MAGIČNE Moći Djeteline – Vjerovanja o djetelini s četiri lista

horoscope guru

djetelina

Tko još nije čuo za djetelinu (Trifolium pratense spp.) sa četiri lista?! Pored toga što važi za srećonošu i što služi ljubavnom čaranju, njoj se pripisuju i magične moći da svog vlasnika učini vidovitim. Djetelinu sa četiri lista se mora otkinuti noktima ili zubima i o njoj nije dobro nikome govoriti.Inače, svaki od listova na djetelini ima posebno značenje: list na lijevoj strani, gore – bogatstvo; dole – slava; list na desnoj strani, gore – ugodni doživljaji; dolje – zdravlje.
· Onaj tko bi u ponoć našao djetelinu s četiri lista navodno bi uskoro naslijedio veliko bogatstvo, a tko bi je držao u kući, u njegovu kuću nikada ne bi udario grom. Vjeruje se da djetelina s četiri lista štiti od vila i da se uz pomoć nje mogu otkloniti vilinske čarolije.

· Djetelina sa pet listova smatrala se glasnikom nesreće, tko je nađe trebao bi je uništiti.
· Djetelina sa šest listova donosi više sreće od one sa četiri lista. Zato se stavlja u svilenu maramicu i uvijek nosi uz srce.
· Djetelina sa sedam listova donosi nesreću i treba je uništiti čim se nađe.
· Djetelina sa osam listova donosi sreću i zdravlje.
· Djetelinu sa devet listova je najteže naći, ali onom tko je nađe donosi trostruku sreću.
· Djetelina se nije smjela sijati za vrijeme oseke i za vrijeme punog mjeseca, jer se vjerovalo da bi se stoka, koja je bude pasla, mogla prejesti i uginuti. Sanjati djetelinu – uspjeh u poslu; brati je u snu – nevjera u kući.

 

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)