Egipatski Tarot

horoscope guru

egipatski tarot

Egipatski bog mudrosti, Thoth ostavio je iza sebe knjigu mudrosti za koju se drži da u sebi sadrži sva znanja svijeta i kako su se egipćani služili slikama iz te knjige tako je nastao Egipatski tarot. U Egipatskom tarotu postoje dva simbola koja su vrlo moćna, Ourjat što znači Sunčevo oko i Wedjat što znači Horusovo oko. Ti simboli predstavljaju moć i zaštitu.

Egipatski tarot sadrži dva veoma moćna simbola: Horusovo oko, poznato i kao ‘wedjat’ (Mjesečevo oko) i ‘ourjat’ (Oko boga Ra/Sunčevo oko). Oba su prvenstveno predstavljala simbole zaštite i moći. Horus je bio bog neba, predstavljen u obličju svetog sokola, a kako je smatran vječnim i neuništivim, vjerovalo se da pomaže u reinkarnaciji.

Lijevo Horusovo oko je povezano sa Mjesecom i lunarnim ciklusom, dok je Horusovo desno oko povezano sa Suncem. Skupa, oni nam pomažu da zavirimo u ljudsku dušu i sagledamo vremena koja dolaze.

Neki okultisti su kao vrijeme nastanka tarot karata uzimali razdoblje drevnog Egipta ili stara kabalistička učenja, međutim pojava karata sa klasičnim tarot simbolima može se sa sigurnošću pratiti tek od 18. stoljeća.

Egipatska civilizacija bila je po svemu iznimna. Kako piše Herodot: “Tamo je sve drugačije.” I doista, Egipat je uvijek bio vezan uz misterij i zagonetku. Egipćanima se pripisuje poznavanje skrivenih snaga prirode te znanja koja naša današnja u potpunosti nadilaze. Svaka magija (kako god je mi zamišljali!) ima veze s Egiptom, sve što na bilo koji način ima veze s tajnim znanjem i dan danas povezuje se s ovom drevnom zemljom. Tako ćemo naići u literaturi da su astrologija, alkemija, teurgija, magijsko liječenje, poznavanje skrivenih svojstava minerala i biljaka, matematika, proricanje i mnoga druga znanja potekli iz Egipta. Zaista, teško je zamisliti bilo što, a da se na ovaj ili onaj način ne povezuje s Egiptom.

Egipatski tarot sadrži dva veoma moćna simbola: mjesečevo i sunčevo oko. Oba predstavljaju simbol zaštite i moći. Sastoji se od 76 karata, tj. VELIKE I MALE ARKANE. Velika arkana sadrži 22 karte, a mala arkana sadrži 54 karte.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)