Zavisnosti – Dugotrajni nagonski obrazac ponašanja

horoscope guru

Dugotrajni nagonski obrazac ponašanja može se nazvati zavisnost, a zavisnost živi u vama kao kvazientitet ili nadličnost,energetsko polje koje s vremena na vreme preuzme kontrolu nad vama. Kontroliše čak i vaš um, glas u glavi, koji potom postaje glas zavisnosti. Možda govori: „Imali ste težak dan. Zaslužujete da se počastite. Zašto biste sebi uskratili ono malo zadovoljstvašto vam je ostalo u životu?”

Ako ste identifikovani s unutrašnjim glasom usled nedostatka svesnosti, naći ćete se u situaciji da idete prema frižideru i uzimate čokoladnu tortu. Drugi put, zavisnost može prevazići um koji misli i vi ćete završiti s cigaretom ili alkoholnim pićem u rukama. „Kako je ovo dospelo u moje ruke?” Uzimanje cigarete iz paklice ili sipanje pića jesu akcije izvršene u stanju potpune nesvesnosti.

Ako imate nagonski obrazac ponašanja, poput pušenja ,prejedanja, opijanja, gledanja televizije, surfovanja internetom ili bilo čega drugog, evo šta možete uraditi: kada osetite da se nagonska potreba rađa u vama, zastanite i svesno udahnite tri puta. To stvara svesnost. Onda nekoliko minuta budite svesni nagonske potrebe kao energetskog polja u vama. Svesno osetite tu potrebu da fizički ili mentalno svarite ili konzumirate određenu supstancu, ili želju da odglumite izvestan oblik nagonskog ponašanja. Potom još nekoliko puta svesno udahnite. Posle toga ćete verovatno osetiti da je nagonska potreba nestala, bar na određeno vreme. Ili ćete osetiti da još uvek ima moć nad vama,a da vi ne možete da joj se ne povinujete i ne ugodite joj. Ne pravite problem od toga. Od zavisničkog dela vaše svesnosti napravite praksu sličnu onoj već opisanoj. Kako svesnost bude rasla, zavisnički obrazac će slabiti i, konačno, nestati. Međutim,setite se da uhvatite svaku misao koja opravdava zavisničko ponašanje u trenutku kad se pojavljuje u vašem umu, koristeći ponekad lukave argumente. Postavite sebi pitanje: „Ko ovde vodi glavnu reč?” I shvatićete da zavisnost govori iz vas. Sve dok ste toga svesni, sve dok ste prisutni kao posmatrač svog uma, manji su izgledi da će vas prevariti i navesti da uradite ono što želi.

Odlomak iz knjige “Nova zemlja” (Eckhart Tolle)

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)