Metoda WingWave

horoscope guru

Metoda Wingwave coaching, osnivača Core Besser-Siegmund i Harryja Siegmunda, iznimno je djelotvorna metoda rada na sebi, koja svoj uspjeh zahvaljuje nevjerojatnim rezultatima rješavanja strahova, blokada, trauma, zapravo svega što nas ograničava na putu do uspjeha. Njihova dugogodišnja praksa je pokazala da od ove metode profitiraju ljudi najrazličitijih profesionalnih profila u određenim situacijama kada nastaju paralizirajuće blokade ili stres jer wingwave djeluje izuzetno brzo, na pravo mjesto i dugoročno.

„Wing“ podsjeća na pokret leptirovih krila za kojeg se, prema teoriji kaosa, kaže da može izazvati promjenu klime, što u ovom slučaju znači da preciznim djelovanjem na pravo mjesto, čak i ako je tako male jačine poput zamaha leptirovih krila, možemo postići veliki učinak.

„Wave“ – valovi, od engleskog naziva brainwave što podrazumijeva navalu, valove ideja.

Proces teče tako da nakon što je coach pogodio o kojoj se neugodnoj emociji radi i kada je ona nastala, na istoj može i raditi, i na taj način u klijentu pokreće razne ideje, odnosno mogućnosti i rješenja.

Poznato je da naš mozak tijekom sna „procesira” sve što smo proživjeli tijekom dana, no ako je neka situacija za nas bila previše stresna, mozak ne uspijeva dovršiti taj samoiscjeljujući proces i u nama ostaje bolni trag proživljenog stresa. Zbog toga nam se vraćaju stare neugodne slike i osjećaji, a nastaju i novi, koji nas koče u korištenju svih naših potencijala. Metodom je moguće raditi na bilo kojoj vrsti stresnog događaja, ali i samo ojačati ugodne osjećaje ili potencijale koje već posjedujemo. Kao i teorija o snazi utjecaja zamaha leptirovih krila, po kojoj je wingwave dobio ime, ova metoda omogućava velike promjene u jačanju samopouzdanja, ostvarenju ciljeva te održavanju pozitivnih osjećaja.

Pojednostavljeno rečeno, wingwave coach klijenta navodi da pogledom slijedi pokrete njegove ruke, brzim pokretima očiju s jedne strane na drugu, čime se „blokade“neutraliziraju. Tim brzim pokretima očiju izazivamo tzv. budne REM faze, koje nisu ništa drugo nego mehanizam koji se odvija u REM fazi sna, neophodnoj da mozak „preradi“ stres nakupljen tijekom dana.

Ovom je metodom moguće raditi na bilo kojoj vrsti stresnog događaja, bilo da je on velik ili mali na način da nakon coachinga osoba mijenja stav prema situaciji koja joj izaziva stres, tako da stresa više nema. Njome se može pojačati samopouzdanje, učinkovitost i kreativnost, postiže se kontrola nad negativnim osjećajima čime oslobađamo naš cjelokupni potencijal. Osim što regulira tragove stresa, ova metoda jača osobne kvalitete, uključujući i kreativne potencijale, a osoba se dovodi u dodir s vlastitim izvorima snage.

Postupci koji se koriste u wingwave coachingu

Bilateralna stimulacija moždanih hemisfera: klijent slijedi pokrete ruke koje pred njim izvodi coach na način da brzo pokreće oči u lijevo i u desno čime mozak obrađuje tematizirane osjećaje koje zbog stresnog uzroka nije obradio prirodnim putem tijekom sna. Tehnika ima trenutačni učinak.

Neurolingvističko programiranje (NLP): u wingwaveu se koriste neke vrlo korisne tehnike iz NLP-a kao što su promjena submodaliteta (promjena načina na koji vidimo, čujemo, osjećamo u nekoj situaciji), sidrenje (usađivanje pozitivnog osjećaja kako bi se tijekom caochinga osjećali sigurnima)

Kineziološki test (O Ring test) – test reakcije mišića pri čemu mišić kod stresnog i negativnog osjećaja slabi, a kod pozitivnog jača, a koristi se za određivanje vrste osjećaja, razdoblja u kojem je isti nastao te intenziteta istoga.

Glavne podvrste wingwave coachinga su sljedeće područja:

Reguliranje stresa: wingwave®efikasno neutralizira stres koji nastaje zbog napetosti u timu ili općenito u poslovanju, također neutralizira strah od nastupa, strah od letenja tjelesni stres usljed neispavanosti.

Coaching resursa: podizanje razine kreativnosti, pozitivna samomotivacija, vizualizacija cilja, mentalna priprema za vrhunska dostignuća u sportu ili poslu

Coaching osobnih uvjerenja: pomaže da se osvijeste osobna uvjerenja koja nas ograničavaju u postizanju uspjeha i da se pretvore u nova, pozitivna uvjerenja, koja će klijentu omogućiti da izdrži zahtjevna mentalna opterećenja.

 

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)