Otpori prema Zakonu atrakcije

horoscope guru

Mnogi su zbunjeni nad činjenicom da su tehnike Zakona atrakcije sve do sada bile nepoznate širem krugu ljudi.
Na kraju krajeva, SVE je tako jasno precizirano o načinu na koji ovaj zakon funkcioniše i šta i kako činiti da se dobiju brzi rezultati. Pa, ove su knjige objavljene još prije 100 godina!

Ali, kao što je Rhonda Byrne objasnila, postajali su ozbiljni pokušaji da se ove informacije suzbiju, pa je tako samo jedna elitna grupa mislilaca znala za njih. Čak i danas postoji priličan otpor prema ovom tipu informacija.

Newsweek je, na primjer, oštro osudjivao film Tajna, tvrdeći da je to sve jedna obična markentiška igra i da ne postoji takva sposobnost mijenjanja stvarnosti vlastitim mislima.

Saturday Night Live se, takodjer, pridružio hordi otpora prema ideji Zakona atrakcije, i mada je njihova paradija na Oprah bila smiješna, ipak  ju je zakinula u pokušaju da motiviše ljude da ovu ideju šire dalje.

Razlog zašto je Oprah podržavala informacije o Zakonu atrakcije je taj što je sama živi primjer moći ovog zakona da izdigne nekoga iz skromnih početaka do visina bogatstva i uspjeha.

Na žalost, većina ljudi radije ne misli duboko o tome koliko osobna moć koju imaju utiče na vlastitu stvarnost, tako da su napadi od strane Newsweeka, SNL i drugih medija bili prilično efikasni, sudeći prema objavljenim anketama.

Zanimljiva stvar je, pak, da se Zakon atrakcije može dokazati, i to više puta.
Kada Vam se u životu dogadjaju čuda više puta, onda jednostavno slegnete ramenima kada sretnete ljude koji su skeptici prema Zakonu atrakcije.

Sve što se može reći je da treba zaboraviti ZAŠTO on radi (mada je objašnjeno u kvantnoj fizici), pa čak zaboraviti i sve uspješne priče, i umjesto toga, oprobati sam za sebe. Ako ste iskreni u svom nastojanju, sami ćete sebi dokazati.

U početku, rezultati mogu biti tumačeni kao slučajnosti, ali kad se one počnu kontiunirano dešavati, onda morate priznati da su te slučanosti, zapravo, mala čuda.
[ads1]

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)