Opasnost od lakomislenog shvatanja “Tajne”- “The Secret”

horoscope guru

The Secret je pokrenula lavinu, premda postoje opasnosti od lakomislenog shvatanja Zakona privlačnosti i drugih univerzalnih zakona kako su oni u ovom filmu predstavljeni.

Prije početka primjene ovih zakona od ključne je važnosti poznavati SEBE (Self-knowledge) i tri ključna zakona : Zakon karme (ili uzroka i posljedice), lične odgovornosti i Zakona o jedinstvu suprotnosti.

Karma je kao jedna spiritualna banka svega proživljenog, (kroz mnoge živote, ako vjerujete u reinkarnaciju), i kredita i debita, tj. i onog što smo dali i što smo uzeli, što smo dobro i loše učinili, što smo željeli a nismo dobili, ukratko, svega proživljenog, uključujuči i dobro i loše i ružno. Prema metafizičkim šablonima, cilj Duše je sjedinjenje sa izvorom kreacije, a to će se desiti onda kad se postepeno smanji interval izmedju kredita i debita, pa ma koliko života to trajalo.

Jedinstvo Suprotnosti pokriva 5 aspekata:

1. Sve se mijenja

2. Sve suprotnosti su komplementarne

3. Sve što ima lice ima i naličje

4. Što veće lice veće i naličje

5. Sve što počne ima i kraj

 

Prvi aspekt znači da se sve mijenja, a samim tim i tvoj život, i da nemaš drugog izbora već da se prilagodjavaš promjenama. Djeluje surovo, ali ako se ne pomjeraš s vremenom onda se gubiš u njemu.

Suprotnosti su komplementarne, što znači da ne postoji ništa što je sasvim dobro, a i ništa sasvim loše. Svako iskustvo sadrži u sebi svoju potencijalnu suprotnost. Svaka prilika je garancija da ćemo okusiti i nešto sasvim suprotno od toga. Život nije ništa drugo do igralište za napredak.

Sve ima lice i naličje kao što novčić ima glavu i rep. Ljudi obično vide život kao jednodimenzionalan, vide samo lice a gube iz vida naličje. A svi živimo u svijetu suprotnosti ili polarnosti, noć i dan, muško i žensko, Yin i Yang…

Što je veće lice, veće je i naličje, a to znači sve što pretjerano izgleda s prednje strane, pretjerano je i na naličju.

Gledaj pažljivo lice, prednju stranu svega. Na površini je maskirana suprotnost posmatranog. Znamo da suprotnost postoji, oduvijek je bila tamo.

Onaj ko pokazuje samo nasmijano lice, skriva svoju nesigurnost.

Onaj ko pokazuje samo ljutnju, skriva svoj strah.

Onaj ko pokazuje samo tugu, skriva svoj potencijal radosti.

U kontaktu s ljudima, traži suprotnost u svemu i bilo čemu. To će ti omogućiti da saznaš kraj priče prije završetka prvog poglavlja.

Ako sve zvuči previše dobro da bi bilo istinito, onda je vjerovatno tako!

Peti aspekt kaže, sve što ima početak ima i svoj kraj. Ovo je zamka za mnoge ljude. Lako nas ponese i sreća i tuga, pa imamo tendenciju da gajimo samo jedno, isključujući drugo. Ali sve što je stvoreno, biva uništeno, prije ili kasnije. Ništa ne traje vječno. Poslije kiše dolazi sunce, kaže narodna. I obrnuto. Dan postaje noć i noć postaje dan dovoljno skoro. Zato treba slijediti prirodne tokove.

Sve i svako prolazi kroz periode uspona i padova. Ne plašeći se teškoća i izazova koji dolaze, naučićeš da se adaptiraš promjenama, da se pripremiš za svaki korak svoga životnog putovanja.

Sve i svako, bez izuzetka, pripada domenu Zakona jedinstva suprotnosti.Poštujući ovaj zakon, neće ostati ništa tako puno za čudjenje. Mada život ponekad izgleda nepredvidiv, ipak, postoji neki red. Studiraj ovaj red i bićeš u stanju da pretvoriš bolest u zdravlje, siromaštvo u blagostanje, neznanje u prosvijetljenost, ropstvo u slobodu, rat u mir, depresiju u spokoj.

 

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)

5 thoughts on “Opasnost od lakomislenog shvatanja “Tajne”- “The Secret”

 • 13. srpnja 2009. at 1:49 pm
  Permalink

  Odlično je. Sada trebam da pronadjem knjigu i da je procitam

 • 9. siječnja 2010. at 4:50 pm
  Permalink

  Knjigu sam procitala,i svidja mi se..Sve sto je receno u stvarnosti je tako…sve je na nama i na nasim odlukama kako da se ponasamo i uzivamo u zivotu..

 • 11. siječnja 2010. at 3:14 pm
  Permalink

  za knjigu sam čula davno prije, ali je nisam uspjela nabaviti. Sad je imam i priznajen da me oduševila, tajna više i nije tajna za mnoge, ali za mene još uvijek je. Ja vrlo uz silnu želju još nisam uspijela primjeniti onako kako bi mi se mnogo toga okrenulo na bolje, zato čitam i čitam u nadi da će se jednostavno dogoditi…

 • 17. ožujka 2010. at 4:38 pm
  Permalink

  Slažem se sa gore navedenim, ali mislim da su knjige Josepha Murphy, čovjek ima četiri doktorata ako se ne varam, stvarno nešto najbolje, imam ih sve, osim toga on je protivnik reinkarnacije tj onih koji je zagovaraju, jer ne postoje grijesi koje čovjek treba naknadno platiti ili kao što on kaže ”danas ćeš sa mnom biti u raju” i dr. , pogledao sam film Tajna baš je dobar.. puno uspjeha, ako ne uspije iz prve pokušaj ponovo!!

 • 18. ožujka 2010. at 1:58 pm
  Permalink

  Ima li tko kakvih iskustava sa tajnom? Meni se osobno sviđa Og Mandino. Njegov najveći trgovac na svijetu je baš prva liga-))

Comments are closed.