Tajna Visoke Svećenice

Ako ste muškarac zainteresiran za ženu koju predstavlja Visoka Svećenica, onda vam je ona potpuna enigma. Želi li uopće biti s vama ili je njezino hladno držanje samo gluma? Nemam dobru vijest. Bez obzira kakvi su odgovori, njezino odbijanje neće se promijeniti. Metoda poklona, usluga i ulagivanja ovaj tip žene jednostavno ne impresionira, stoga ne trošite novce uzalud! Čak i ako je osvojite, nikada je nećete uistinu razumjeti. Ako ste pak žena, taj unutarnji glas koji slijedite zbilja djeluje. Koračate vlastitim putem, nikad putem gomile.

Velika engleska kraljica Elizabeta I upravo je primjer takve žene. Njezina je strategija bila video et taceo, “Vidim, i šutim”, i sačuvala ju je od brojnih političkih i bračnih mreža. Naime, iako se od nje kao vladarice očekivala korisna udaja i prijestolonasljednik, sve je bračne ponude uspjela lukavo izbjeći. A to je u 16. stoljeću i na njezinom položaju bila gotovo pa nemoguća misija. Nikada se nije udavala i na brak je nisu mogle prisiliti niti pritisci parlamenta niti primamljive ponude brojnih prosaca, ali samo zato što ih je držala u neizvjesnosti, nikad se direktno ne izjašnjavajući. Navodno djevičanstvo donijelo joj je kasnije i slavnu titulu Virgin Queen.

Arhetip na karti High Priestess upravo i predstavlja Vječnu Djevicu, Izidu. U mnogim se egipatskim pričama pojavljuje kao moćna čarobnica. Zaštitnica je majčinstva, plodnosti i magije – otuda simbol Mjeseca. Stoga je ona u grčkoj mitologiji Artemida, boginja Mjeseca, zvijeri i lova, prepoznatljiva po svom luku i strijeli. Misteriozna i fluidna mjesečeva energija naglašava ritam, promjenu, nestabilnost u području života koje opisuju okolne karte i žensku urođenu intuiciju. Budite oprezni jer se taj unutarnji glas lako može pobrkati s maštom.

Visoka svećenica, međutim, ima malo veze sa seksualnošću, seks je pretjerano ne zanima, teško (ili nikako) doživljava orgazme. U odnosima je rezervirana i povučena, ne voli biti u centru pažnje. Ništa ne radi ishitreno, mirna je, čeka… Uz malo smisla za humor, život bi joj bio puno opušteniji i privlačio bi više ljudi.

Pogledajmo arhetip High Priestess u umjetnosti.

Tri ključne riječi Intuicija, nejasnoća, pasivnost
Film Greta Garbo u ulozi legendarne špijunke, kurtizane i plesačice u filmu “Mata Hari”
Knjiga Lik Šeherezade u 1001 noći
“Judita”, starozavjetna udovica koja je zavela Holoferna i odrubila mu glavu – Marko Marulić
Pjesma “Black Magic Woman” – Santana

Velika Svećenica s negativne strane predstavlja teoretičara morala. Prepoznajete li u njoj nepobjedivu svekrvu, mrgodnu susjedu ili prijateljicu koja pod svaku cijenu želi brak (doduše, više zbog želje za djetetom, nego ljubavi prema muškarcu)? Iz sigurnosti svoje besprijekorne čistoće i vlastitog doma, propovijeda ono što drži da je najbolje za svih, mada sama ima skromna životna iskustva. Dakle, čije savjete više nećete slušati?

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)