Tarot i putovanje kroz vrijeme

horoscope guru

2009-07-18 13:11

U samoj biti Tarot je mistično iskustvo, koncetrirani jezik simbola, praslika, arhetipova, nivoa duhovnog razvoja čovjeka istražitelja za istinom, znanjem i duhovnošču.Velika Arkana koja sadrži 22 karte, ili 22 ključa ili 22 stupnja prosvečenog i duhovnog razvoja. Ako se izuzme karta lude koja nema brojčanu vrijednost dvadeset i jedna karta simbolički prikazuje dvadeset i jednu epohu duhovnog razvoja čovjeka i čovječanstva od drevnih vremena do daleke budućnosti.

 

Prva karta – Velike tajne zove se Čarobnjak, i predstavlja magičnu epohu civilizacije, po učenjima mistika naziva se Lemurijansko razdoblje,ili doba snoviđenja. U tom dobu kako piše u nekim svetim spisima, čovjek je obitavao u nekom stanju polu svijesti – na granici između sna i jave i nije bio podijeljen od prirode kao sada.

 

Druga karta – Velike tajne zove se Svećenica, predstavlja epohu buđenja religije, i u to doba većinom su žene bile nositelji ovog osjećaja, božanskog impulsa i one su činile svećenstvo , i ta epoha je poznata kao Matrijarhat.

 

Treća karta – Velike tajne zove se Carica, i to je znamenje perioda matrijarhata.

 

Četvta karta – Velike tajne je Car ( Imperator ) i predstavlja epohu patrijarhata.

 

Peta karta – Velike tajne je Papa, ili prosvečenik, koji pripada istom razdoblju patrijarhata.

 

Šesta karta – Velike tajne je Ljubavnici koja simbolizira epohu duhovnog i filozofskoguspona, vrijeme kad je svijetom vladala ljubav i sloga među ljudima bližnjim tako i narodima .

 

Sedma karta – Velike tajne je Kočija, što označava epohu velikih kretanja naroda i međusobnih ratovanja, to je doba kad se čovjek počinje vezati za materiju, to je epoha mraka i neznanja.

 

Osma karta – Velike tajne je Pravda, upravo kao rezultat i slijed potrebe za pravdom u tom dobu.

 

Deveta karta – Velike tajne je Pustinjak, simbolizira epohu helenističke mudrosti, filozofa, pjesnika…

 

Deseta karta – Velike tajne je Kolo sreće, predstavlja epohu velikih i nepredvidivih promjena, raspade carstva, osvajačkih ratova…

 

Jedanaesta karta – Velike tajne je Snaga i ona predstavlja epohu drevnog Rima. Na karti je predstavljena Artemida , u rimskoj verziji Dijana , boginja lova. Simbolizira i Animu , Dušu svijeta, žensko načelo iskonske topline i čistoće.

 

Dvanaesta karta – Velike tajne je Obješeni i predstavlja epohu ranih Krščana, kad je Rim bio na zalasku moči. Ova karta simbolizira Svetog Petra koji je obješen sa glavom prema dolje, tako su u to doba najčešće bili mučeni kršćani.

 

Trinaesta karta – Velike tajne je nazvana Smrt, predstavlja epohu velikih vjerskih ratova, kada je kuga ili crna smrt harala Europom, sa gledišta duhovnosti to je razdoblje kraja duhovne tadašnje civilizacije i istovremeno rađanje nove civilizacije.

 

Četrnaesta karta – Velike tajne je Umjerenost, predstavlja epohu Renesanse, razdoblje preporoda i buđenja čovječanstva. Razdoblje kulturne i duhovne ravnoteže.

 

Petnaesta karta – Velike tajne je nazvana Đavo i simbolizira epohu koja je uslijedila nakon Renesanse, to je epoha kad se čovjek okreče više prema materijalnom svijetu.

 

Šesnaesta karta-Velike tajne je Kula Rušenja, i to simbolizira ovo naše razdoblje, u kojemu traju svjetski ratovi, označava vrijeme pada svih duhovnih vrijednosti.

 

Sedamnaesta karta – Velike tajne je Zvijezda, ova karta simbolizira epohu u skoroj budućnosti, vrijeme kad čovjek shvača prave vrijednosti i okreče se više prema sebi i duhovnim vrijednostima.

 

Osamnaesta karta – Velike tajne je Mjesec, i ona simbolizira epohu razvoja naših unutarnjih moči, umjetnosti, i istraživnjima i van naših prostora.

 

Devetnaesta karta – Velike tajne je Sunce, ona simbolizira epohu velikog duhovnog uspona čovječanstva, epohu mira i blagostanja.

 

Dvadeseta karta – Velike tajne je Sud, ona simbolizira vrijeme promjene u nešto novo, raščičavanje sa starim principima i ulazak u novo razdoblje, nove dimenzije.

 

Dvadeset i prva karta – Velike tajne je Svijet, ona simbolizira božansku duhovnost koja se spaja sa vanjskim i unutarnjim svijetovima.

 

Zadnja karta -  Velike tajne je Luda, ona nema posebne značajke, postoji da bi nas upozoravala na uzaludnost vremena ako je ne znamo koristiti ili razdoblja ako je ne znamo iskoristiti. Sve ovisi od našeg izbora.

 

Sve ove karte Velike tajne ne označavaju samo epohe u vanjskom svijetu nego imaju značajku promjena i razvoja i u okviru našeg unutarnjeg svijeta. Vrijeme našeg osobnog duhovnog razvoja kao individua ili vrijeme i trenuci riješavanja određenih problema. U kojoj se  životnoj fazi pronalazite u okviru sadašnje situacije i što mislite koja vam karta Velike tajne odgovara? Izbor ja na vama.Za više informacija nazovite naše majstore tarota na broj: 060 – 585 – 060

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)