I Ching

horoscope guru
I ching
I ching

Nijedan kineski klasik nije zagonetniji od Knjige promjena. Oduvijek je postojala naglašena potreba za studijom koja bi ovu knjigu prikazala kao knjigu za proricanje i kao filozofsku, te objasnila njezin značaj na učen, ali razumljiv način. Izvanrednom kombinacijom duboke učenosti i posvemašnje jasnoće, ova knjižica uči čitatelja, s ozbiljnošću i ushitom u isti mah, da je glavna svrha Knjige promjena bila poučiti čovjeka kako kontrolirati vlastitu sudbinu, prije negoli podrediti se željama tajanstvenih bića. Ona nije zbirka mitova ili otkrivenja, nego, posve suprotno, naturalistički pristup cijelome čovjeku i cijelome svijetu.”

Predviđanja u knjizi I-Ching predstavljena su 64 apstraktne linije koje tvore heksagrame. Svaki heksagram je figura sastavljena od šest složenih horizontalnih linija, Yang ili Yin. Yang su linije koje su neprikinute, dok su Yin otvorene ili prekinute linije.Ukupno je moguće lnije složiti na 64 različite kombinacije.Heksagrame je još moguće podijeliti na triagrame, kojih ukupno može biti 8. U zavisnosti kako nastaju heksagrami i Ying i Yang linije, indicirat će stanje promjene ili stanje mirovanja.

Heksagrame možete kreirati na više načina. Bacanjem kocke, novčića, štapića ili generiranjem slučajnih brojeva. Kada se kreiraju heksagrami pristupa se njihovom tumačenju. Svaki heksagram ima svoje značenje i prema tome kakvo ste pitanje postavili dat će vam odgovor koji pravac slijediti.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)