ŠTO Će Se Dogoditi Ako Prije spavanja Upalite Crvenu Svijeću? – RITUALI SVIJEĆAMA

horoscope guru

Svijeće

Svijeće posjeduju magična svojstva još od kamenog doba. Muškarci i žene su koristili kamene svjetiljke i lojanice napravljene od životinjske masti da bi osvijetlili ne samo mjesta na kojima su živjeli već i unutrašnjosti pećina u kojima se slavila boginja majka.
U III vijeku p.n.e. Egipćani su koristili svijeće da bi kroz snove tražili odgovore na svoja pitanja. Ova tradicija se zvala „san istini“ o i po njoj onaj ko postavlja pitanje odlazi u pećinu čiji je ulaz okrenut prema jugu i sjedi u tami gledajući plamen svijeće sve dok u njemu ne razabere jednog od bogova. U snu koji bi usljedio, taj bog ili boginja bi odgovarali na postavljena pitanja.
Upotreba svijeća u kršcanstvu tokom srednjeg vijeka nije potisnula ranija vjerovanja. Seljaci bi na Svijećnice palili svijeće koje su prethodno blagoslovili svećenici jer se vjerovalo da se tako stoka čuva od opasnosti i vještica.
Svijeće su se koriste kao ljubavne amajlije, ali i u raznim ritualima.

Iako su svijeće neutralne, one se ipak koriste i za izazivanje nesreće. Opake vještice bi crnu svijeću nazvale po nekom svom neprijatelju, pustile da vosak kaplje, pa su od njega pravile figuru u koju su zabadale ciode i puštale svijeću da izgori. Teško je procijeniti koliko je sve bolesti i nesreće izazvano ovakvim pakostima, a koliko osobama koje su za tu kletvu znale i nesvjesno je ispunjavale.
Najozloglašenija vradžbina svijećom bila je „šaka slave“. Bila je to šaka obješenog covjeka koja se najprije cijedi, pa se usoli na dva tjedna, a onda se ostavi na suncu da se suši. Potom se u tu šaku stavlja svijeća napravljena od masti obješenog covjeka.
Tradicionalno su je koristili lopovi jer se vjerovalo da ce ukućani prespavati svaku provalu ako se u kući zapali ovakva svijeća.

BOJE SVIJEĆA ZA ŽELJE

Bijelo je boja energije i novih pocetaka
Crveno je boja promjene i hrabrosti
Narandžasto je boja sreće, zdravlja, sklada i identiteta
Žuto je boja komunikacije, učenja i putovanja
Zeleno je boja ljubavi, liječenja i prirode
Plavo je boja moći, pravde i karijere
Ljubicasta i indigo su boje razvoja natprirodnih moći, duhovnosti i unutrašnjega sklada
Ružičasto je boja pomirenja, finansija, imovine i rodbine
Siva označava tajne želje
Zlatnožuta je boja dugoročnih ambicija i napretka
Crna je boja svršetaka i oslobađanja od krivice i kajanja

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)