Hipnoterapija

horoscope guru

Dio naše podsvjesti čine mašta, emocije, sećanja i reakcije tela, navika i naše najdublje uverenje o sebi i o onome u šta verujemo da je moguće. To su duboko ukorenjeni obrasci i uverenja koja utiču na donošenje odluka, usmeravanje našeg života kao i kvalitet naše percepcije. Kada želimo napraviti trajne i pozitivne promene u našem životu, mi moramo promeniti i te podsvesne obrasce.

Hipnoterapija je siguran, dokazan i efikasan alat za direktno pristupanje podsvesti. Kao i većina zdravstvenih nauka i veština, hipnoterapija je evoluirala i menjala se tokom svoje duge istorije.
Kada govorimo o modernom hipnoterapijskom pristupu, to podrazumeva proces u kome klijent i hipnoterapeut komuniciraju i rade zajedno. Posredstvom prijatnog i prirodnog fenomena koji zovemo hipnotični trans, postižu se pozitivne promene koje klijent identifikuje kao poželjne, jer vode ka trajnom napretku u kvalitetu klijentovog života. Zamislite da imate vrlo moćnog saveznika koji ima beskonačni potencijal, kreativnost, mudrost, znanje, saosećanje i snagu. Ovaj saveznik pamti sve što ste učinili, štiti vas u svakom trenutku, svakog dana, ima 100% poverenje u vas i tu je da vam pomogne da postignete ono što želite, jednom reči savršeni saveznik. Ovaj saveznik je vaša podsvest. On utiče na rad sistema i organa u vašem telu, na rad srca, varenje, lučenje hormona, metabolizam i slično. Njen doprinos vašem telu je što ne morate da mislite o njoj, ona je tu i dogadja se.

Podsvest

Podsvest je, osim toga, deo vas iz kog proističu emocije, i koji igra važnu ulogu u donošenju odluka. Ponekad i vaše svesti o tome. Ona čuva sve podatke iz vaše prošlosti i doprinosi nastavku emocija, misli i odluka. I sve to na temelju prethodno proživljenih iskustava i informacija. Ono što je najvažnije, vaša podsvest je tu da vam pomogne.

Šta je hipnoza?

Hipnoza je prirodno stanje ljudskog uma. Ona uključuje usmerenu pažnju, koncentraciju na objekt, ideju ili aktivnost, s potpunim učešćem. A za to vreme koncentracija na sve drugo je privremeno suspendovana.

Mi svakodnevno doživljavamo hipnotički trans. Na primer, kada čitamo neku knjigu ili se zagledamo u neki film ili maštamo. Zbog toga možemo reći da je hipnoza potpuno prirodno stanje uma.

Šta je hipnoterapija?

Najjednostavnije rečeno, to je terapija hipnozom. Tokom hipnozom, telo i svest su u opuštenom prirodnom stanju, dok je podsvest budna i otvorena za sugestije. Hipnoza je komunikacijski proces za um, pri kome se njegov svesni i nesvesni deo uče da veruju u istu poruku. Hipnotička sugestija daje novi predlog, koji unutar granica verovanja i moralna orjentacija pacijenta, pa ga podsvest doslovno prihvata kao novi uvid u realnost.
Sposobnost da iz snova programiramo emocionalne stavove i reakcije je latantni talenat unutar svakog ljudskog bića. Hipnoza je najfunkcionalniji i najrazumniji način za izgradnju i stvaranje novih obrazaca ponašanja i pronalaženje alternativnih načina za rešavanje problema i situacija kojim se postižu pozitivne promene i uspostavlja se blagostanje duha i tela. Hipnoterapija je izuzetno efikasna, snažna i radi. Rezultati se postižu brže nego primenom drugih metoda, iz prostog razloga što se hipnoterapija bavi direktno podsvešću.

Autor: Jelena Stojanović

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)