Kako unijeti pozitivne promjene u život

horoscope guru

Ustali ste prekasno. Pukla vam je čarapa. Na benzinskoj pumpi je tolika gužva da vam je već posve jasno da kasnite na posao. Na poslu baš danas kad je najbitnije da se pokažete u najboljem svjetlu, vi ste kiksali.

Auto vam je digao pauk. Ponovno kasnite na popodnevni dogovor. Pa tko uz sve ovo ne bi dobio slom živaca? No, nije nužno da ove situacije doživljavate drastično i nepromjenjivo. Postoje mnogi načini kako promijeniti ovakav slijed događaja.

U duhu novogodišnjih odluka, evo nekoliko savjeta kako zbilja unijeti promjene u život, kako bolje podnositi stres i kako poboljšati kvalitetu svakodnevnih obaveza.

Održavajte svoj životni prostor organiziranim

Pretrpan okoliš doslovce može ispiti svu vašu energiju i prouzrokovati dodatan, nepotreban stres. Suprotno tome, lijepo uređen, umirujući okoliš može biti raj u koji bježite nakon svakodnevnih stresova. Radeći na čišćenju i uređenju vašeg doma, organizirajući se oko poslova čišćenja ili čak koristeći metode poput Feng-Shui – a koji će vam pomoći da imate lijep i organiziran životni prostor.

Organizirajte vaše vrijeme

Napravite raspored obaveza i držite ga se, jer držeći se rasporeda, naučit ćete reći ‘ne’ suvišnim zahtjevima te se koristiti prečacima u životu. Koristeći ovu jednostavnu metodu bit ćete manje bijesni i imati ćete više vremena za stvari koje vas pune energijom i odlažu stres. Također, imati ćete i više vremena za stvari koje volite raditi u životu.

Okružite se osobama koje vas podržavaju

Osobe koji imaju krug ljudi koji ih podržavaju u njihovim pozitivnim nastojanjima ili čak samo jednu osobu, prijatelja ili nekoga iz kruga obitelji na koga se mogu osloniti u trenucima kriza, uživaju zdraviji, manje stresan život. Ukoliko se sami sebi obvežete da ćete se okružiti baš takvim ljudima, ili ćete upoznati nove ljude koji će vam dati upravo to, vidjet ćete koliko se uloženi trud brzo i učinkovito vraća.

Vodite brigu o vlastitom tijelu

Ako ste dobrog zdravlja, na puno bolji način možete podnositi stres u životu. Međutim, tijelo koje nije u dobrom stanju može dodatno pogoršati vaše stanje te biti još jedan izvor stresa. Jedite zdravo, bavite se sportom ili sportskim aktivnostima, spavajte dovoljno, priuštite si masažu i jednostavno počnite voljeti sebe i svoje tijelo. Dobro mišljenje o samom sebi pomoći će vam da lakše podnosite stres te da lakše i bolje upravljate svojim vremenom i životnim prostorom.

Obnovite svoj duh!

Naše fizičko tijelo doživljava stres, ali ga mi nastavljamo čuvati i u glavi. Iako je neka stresna situacija već iza nas, naše tijelo i um još uvijek pamte taj događaj. Zato je potrebno primjenjivati razne tehnike koje nam pomažu da stres kompletno izbacimo iz tijela ali i glave. Upravljanje stresom u svakodnevnom životu može biti puno lakše na mentalnoj, fizičkoj i emocionalnoj razini ukoliko redovito uzimate odmor i odmak od njih.
Svi ovi savjeti mogu djelovati kao “lako je reći, a teško napraviti”, no ukoliko ih na barem nekoliko dana pokušate uvesti u vaš život, uvidjet ćete da unositi promjene u život i nije tako teško. Jedino što je bilo teško jest donijeti odluku.

Izvor: svijet-ljepote.hr

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)