Moć mantre – Zvuk koji liječi

horoscope guru

Na pitanje što su to mantre, teško je dati jednostavan odgovor. Definicija mantri ne postoji, no da bismo ih bar donekle pojasnili, treba kazati da su to riječi, zvukovi ili vibracije koji posebno utječu na našu svijest.

Mantre se najčešće spominju u tibetanskoj i indijskoj tradiciji, a točan broj mantri je nepoznat. Ipak, zna se da ih ima jako mnogo, i da služe različitim svrhama. Tako se u indijskoj tradiciji, primjerice, spominju tzv. vidja mantre koje se ubrajaju u kategoriju kratkih i jednostavnijih, i složene, iznimno duge vrste različitih mantri.

Načelno, ako uzmete, riječ mantra, to je zvuk. Izgovorite, recimo, RAM, to je jedna mantra, što je taj zvuk? Kad ga mi čujemo, on je već manifestiran u materijalnom svijetu. Medjutim, on nije nastao u vašem jeziku, nego negdje u dubinama vaše svijesti. Znači, on je imao svoj početak, put koji mora prevladati mantra od svog početka, najfinijeg aspekta do riječi, je realan, konkretan, i vi kad u sebi, meditacijom ponavljate jednu takvu mantru, ta vibracija vas ponavljanjem vodi prema svom izvoru. Kad dodjete do njenog najfinijeg aspekta, sljedeći korak je da ona nestaje i vi zakoračite u ono što zovu, transcendentalnom sviješću, odnosno, u stanje bez misli, koje se u istočnjačkim tradicijama zove samadi, satori itd. i ključ je svih duhovnih škola koje postoje na tom području.” (Drago Plečko)

Unošenjem mantre u svijest, mi zapravo unosimo vibraciju, čija je tendencija postavljanje cijelog živčanog sustava u isto stanje. Tako bi organizam funkcionirao potpuno sinkrono i savršeno, te bismo mi mogli potpuno odbaciti bojazan od bolesti. To bi bila teoretska svrha mantre u fiziološkom smislu.

Kada gledamo spiritualno onda nas mantra što češće treba dovoditi u ta stanja bez misli, tako dugo dok se to stanje u nama stabilizira. Kad se ono u nama stabilizira mi prepoznajemo ovaj svijet kao iluziju, prepoznajemo činjenicu da je ovaj svijet kompletno napravljen od istog materijala kao i naša svijest, a da naša perpecija i vidjenje ovog svijeta je iluzija koju stvara naša fiziologija, naš mozak, itd. Dakle, spiritualni cilj mantre je dovesti vas u stanje da vidite da ste jedno sa svime što vidite oko sebe” (Drago Plečko)

Danas se gurui koriste različitim tipovima mantre i na različite načine pristupaju svojim učenicima. Tako gurui visokog ranga svojim unutrašnjim osjetima čuju mantru koja odgovora učeniku. Neki od gurua biraju mantre prema dobi sljedbenika, a neki se oslanjaju na različite astrološke pojave.

I u Vedama postoji kompletna ljudska fiziologija od palca na nozi, do zadnje vlasi koja je označena točno odredjenom mantrom, odredjenom vibracijom. Svaki, čak i najfiniji dijelovi mozga koje moderna anatomija prepoznaje, već su tada bili poznati, ali ne svojim imenima kao što danas uče studenti medicine, nego mantrama, ispisanim jezikom devanagari. Dakle, taj zvuk, koji je zapisan (slika), on je zvukovni izraz, tog malog, sićušnog djelića ljudskog mozga” (Drago Plečko)

U Vedama su zabilježeni i zvukovi za sve ostale dijelove tijela, što bi podrazumijevalo da je cijeli naš organizam sastavljen od gomile različitih vibracija, odnosno, zvukovnih, vibratornih izraza pojedinih organa.

Ako pretpostavimo, da jednog dana ovladamo i naučimo, kako pojedini zvukovni izražaji jednog dijela tijela koje je poremećeno, bolesno, te vibracije su poremećene time… kada bismo naučili kako izazvati rezonanciju izmedju njegovog zvukovnog izražaja mantra kada je zdrav i bolesnog stanja, doveli bi do ozdravljenja. To bi bila savršena medicina o kojoj Vede i govore, i tvrde da nekada za vrijeme zlatnog doba, Satya Joge, da se tako i liječilo.“(Drago Plečko)

Mantre, na žalost, mogu biti i iznimno štetne. Pojedini ljudi nisu u stanju nositi se sa iskustvima koja prodiru iz svijesti, djelovanjem mantre , te se suočavaju sa strahovima, depresijom i različitim napadima agresije. Stoga se mantrama nikako ne bi trebali koristiti duševni bolesnici, a ne preporučuju se ni oboljelim od epilepsije.

Izvor: Na rubu znanosti

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)