Wayne Dyer – Meditacija za manifestiranje (uvod)

horoscope guru

Imao sam posebnog učitelja koji me je naučio neke od tehnika za manifestovanje. Iskreno ovo je traka meditacije o tome kako da manifestiramo ono što nam dolazi u naš život, što bi željeli da imamo pored nas na ovom putovanju. To je manifestiranje koje je skoro magično!

Kada dodjete na mjesto gdje doslovce upravljate slučajnostima u vašem životu i gdje počinju da se pojavljuju stvari koje su vam neobjašnjive.

Većina nas razmišlja o manifestiranju kao o nečemu gdje se postavljaju ciljevi, gdje mnogo radimo i na kraju ubiremo plodove našeg rada. Ono što vam predstavljamo ovdje je drevna forma meditacije. Mi se nalazimo u stanju sna u jednoj sobi i na drugom kraju te sobe nalazi se objakat. Ako želimo da pažljivije pogledamo taj objekat u tom snu, nećemo ići do tog objekta, umjesto toga koristićemo ono što se zove Moć Namjere i približićemo ga nama. Ako postoji metla u ćošku i ako želite da je pobliže pogledate u snu, jednostavno je privlačite k sebi kroz Moć Namjere. Uvjeravam vas da isto tako imate kapacitet, kada dostignete drugi nivo svijesti, taj nivo svijesti gdje možete upravljati slučajnostima u vašem životu ili da kroz Moć Namjere manifestujete, to što bi željeli u vašem životu zove se “Sidha mudrosti” (uzvišeno stanje svijesti, oslobodjeno neznanja, egoizma i vezanosti za materijalno). U drevnim hindu tradicijama “Grad mudrosti” znači “Savršenu svijest” gdje manifestujete bez upotrebe uma. To se radi kroz Moć Zvuka.

Ta Moć zvuka nije tipičan način onoga što mislite da je maditiranje ili manifestiranje. Da biste bili otvoreni za misli na ovoj traci vi ćete dobrovoljno suspenditirati neke vaše sumnje koje su vam date još od odrastanja. Samo dozvolite novu misao! Htio bih detaljnije da vam ovo objasnim i onda to uradite sa ovom kasetom. Ako razmišljate o svim imenima koja su data našem Stvoritelju i sve te različite jezike i tradicije, bilo da su primitivne, zapadne, istočne ili bilo koje druge, sve one imaju jednu zajedničku stvar. Sve imaju isti Zvuk. Ima ih pet ili šest ovdje. Allah, Buda, Krišna, Tao, Ra, Bog. Ako slušate svakog od njih, vidjećete da postoji Zvuk koji povezuje svakog od njih. Taj Zvu je “Ahh”. “Ahh” je veoma jedinstven Zvuk. On je povezan sa radošću, “Ahh” je Zvuk koji se koristi da bi stvorili nešto iz ničega. Mi imamo dvije osnovne čakre u našem tijelu o kojima govorimo ovdje. Jedna je naša prva čakra i zove se seks-centar. Druga čakra je Treće oko – čakra, izmedju naših obrva. Postoji kanal energije koja prolazi izmedju ove dvije čakre u našem tijelu. Da bismo mogli da stvorimo ono što zovemo “Stvaranje”, zvuk “Ahh”, koji je takodje povezan sa radošću, koji je povezan sa stvaranjem, dobije oblik. Kada kažemo “Ahh, Ahh, Ahh”, mi smo povezani sa radošću, i povezani smo sa “Stvaranjem”. Da bismo mogli manifestirati misao, možemo koristiti ovaj zvuk “Ahh”. Zvuk “Ahh” želim da u meditaciji mislite na to kao na proticanje iz početne čakre do trećeg oka i čišćenje tog kanala.

Predložio bih vam da kada dostignete “Sidhi mudrosti” koji prevazilazi um i kada misao stavljena u tu Svijest da je trenutno reproducira u materijelnom sijvetu, nema kašnjenja, nikakvo djelovanje nije potrebno i to je drevna mudrost manifestiranja, tj. biti u stanju da manifestirate.

Problem ovdje da budete u mogućnosti da manifestirate kroz zvuk je um koji stoji na putu, um koji nam govori stvari, koji započinje beskrajnu konverzaciju, taj unutrašnji dijalog. Ono što vam treba je tehnika koja vam pomaže da um nestane. Kako um polako nestaje i sve misli polako nestaju, vi imate pristup višoj svijesti ili “Sidhi mudrosti” koj ije u vama i kroz “Sidhi mudrosti”, naćićete manifestaciju vaših snova koje nalaze svoje mjesto.

Zvuk “Ahh” ima sposobnost da zamisli neku misao ili drugo ljudsko biće. Isto tako vam pomaže da pristupite “Sidhi mudrosti”. Taj zvuk “Ahh” otvara kanal izmedju prve čakre i Trećeg oka i ja sam otkrio da radeći svakoga dana ujutro poslije šetnje ili trčanja rano ujutro oko 4 ili 5 sati i kako počinje moj dan ja koristim ovu meditaciju.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)