Tarot-postavi pitanje!

horoscope guru
Čarobnjak
Čarobnjak

TAROT – POSTAVITE PITANJE I OTKRIJTE ODGOVOR

Nedavno ste se zatekli na jednom od alternativnih sajmova i divili brojnim špilovima tarot karata. Uzimali ste ih u ruke, prebirali, no jednostavno niste znali kako ih upotrijebiti? Dok su vas privlačile slike i boje, u glavi su vam se rojila mnoga pitanja na koja biste rado željeli znati odgovore. Baš kad ste pomislili kako bi bilo lijepo znati koristiti ove moćne karte, pa makar se malo i poigrati s njima, zaključili ste kako baš ništa ne znate o tome i da je to jednostavno prekomplicirano.

Bacanje tarota može i ne mora biti složeno. Da ne biste ostali obeshrabreni u svojim nastojanjima, uputit ćemo vas na vrlo jednostavan način bacanja služeći se ne sa svih 80-tak, nego samo s 22 Velike Arkane. Za početnika dovoljno.

Koliko ćete biti zadovoljni odgovorima, ovisit će o vašoj koncentraciji na pitanje, preciznosti njegova postavljanja i osjećaju kad trebate stati. Jer nemojte vrtjeti karte sve dok vam ne ispadne odgovor koji želite. Poanta je u tome da se potpuno usredotočite na problem i prenesete vibracije na karte. Stari filozofi vjerovali su u teoriju o superpamćenju u kojem su zapisana sva znanja čovječanstva, sve o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Zvali su to Anima Mundi ili Duša Svijeta. Sve je povezano i sve teče, a mi smo samo kapljica u moru. Ako imate pitanja na koja biste žarko željeli odgovore, trebate se usredotočiti i u miru povezati sa Dušom Svijeta. Tako konektirani, postat ćete kanal kroz koji ćete s lakoćom dobivati odgovore. Tarot je jedan od načina sagledavanja stvari i put ka dubljim spoznajama.

Ovo je samo jedan od načina služenja tarotom, koji je primjeren početnicima i pitanjima na koja želite dobiti konkretan odgovor.

Uzmite 22 karte tarota – Veliku Arkanu. Smirite se i okružite ugodnim ozračjem. Možete zapaliti duft lampu s vašim omiljenim eteričnim uljem ili mirisni štapić. Dobro je uvijek imati prozor u prostoriji barem malo otvoren (onako na koso), kako bi bili povezani sa svime, te kako bi loše vibracije imale put za izaći van.

Usredotočite se na problem i formulirajte pitanje čiji odgovor može biti DA ili NE. (Na primjer: Da li me ta i ta osoba voli? Da li ću dobiti posao? Da li ću ovog ljeta putovati?,…) Možete slobodno pitati što god želite, ali formirajte pitanje tako da odgovor može glasiti ili pozitivno (da) ili negativno (ne). Dok sve to radite, možete polako i smireno miješati karte. Radite to onako kako vama odgovara i kako vam ide. Važno je da sve radite koncentrirano, bez većeg napora i iskreno.

Kad osjetite da ste postigli razinu koja vas zadovoljava, stanite s miješanjem, jednom presijecite karte, spojite ih i jednim potezom rasprostrite pred sebe. Izvucite jednu kartu i pogledajte je. Nađite je u naše 3 grupe karata i razmislite o datom vam odgovoru.

Ako vam to nije dovoljno, ili još više, ako ste dobili neutralan odgovor (grupa karata koja ne znači ni DA ni NE, nego je odgovor NEUTRALAN), možete ponoviti postupak, no neka pitanje bude još preciznije i određenije. Ako i tad dobijete neutralan odgovor, ne bacajte karte pod svaku cijenu, nego pustite vremenu da se stvari iskristaliziraju, te nakon određenog peroida, za kojeg vi procijenite da je dovoljan, možete ponavljati svoja pitanja.

