KRATKA POVIJEST TAROTA

horoscope guru

                

Postoji niz teorija kako je ustvari Tarot nastao i odakle potječe. Tarot kojim se mi danas koristimo potječe negdje iz 17. stoljeća iako su motivi na njemu puno stariji.

Jedna od teorija o nastanku Tarota je da su ga donjeli Cigani sa svog dugog putovanaj iz Indije i to baš u vrijeme kad se Egipat smatrao izvorom apsolutnog znanja.

Po nekim saznanjiam smatra se da Tarot sadrži tajne mudroisti koje je napisao Tot, egipatski Bog i zaštitnik pisanog znanja.

S druge strane neki vjeruju da je Tarot dobio ime po egipatskoj boginji Tauret, zaštitnici rađanja i da je ona bila tvorac Tarota.

Postoji još teorija poput ove da Tarot dolazi iz Kabale, izvoru ezoteričke mudrosti  Jevreja.

1856. godine Elifalt Levi prvi je doveo u vezu Tarot sa Kabalom povezavši 22 arkane da 22 slova Hebrejskog alfabeta.

Sva ostala objašnjenja vezana su za sveto brdo Kelta na kojem su se krunili kraljevi i koje se je baš za tu svrhu koristilo sve do VI. stoljeća. To je poveznica kako su nastala 22 aduta i 22 slova Keltskog pisma.

Još jedna od teorija je da Tarot dolazi iz Italije,sjevernog dijela iz doline rijeke Tao, a otuda i naziv tarrochi.

Moderni špil karata dolazi nam direktno iz Italije, to je pijemonski i venecijanski Tarot koji ima 22 karte.

Danas Tarot večina ljudi zamišlja sa šareno odjevenim ženama koje u polumraku neke prostorije uplašenom klijentu govore o njegovojj budućnosti. Ipak to nije svrha Tarota. Njegova svrha nije samo proricanje budućnosti,već brže i lakše savladavanje komunikacije naše svijesti i podsvijesti.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)