosa uslijed naglašene potrebe za pretjeranim kritiziranjem drugih osoba.

NEPTUN U RIBAMA

Neptun u Ribama u natalnoj karti najčešće ukazuje na velikodušnu osobu koja je puna razumijevanja za druge. Osim toga, Neptun u Ribama ukazuje i na sjajne psihičke sposobnosti i brilijantan um. Kada je Neptun u Ribama dobro aspektovan osoba je nerijetko fascinirana mističnim pojavama, snovima, tajnama univerzuma i metafizikom. Također, harmonični aspekti Neptuna u Ribama ukazuju i na veoma izražen talent za umjetnost i na izražen smisao za prepoznavanje pravih vrijednosti, a prisutan je i veliki kreativni potencijal koji osoba može jako dobro upotrijebiti iu praktične svrhe. Kada je Neptun u Ribama loše aspektovan to najčešće ukazuje na izraženu opasnost od upuštanja u vrlo rizične poslovne pothvate kao i na izraženu sklonost ka raznim porocima. Također, loše aspektovan Neptun u Ribama može ukazivati i na lakovjernost, nemotivisanost pa i na samodestruktivnost.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)