Sanjati galeriju

horoscope guru

Što znači sanjati galeriju?galerija

Sanjati galeriju:

– Izlagati u galeriji – čeka vas duboka starost

– Biti u galeriji – veselje uz simpatiju

Definicija I

– arhit. dugačka uska natkrita prostorija, najčešće s vanjske strane zgrade, izgrađena za spajanje odijeljenih dijelova građevine, prostor u kojem se izlažu umjetnička djela, muzej umjetnina

Direktan link za pristup natuknici

Definicija II

– Galerija (francuski: galerie) u arhitekturi je duga i uska prostorija, često s visokim stropom, u funkciji stanovanja ili prometa. Ona se izvorno, od drevne istočnjačke arhitekture, sastoji od niza lukova u zgradama.

Početni model galerije koristio se u religijskoj arhitekturi unutar crkvi kao galerije na pola kata, otvorene prema unutra. Duge galerije su bile jako popularne u 19. stoljeću i gradile su se na katu privatnih kuća cijelom duljinom pročelja, poput hodnika koji je povezivao sve prostorije dok je s druge strane imao niz prozora (npr. u Palači Uffizi u Firenci). Imale su višestruku ulogu za zabavu gostiju, tjelovježbu hodanja kada vrijeme nije dozvoljavalo izlazak, te kao izložbeno mjesto raznih umjetnina. Danas se nalaze u mnogim javnim zgradama većih veličina (crkve, kazališta, poslovne zgrade, knjižnice, tržni centri, itd.).

Link Wikipedija

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)