Upravljanje ponašanjem – Sprovodite li odluke u djelo?

horoscope guru

Znamo da bi bilo dobro da se hranimo zdravije, da počnemo da vježbamo, da uvijek iskazujemo svoje mišljenje, da zatražimo povišicu plate, da upišemo neki kurs, da izađemo iz lošeg braka, da kažemo djetetu “ne”, da održimo riječ,.. Ipak…

Ono što je teži dio i što nam je manje poznato je kako da sve to i sprovedemo u djelo. Čini se da većina nas zna “šta” treba da uradimo, ali manji broj zna i ”kako”. Planiramo, razmišljamo, nekada čak odlučimo i krenemo ali se negdje ipak saplctcmo.

Važno je da razumijemo zašto nam se dešava to što nam se dešava, jer ćemo onda moći i da utičemo na sebe, a ne da udaramo glavom u zid i vrdmo se u začaranom krugu.

Ljudskim ponašanjem upravljaju dvije sile:

potreba da izbjegnemo bol

• želja da osetimo zadovoljstvo

Ipak, mi ćemo uraditi mnogo više da bi izbjegli bol nego što ćemo uraditi da osjetimo zadovoljstvo. Bol je veći motivator, ali samo
kratkoročno gledano.

Naša realnost je određena onim na šta se koncentrišemo, ili još jasnije tamo gdje nam je pažnja to je mnogo stvarnije za nas. Ako odlažemo nešto što znamo da treba da uradimo to je zbog toga što naš mozak vezuje osjećanje zadovoljstv a za nc-sprovođenje, a osjećanje bola za sprovođenje određene akcije. Mi znamo da ćemo osjetiti zadovoljstvo ako izdržimo do kraja, ali ono što nam je bliže i realnije (jer se na to koncentrišemo), je osjećaj bola kroz koji treba da prođemo.

Promijenite unutrašnju asocijaciju

Da bismo lakše promijenili bilo šta u našem životu potrebno je da se fokusiramo na to:

1. Kako će nepromjena ponašanja biti bolna

2. Kako će promjena biti vidljiva i kakva zadovoljstva će nam donijeti.

Koncentrišite se na osjećaj zadovoljstva koji će slijediti nakon uspješno sprovedene dijete i na osjećaj bola zbog nesprovođenja onoga što želite. Zamišljajte sebe kako ste uspjeli da smršate, kako oblačite najbolju haljinu koja vam sada savršeno stoji, kako vam se prijatelji dive, lakše se krećete…

Neka slika uspjeha bude što realnija u vašem umu. Zamišljajte kako se osjećate odlično, kako uživate u svom novom izgledu, kako se bolje osjećate. Takođe se fokusirajte i na bol koji ćete osjećati ako ne uspijete da izdržite, na osjećaj nadutosti, težine, lošeg osjećaja kada sebe gledate u ogledalu sa viškom kilograma itd.

Koristite bol – zadovoljstvo asocijaciju umjesto da ona koristi vas. U svakoj situaciji možete primijeniti promjenu fokusa, tj. asocijaciju. Napišite koliko će vas boljeti nesprovođenje, a koliko će vam zadovoljstva donijeti sprovođenje i često se u toku promjene motivišite čitajući i zamišljajući efekte uspješno sprovedene odluke.
Izvor: Monnamagazin

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)