Proricanje iz graha

horoscope guru
Grah
Grah

Grah – U našim krajevima dosta je rasprostranjeno proricanje budućostibacanjem graha. Za tu metodu nisu vam potrebni gotovo nikakvi izdaci, potrena su vam 42 zrna graha, malo prostora i malo slobodnog vremena.

Nije sasvim jasno zasto se uzima vise jedno zrno kada se bacanje izvodi isključivo sa – četrdest i jedim zrnom. Ono četrdeset i drugo zrno uvijek učestvuju u miješanju, ali se izdvaja prije bacanja. Njegovo učešće obavljeno je tajnom.
Svih 42 zrna stavljaju se u desnu šaku, koja se zatim drži na ustima, kao da želite da huknete u nju. Za to vrijeme intenzivno mislite na odredenu želju, problem ili situaciju ciji ishod želite odgonetnuti. Potom grah spuštate na stol ili na neku ravnu plohu i nasumice ga dijelite na – tri hrpe – prvo krajnju desnu, pa srednju, a ono sto vam ostane predstavlja treću gomilicu.

Mnogostruka značenja
Kada ste to učinili, desnu hrpu razdijelite na po četiri zrna. Ako vam neko zrno ostane viška, stavite ga dvadesetak centrimetara ispred. Ako, pak, ne ostane, onda cete ispred staviti četiri zrna. To isto ponovite s srednjom i krajnje lijevom hrpom. Tako ćete, zdesna nalijevo, formirati tri hrpe, koje nisu brojnije od četiri zrna. Ponovo ćete potom ostatak graha pomiješati, pa ponovo nasumice podijelite na tri gomile i istim redom ponovo podijeliti na cetiri zrna, a što vam ostane oformirti drugi vodoravni red.
Tako još jednom: što ostane graha, pomiješati u jednu hrpu, pa podijeli na tri, a onda te tri, zdesna na lijevo, dijeliti na po ččetiri zrna. Što ostane formirati treći horizontalni (vodoravno) red. Četvrti horizontalni red sačinjavaju uvijek – četiri kućice sa po četiri zrna.

Postoji veliki broj kombinacija, a svaka kombinacija bačenog graha ima svoje značenje. Potrebno je da znate osnove na koji način se koja kobminacija objašnjava: svaka kućica po horizontali i vertikali, zavisno od međusobnih odnosa, ima svoje značenje. Takođe i dijagonale imaju proročka objašnjenja. Tako desna vertikala objašnjava – budućnost muške strane, srednja vertikala predskazuje situacije i događaje vezane za kuću, imanje, posjed, financije, a lijeva vertikala – odnosi se na budućnost ženske strane.

Postoji nekoliko kombinacija kada se ne preporučuje više bacanja graha – zbog toga sto predskazuje izuzetno srećnu budućnost ili zato sto kombinacija u sebi nosi krajnje loše slutnje. U ovom drugom slučaju, grah koji ste bacili treba iznijeti iz doma, a prema tradicionalnim vjerovajima najbolje ga je baciti u rijeku.
Naravno, da iz ovog kratkog poglavlja nećete uspjeti naučiti sve finese koje nudi bacanje graha. Zbog toga ce biti najbolje da se o svemu detaljnije raspitate kod naših vrhunskih gatara i proricatelja iz GRAHA!

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)