Elementarni odnosi u tarotu

horoscope guru

Kamen temeljac tarot tumačenja trebala bi biti primjena pravila Elementarnih digniteta. Kako to funkcionira u praksi najlakše je prikazati u “bacanju” od tri karte. Riječ je o brzoj analizi situacije koja zahtijeva hitnu i preciznu procjenu. Analizom elementarnih međuodnosa već se u startu može dobiti mnoštvo detalja.

Centralna karta prikazuje temu čitanja, a bočne karte je dodatno pojašnjavaju.

Tri karte mogu se postaviti na četiri elementarne pozicije (Vatre, Vode, Zraka i Zemlje) ovisno o području života za koje klijent traži odgovor.

U sljedećem primjeru riječ je o poslovnoj situaciji, a time i poziciji elementa Vatre. Tri karte na vatrenoj pozadini tumačit će se u skladu s pravilima Elementarnih digniteta.

Jedan je klijent želio dobiti odgovor na pitanje kako će se u sljedećih šest mjeseci razvijati posao u koji se nedavno upustio.

Izvlačenjem karata dobili smo u centru 3 Mačeva- Sorrow (Tuga), s lijeve strane Kraljicu Mačeva, a s desne Princa Štapova.

  1. Sve tri karte su karte Malih arkana, što znači da je poslovna situacija u kontroli pitatelja i da on povlači konce. No, već na prvi pogled je jasno da će klijentovo djelovanje izazvati probleme između njega i ženske osobe. Središnja situacija vrti se oko žensko-muškog para. Jedan je Zračni tip, drugi Vatreni. Elementarno su kompatibilni i trebali bi se dobro slagati. Pa otkuda onda problemi?
  2. Izvučene su dvije karte Zraka i jedna Vatre. Vatra pokušava Zrak inspirirati na akciju. S obzirom da su sve tri karte na poziciji Vatre u tome će i uspjeti. Vatreni Princ dodatno je osnažen Vatrenom pozadinom, a time sklon burnim reakcijama i prenagljenom djelovanju. Budući da imamo i dvije karte Zraka, riječ je o podjednako jakim akterima. Ukoliko Kraljica Mača i bude djelovala, njezina će akcija biti nestabilna i prolazna.
  3. Sve tri karte su prijateljske i aktivne po naravi pa time osnažuju jedna drugu. Najjača karta je središnja karta, 3 mačeva- Sorrow jer se nalazi na glavnoj poziciji, a modifikatori, Kraljica i Princ, elementarno je podržavaju. Na poziciju Vatre (posao), sve tri karte su vrlo snažne i u međusobnom suglasju. Kraljica i Princ su po snazi gotovo izjednačeni, ali će aktivnost Princa biti pretjerana i eksplozivna, a Kraljičina ciljana, oštra i prolazna.
  4. Vatra i Zrak su elementi brzog djelovanja. Stoga će događaj biti iznenadan i kratkog vijeka.
  5. Elementi koji nedostaju su Voda i Zemlja. Princ i Kraljica neće voditi računa o partnerovim osjećajima niti će za njega imati sućuti. Sukob međutim neće završiti s dugoročnim posljedicama na poslovnom planu jer nedostaje element Zemlje.
  6. Tek sada ćemo primijeniti divinacijska značenja karata.

3 mačeva prognozira tugu, očaj, razdor i izdaju, ali i mogućnost trokuta, bilo poslovnog ili ljubavnog. U ovom slučaju je riječ o uplitanju treće osobe u poslovnu situaciju. Mačevi govore o mentalnim aktivnostima pa se par neće razumjeti jer na problem gledaju iz suprotnih kutova.

Princ Štapova je energičan mlađi muškarac, pun kreativne energije, silovito fokusiran na cilj i riješen da slomi sve prepreke koje mu se nađu na putu. Očito je da on označava našeg klijenta opisujući ga kao nekog tko se svim srcem upustio u novi poslovni projekt.

Kraljica Mača je žena koja iznad svega cijeni istinu, pravdu i mentalnu jasnoću. S lakoćom procjenjuje tuđe motive i vrlo brzo sagledava srž situacije. Igra uvijek otvorenim kartama pa se s njom bolje ne poigravati. Krasi je brz i nezavisan um, duhovitost i britkost na jeziku. Prijevaru i laž duboko prezire.

ZAKLJUČAK: Klijent kojeg opisuje Princ štapova će zbog svojih poslovnih poteza u skoroj budućnosti doživjeti nepredviđeni i iznenadan sukob sa ženskom osobom koja će ga optužiti za nepravednost, laž i prijevaru. Do tada su se vjerojatno dobro slagali. S obzirom da je 3 mačeva u njezinoj boji, ona će biti inicijator sukoba, a njegovo djelovanje motiv. Ogorčena i povrijeđena zahtijevat će razgovor i raščišćavanje problema gotovo odmah budući da karte zbog svojih elementarnih osobina sugeriraju aktivan i brz pristup. Princ se s Kraljicom očito nije konzultirao oko suradnje s trećom osobom što će ona doživjeti kao izdaju.

S obzirom da je 3 Mačeva elementarno prijateljska s Princom Štapova, on će njezin napad doživjeti jednako razočaravajućim. Naime, upravo je on inicijator posla i namjera mu je bila oboje potaknuti na djelovanje. Razdor će prvenstveno izazvati sukob mišljenja (3 Mačeva). Nedostatak Zemlje ukazuje da neće biti dugotrajan i da bi se oboje trebali malo “prizemljiti”.

Klijentu se savjetuje da svoju Kraljicu Mača sasluša jer mu njezina logika i sposobnost procjene tuđih skrivenih namjera može prije pomoći nego odmoći. Uoliko to želi riješiti, morat će s njom razgovarati i jasno argumentirati zašto je povukao određene poslovne poteze. Iako se oko problema možda nikada neće u potpunosti složiti, “mir u kući” će zadržati ako on bude transparentan u svojim namjerama, a ona u njega imala više povjerenja. Postane li mu samo prepreka, mogao bi je na kraju šutnuti s puta.

SAVJET: Da se ova grupa karata pojavila na mjestu elementa Vode, tumačenje bi se razlikovalo. U startu bi znali da je u pitanju ljubavni trokut, no dinamika odnosa među karama bi bila promijenjena. Princ Štapova bi bio oslabljen, a pozicija Kraljice jača. U skladu s Elementarnim dignitetima “priča” bi se promijenila. Pozicija Zemlje ukazivala bi na sukob oko imovine ili nekretnina, a pozicija Zraka kontinuirane svađe ili fokusiranost na bol.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)