Pojednostavljeno rečeno, ako dobijete „da“, stvari će se vjerojatno konkretizirati, odnosno vaše pretpostavke u pitanju su točne. Ako dobijete „ne“ stvari se vjerojatno neće ostvariti, bar ne još sad, a ako dobijete „neutralnu grupu karata“ može značiti ili da situacija još nije sazrela za ostvarenje, treba pričekati, razmisliti, posavjetovati se ili da još treba poraditi, uložiti napore da bi stvari krenule putem ostvarenja.

Savjetujemo također da izbjegavate negativna pitanja ili da ne „nadmudrujete“ tarot, jer ćete se zapetljati i nikamo nećete stići. Nije doduše zabranjeno postavljati negativna pitanja (npr.: Da li taj i taj neće to i to učiniti?), ali vam je pametnije formulirati pitanja pozitivno (znači npr.: Da li će taj i taj to i to učiniti?); jednostavnije je i na takva pitanja se bolje i lakše koncentrirate.

Uz grupe karata, navest ćemo vam i kratka tumačenja, kako biste mogli bolje razmisliti o odgovorima.

Ako ste izvukli jednu od slijedećih karata, možete smatrati da je odgovor na vaše pitanje DA:
I Čarobnjak – Da, na način koji uključuje vještinu, spretnost i brzinu
III Carica – Da, sa stilom koji potiče stvaralaštvo, plodnost i ulogu žene
IV Car – Da, uz uvažavanje reda, autoriteta i discipline, te muške uloge
XIV Umjerenost, Umjetnost – Da, na način umjerenosti, sklada i uravnoteženosti
XVII Zvijezda – Da, uz vjeru, nadu, čistoću duše i iskrenost
XIX Sunce – Da, izgledna je konkretizacija i ispunjenje želja, sreća
XXI Svijet – Da, na pravom ste mjestu i u pravi čas, cjelovitost ispunjenja, dosegnuti cilj

Ako ste izvukli jednu od slijedećih karata, možete smatrati da je odgovor na vaše pitanje NE:
II Svećenica – Ne, jer se traži strpljenje i uvažavanje žene i intuicije
V Svećenik, Papa – Ne, jer trebate više vjerovati u sebe ili naći dobrog savjetnika
XII Obješeni – Ne, jer je previše toga protiv vas, prevelika je cijena koju biste platili
XIII Smrt – Ne, jer će se sve ionako promijeniti, a onda će sve biti i drukčije
XV Đavo – Ne, jer se radi o nižim strastima ili samo o materijalnim interesima
XVI Kula – Ne, jer se previše toga pokrenulo u promjene, pa je sada sve nestabilno
XVIII Mjesec – Ne, jer unatoč intuiciji i talentu, niste u sigurnom položaju

Ako ste izvukli jednu od slijedećih karata, možete smatrati da niste dobili jasan odgovor na vaše pitanje, odnosno da ste dobili NEUTRALAN odgovor:
0 (XXII) Luda – Još je sve otvoreno i nedefinirano, sve je moguće, slušajte svoje srce
VI Zaljubljeni – Dobri odnosi su na pomolu, no treba izabrati ili pričekati da sve zaživi
VII Kola – Treba samo dalje raditi, boriti se i ulagati napore, na dobrom ste putu
VIII Pravda – Na putu ka kompromisu još treba pažljivo odvagati stvari
IX Pustinjak – Mudrost će odlučiti, stvari sazrijevaju na najvišoj razini, razmislite, pa djelujte
X Kotač sreće – Imate dobre izglede ako ostvarite ravnotežu ambicija i skromnosti
XI Snaga – Trebate još poraditi do cilja, a snage imate, samo nastavite
XX Sud, Novo doba – Potrebno je sagledati stvari i ako treba nešto i promijeniti

I još nešto: Ne pretjerujte s količinom pitanja i ne inzistirajte na odgovorima. Ako želi, tarot će vam pokazati put, a ako ne želi, možda to znači da ga već vi sami znate. Istražujte!

Pokušajte i naše BESPLATNO OTVARANJE TAROTA!

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)