Vježbe za poboljšanje vida

horoscope guru

Moderno doba zahtjeva sve više vremena za kompjuterom, korištenje digitalnih i smart-aparata, a samim tim i intenzivnije korištenje čula vida, odnosno, predstavlja sve veći izazov za naše oči.  Dugotrajno fokusiranje na predmete u neposrednoj blizini pospješuju pojavu kratkovidnosti, što znači da je otežano fokusiranje na predmete u daljini. Sa sve češćim pojavama kratkovidosti i dalekovidnosti , pojavljuje se i više onih koji ukazuju na ove probleme i nude pomoć u obliku raznih vježba i pomagala.

Ovdje donosimo nekoliko vježbi koje na prirodan način pospješuju vid. Sve ove vježbe potrebno je izvoditi bez naočala i leća!

Vježba 1: Smanji naprezanje očiju

Uloži napor da promatraš objekte u daljini svakih 30 – 60 minuta na bar 15 sekundi ili više. Fokusiranje na drugi kraj sobe ili gledanje kroz prozor je odlično za ovu vrstu vježbe.
Ova vježba će pomoći u poboljšanju fokusa na udaljene predmete na taj način da oko nije fokusirano samo na predmete u tvojoj blizini.

Vježba 2: Udaljeni fokus

Ova vježba je slična prvoj, ali uključuje postavljanje kažiprsta ispred lica na udaljenost ruke.

Jednostavno gledaj u vrh prsta nekoliko sekundi jednim okom (držeći drugo zatvoreno), a onda naglo skreni pogled na neki objekt u daljini. Što dalji objekt, to bolje. Ponovi ovu vježbu za svako oko 15-30 puta.

Kada ovu vježbu savladaš, osjetit ćeš kako ti otvoreno oko mijenja fokus s vrha prsta na udaljeni objekt i zato je ovo odlična vježba za popravljanje fokusa očiju.

Vježba 3: Kimanje glavom

Ova vježba se sastoji od toga da kimaš glavom gore dole, kao kada odgovaraš s “Aha” nekome. Diži glavu dok ti pogled ne bude uprt u strop i spuštaj ju dok ne gledaš u svoja stopala. Ponavljaj koliko god želiš puta.

Ova vježba jača tvoj vrat, poboljšava cirkulaciju krvi prema glavi i očima, a i pomaže kod podbratka 🙂

Vježba 4: Trening očnih mišića

Prati sljedeće uzorke jednim okom po uzorku, držeći drugo zatvoreno. Pomicanje oka koje će uslijediti služi za jačanje mišića koji kontroliraju kretanje oka. Nemoj micati glavu.

Prati uzorak s lijeva na desno počevši od vrha, te se istim putem vraćaj na početak uzorka

Alternativa ovoj vježbi je da sjedneš s leđima ravno i bez pomicanja glave gledaš najviše lijevo, te onda najviše desno što možeš.

Prati uzorak s lijeva na desno prateći linije od vrha do dna uzorka

Alternativa je jednaka kao i kod prethodne vježbe. Bez pomicanja glave gledaj što više i što niže možeš.

Prati uzorak počevši od sredine spirale prema van, te se na kraju vrati natrag prema sredini

Kako još više poboljšati svoj vid?

Osim vježbi provjeri i ovih nekoliko savjeta kako jačati svoj vid.

Smanji potrebu za svojim naočalama

Mnogo eksperata za prirodno poboljšanje vida se slaže da ne treba uopće nositi naočale. Ili ih nositi što je manje moguće. Naočale predstavljaju samo privremenu soluciju i ni na koji način ne jačaju tvoj vid. Ustvari, kroz vrijeme nošenja naočala i pogoršavaju ga. To se manifestira na način da ljudi koji nose naočale trebaju sve jače i deblje leće kroz vrijeme koje je prošlo dok su ih nosili. Zato su i ove sve vježbe namijenjene izvedbi bez naočala ili leća – očni mišići i samo oko drugačije reagiraju podražajima pod lećama naočala ili dok ne nosiš ništa.

Važno: Ako moraš nositi naočale u nekim slučajevima (npr. dok voziš) nemoj ih odjednom prestati nositi. Pokušaj postepeno smanjivati vrijeme nošenja naočala u vozilu jer je to jedan od najboljih načina za prirodno jačanje vida.

Borovnica – najbolji prirodni lijek za tvoje oči

Borovnica je najbolja i najkorisnija biljka za jačanje vida i rezultati bi trebali biti vidljivi kroz mjesec dana uzimanja ove fine bobice. Borovnica poboljšava cirkulaciju krvi u oku, ali i služi kao antioksidans protiv slobodnih radikala koji mogu naštetiti oku.

Danas postoje i ekstrakti borovnice, od kojih standardizirani sadrže oko 160 mg ekstrakta. Bilo što iznad 100 mg ekstrakta bi trebalo polučiti dobre rezultate.

Važno: Istraživanja su pokazala da mlijeko ubija korisnost biljnih ekstrakata, stoga je najbolje ih uzimat na prazan želudac. Dodatke prehrani i vitamine i dalje uzimaj na pun želudac.

Izbjegavaj hranu sa šećerom

Kao generalno pravilo, probaj zapamtiti da su šećeri nositelji loših vijesti za oči. Što više šećera jedeš, vid će ti biti sve gori i gori. Šećer dolazi u prirodnim i umjetnim oblicima, a ima ga i u hrani s puno ugljičnih hidrata kao što je kruh od bijelog brašna. Šećera u velikim količinama također dolazi u voćnim sokovima (npr. od jabuke ili naranče).

Masaža

Sljedeći video objašnjava na koji način vršiti masažu kako bi nestala napetost oko očiju i poboljšao se vid.

Još jedan izvrstan video kako poboljšati protok energije u i oko očiju.

Ovdje su stare kineske vježbe za odmaranje očiju i prirodno poboljšanje vida, video od Helene Summer

Izvori: Youtube, Trikomat

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)