Podjela snova

horoscope guru

snovi

Snovi se dijele na različite vrste i podjele.Uzevši u obzir njihovu funkciju i efekat koji ostavljaju na naš život i nas same,onda razlikujemo četiri vrste snova:jedinstveni ili realni,složeni koji imaju dublje značenje,košmari  te lucidni.

Podjela snova s nekim karakteristikama  svakog oblika posebno.

OKREPLJUJUĆI SNOVI

iako mogu imati negativan sadržaj, funkcija ovih snova je da izazove potisnute negativne emocije kako bi ih snivač proživio i izbacio iz sebe. Javljaju se u stresnim periodima ili u trenucima donošenja značajnih i velikih odluka.

RELIGIOZNI SNOVI

koji se javljaju kod osoba koje su duboko religiozne ili kod osoba koje se bave simbolima i njihovim značajkama.Ovakvi snovi se javljaju u svetim knjigama različitih religija.

SNOVI SA RJEŠENJEM PROBLEMA

kojima je cilj da snivaču prenesu poruku o načinu rješavanja nekog problema sa kojim je snivač suočen u stvarnosti, a s kojim ne zna kako da se izbori. Često je osoba koja prenosi poruku od najvećeg značaja za tumačenje cijele poruke sna

FIZIOLOŠKI SNOVI

ovi snovi su povezani sa našim realnim biološkim i fiziološkim potrebama i osjetima (san o hladnoći, toploti, vlazi itd.)

SNOVI IZ SVAKODNEVNICE

obično su jednostavni snovi čiji sadržaji uključuju poznata lica, mjesta i situacije i ne kriju nikakav dublji smisao ili poruku podsvjesnog. To su jednostavno refleksije stvarnog života a mogu predstavljati i vezu sa stvarnošću u trenutku snivanja (zvono telefona koja se javlja u stvarnosti, a prepliće se i kroz san i sl)

KOMENZACIJSKI SNOVI

ovo su obično snovi koji otkrivaju našu „tamnu stranu“ (tzv. Sjenku naše ličnosti, odnosno dijelove koje potiskujemo). Njihova funkcija je da balansiraju naše osobine i da budu ventil za emocije koje ne želimo proživljavati u stvarnosti.

PONAVLJAJUĆI SNOVI

su snovi koji imaju neku poruku koju stalno zanemarujemo, a ignorisanje bitnih poruka povezano je sa neriješenim konfliktima iz stvarnog života. Naše podsvjesno traži najbolji sadržaj kojim će ostvariti vezu između potisnutog sadržaja i naše svijesti. Ponavljanje snova skreće pažnju da u sadržaju takvih snova leži najbolji odgovor ili rješenje nekog (unutrašnjeg) konflikta.

LUCIDNI SNOVI

su snovi na granici stvarnog, kada je snivač svjestan da sanja. Sadržaj sna je veoma uvjerljiv, jasan, mada su likovi i događaji malo intenzivniji nego što bi bili u stvarnosti. U ovim snovima snivač bira dalji ishod jer može da svjesno utiče na njega.

PARANORMALNI SNOVI

snovi sa predskazanjima, telepatski snovi i sl. Za ove snove se smatra da crpe informacije iz spoljne stvarnosti te na osnovu toga stvaraju sadržaje koji su istiniti. Međutim, treba biti obazriv sa tumačenjem ovakvih snova jer sadržaji sa katastrofalnim ishodom nemaju „prognostičku“ nego upozoravajuću funkciju i obično se odnose neka druga pitanja iz života snivača i njegove sredine (npr snovi o prirodnim katastrofama, saobraćajnim nesrećama i sl).

KOŠMARI

su ubjedljivo najviše iscrpljujući od svih drugih vrsta snova. Oni predstavljaju najveće probleme naše stvarnosti koje nam naša podsvijest prikazuje kroz strašne i užasavajuće sadržaje.

Bez obzira koju vrstu snova najčešće sanjamo, moramo biti svjesni da je cilj svih snova da nam pomogne da se bolje suočimo sa stvarnošću, da se probudimo svjesniji, bolji i mudriji!

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)