Zakon Privlačnosti i drugi Univerzalni zakoni

horoscope guru

Mora se reći da Zakon Privlačnosti nije primarni Univerzalni Zakon. Primarni je Zakon Vibracije, a to znači da se sve kreće, vibrira, i da ništa ne miruje.. Sve što postoji je u stanju vibracije, počevši od naših misli, preko osjećaja, naših molekula organizma, dijelova tijela, nas kompletnih… pa sve do najčvršćih materija u našem Univezumu.

Kao što bi Bob Proctor, jedan od naučnika koji se u naše vrijeme bavi temom Zakona Privlačnosti i drugih Univerzalnih zakona, rekao:
We live in an ocean of motion!
tj. Živimo u oceanu kretanja.

Parafraziraću Boba Proctora koji kaže :

Svi mi posjedujemo neograničenu moć. Svi smo vodjeni tačno istim zakonima. Prirodni zakoni univerze su tako precizni da npr. nemamo problema izgraditi svemirske brodove, možemo slati ljude na Mjesec, i možemo navigirati njihovo spuštanje sa preciznošću djelića sekunde.

Gdje god da živimo – Indija, Australija, Novi Zeland, Stokholm, London, Toronto, Montreal, ili New Zork – svi smo vodjeni jednom isto silom. Jednim Zakonom. Onim o Privlačnosti!

Sve što dolazi u tvoj život, ti si to privukao. Privukao si to zahvaljujući slikama koje stvaraš i držiš u svoj svijesti i podsvijesti. To je ono o čemu razmišljaš. Šta god ti se dešava u životu, ti si to privukao. Drugim riječima, sam si odgovoran za sve što ti se desilo, i dešava, bilo da je loše ili dobro.

Na oko banalne istine, i svima se čini da to znamo. Ali, koliko nam se puta desilo da krivimo druge, da krivimo okolnosti, da tražimo izgovore..?


Kako iskoristiti Zakon Privlačnosti za svoje dobro:

Razmotri rezultate u svom životu, i pokušaj odgovoriti na ova pitanja:

 • Kakvu vrstu veza imaš?
 • Jesi li zaljubljen?
 • Kakvi su ti prijatelji?
 • Kako komuniciraš sa članovima obitelji?
 • Kakvi su ti prihodi?
 • Kakav ti je posao?
 • Kako tjelesno zdravlje?
 • Šta misliš o svom tijelu?

Misli koje si upravo pomislio. . . odgovori s kojima si se suočio prije nego što si ih mogao zaustaviti… su odgovorni za programiranje sadašnjih rezulata!

Ako ti se ne svidjaju rezultati u tvom životu, onda moraš promijeniti svoje misli. To je SVE o čemu govori Zakon Privlačnosti.
Od ostalih Zakona možemo navesti dobro poznati Zakon Relativnosti, zatim Zakon Polarnosti, Zakon Ritma, Zakon Uzroka i Posljedice, Zakon Zahvalnosti.
Ovaj posljednji je posebno moćan. Kroz izražavanje zahvalnosti na svemu što imamo otvaramo kanale za veća dostignuća.

Ako mislimo na sve ono što nemamo onda to samo naglašavamo i privlačimo upravo to.. da nemamo. Jer… Univerza ti daje ono o čemu misliš, ono što te brine, ono od čega strahuješ.
Zato, pazi šta misliš, riješi se svih zabrinutosti i straha…


Jedino čega se u životu treba da plašimo je sami strah. Tačka.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)

4 thoughts on “Zakon Privlačnosti i drugi Univerzalni zakoni

 • 4. ožujka 2010. at 5:41 pm
  Permalink

  molim vas recite mi gde mogu naci ovu knjigu tj. secret….moram je odmah procitati……….please!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • 5. ožujka 2010. at 2:48 am
   Permalink

   Cao.. kao registrovani clan na ZP dobijate link na film i knjigu.
   Dobrodosli!

 • 7. ožujka 2010. at 7:53 am
  Permalink

  Koliko znam prevod knjige Tajna koji se ovde i na drugim mestima može skinuti, nije cela knjiga. Knjiga u celini je na nekih 190-ak stranica

 • 7. ožujka 2010. at 8:00 am
  Permalink

  Također, razmišljanje o Tajni i očekivanje da se dobije na loto-u, da nam nešto padne sa neba, je neozbiljno shvatanje zakona privlačnosti. Ne sporim da je i to moguće, ali suština je da čovek kao saradnik Stvaraoca kao ko- stvaralac i saradnik kreira i u datom trenutku kada se ostvare mogućnosti prihvati i krene u realizaciju- akciju i delanje ne bi li bio i delatelj a ne samo sanjar, ili onaj koji kada ga Duh prizove na gozbu lenjo odbije priziv.

Comments are closed.