Tarot i sudbina

O povijesti tarota se malo zna, zapravo postoji nekoliko teorija. Prva namjena tarot karata je bila za igru, što je bilo rasprostranjeno po francuskim dvorovima. A krajem 15.stoljeća su cigani s tim kartama proricali sudbinu, putujući po cijeloj Europi. Tako su se te karte počele proširivati svuda po svijetu. S obzirom da tarot svojom snažnom simbolikom puno toga može reći, nije ni čudo da je brzo prihvaćen i da se toliko razvijao. Danas postoje na stotine izvedbi tih karata ( likovne izvedbe), tako da svatko tko se želi baviti tarotom, može naći onu vrstu karata koja najbolje odgovara vlastitim potrebama i sklonostima. Jer karte je važno doživjeti na dubok, intuitivan način, osjetiti njihovu poruku.

Tarot karte su sasvim sigurno daleko više od običnog sredstva za pogled u sudbinske utjecaje. Njihova zadaća nije davanje odgovora na pitanja i događaje koji su nepromjenjivi, jer to bi značilo da je cijela sudbina zapisana u tarotu. Tajni jezik simbola kojim se tarot služi pomaže nam pronaći pravi put, otvara nam mogućnosti, ukazuje na energetske tokove, savjetuje kako se najbolje postaviti u nekoj situaciji, ali uvijek daje mogućnost vlastitog izbora.

Kada se nekome otvara tarot, on se poistovjećuje s energijom osobe koja postavlja pitanje i u skladu s njom pruža uvid u događaje.Na savjetovanje tarotom je najbolje doći spontano, kada osjetite potrebu za tim, bez ikakvog forsiranja. U trenutku kada se sve okolnosti poklope i kad postavite pitanje, sasvim sigurno ste spremni čuti i odgovor, bez obzira kakav on bio. Tim više što sami utječete na tokove događaja i znate da možete utjecati na konačni ishod.Ako tarot pokazuje da su energije usklađene i da su dobre mogućnosti za ostvarenje željenog cilja, tada ste dobili potvrdu da ste na pravom putu i da je potrebno minimalno ulaganje napora da se sve realizira do kraja.A ako energije nisu usklađene i odgovor se pokazuje kao negativan ili upozoravajući, trebamo razmisliti što smo pogrešno učinili, kako to možemo preusmjeriti, da li se uopće trebamo oko toga truditi. Možda nam tarot želi reći da se ostavimo nečega što je samo produkt naših želja, a nije nam sudbinski namijenjeno, a možda nam samo ukazuje da trebamo stati, pričekati i malo promotriti situaciju i iz drugih kutova.Tarot će vam ukazati na ono što je najbolje u nekom trenutku učiniti, a ako ipak mislite da neko iskustvo morate proći, bez obzira na upozorenja, onda ćete to i učiniti. Važno je iskustvo koje stječemo kroz određene događaje, jer kroz neke teške situacije, gdje smo povrijeđeni i gdje gubimo, itekako učimo. Zato sve treba gledati na pozitivan način, jer i ono što se sada čini loše, u budućnosti je podloga za nešto dobro.

Simbolika tarota je vrlo snažna, duboka i mistična. Možda se na prvi pogled čini kako je tarot jednostavno naučiti, no jedno je nešto školski naučiti, a sasvim drugo uživjeti se u tu simboliku, osjetiti dubinu tih poruka i razumjeti smjernice koje nam pružaju. Ako samo uzmemo u obzir da je tarot prožet astrološkim, kabalističkim i numerološkim znanjima, a uz to svaka slika sadrži niz magijskih i duhovnih simbola, gledanje u tarot karte postaje vrlo zahtjevna disciplina. Kao iu svim ezoteričnim područjima, najvažniju ulogu će odigrati intuicija i određeno stanje duha. Obično se u počecima pojavljuje nesigurnost u tumačenju tarota, prvenstveno zbog nevjerovanja u vlastite intuitivne sposobnosti. Tu pomažu razne vježbe za poticanje intuicije, no najbolje je da se odmah riješite dilema koliko ste intuitivna osoba. Intuiciju imamo svi, samo što je ona zbog načina i tempa života kod većine potisnuta u pozadinu. Više se koristimo logikom i onim svjesnim porukama, nego što se prepuštamo unutarnjim osjećajima. Dakle, jedino važno pitanje je koliko vi želite dozvoliti svojoj intuiciji da izađe na površinu i da vas vodi, a ne da li imate ili ne.Kako nauciti tarot … Postoje ljudi koji su posebno senzibilni, tako da su ta vodstva iz podsvijesti vrlo jaka, ali i oni koji su prizemljenije tipovi mogu otvoriti svoje kanale i dozvoliti si intuitivne uvide. Već sam interes za tarot govori dovoljno, sigurno vas nije privukao bez razloga.

Da bi se povezali sa tarotom, morate poslušati što vam on ima za reći. Jedan od najboljih načina je kroz meditaciju primate njegove poruke i da svaki dan odaberete jednu kartu na koju ćete usmjeriti svoju pažnju, te pokušate osjetiti što vam ona govori. Pokušajte dokučiti osnovnu poruku svake karte, prepustite se intuiciji i dopustite da vam utisci dolaze polako. Tek nakon doživljaja karte na svoj način, pročitajte njeno stvarno značenje i provjerite kolika su odstupanja. Možda će vaše viđenje nadopuniti ono što je napisano u nekom priručniku, možda će vam nešto izgledati i nelogično, ali pustite da vrijeme pokaže svoje, u više navrata vježbajte te vlastite doživljaje karata. A osim toga, uvijek imajte na umu da, iako su neke karte podijeljene na izrazito dobre ili loše, ne mora baš uvijek biti tako, postoje okolnosti koje mogu ublažiti loše utjecaje ili pokvariti određene pozitivne vibracije. Uvijek postoji više značenja za jednu kartu, a najvažnije je doživjeti je u skladu s kartama kojima je okružena. Tarot može biti koristan, on govori o mogućim putevima i onome što možemo poduzeti da bi nešto ostvarili, pruža nam određeni oslonac, pokazuje nam kako bi nešto u budućnosti moglo biti. O nama i našim djelima će uvijek ovisiti samo ostvarenje, a kako tarot pokazuje situaciju u skladu s našim stanjem duha i onim što duboko u sebi i sami znamo.

Jedini vaš zadatak kada se upustite u tumačenje putem tarota je da dozvolite da vas priča ponese, karte su samo mediji za primanje nevidljivih vibracija osobe kojoj nešto tumačite.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)