Serijal o novcu – VI dio – Naša slika o sebi

horoscope guru

Ovo je posljednji nastavak serijala o novcu Aleksandra Nikolića  iz emisije Jutarnja kafa. Nikolić je licencirani konsult Life Success sistema Boba Proctora. Kako stoji na njegovoj stranci Škola života, Aleksandar je  pomogao  nekoliko kompanija da se oporave od skoro sigurnog bankrotstva i da se vrate na put stabilnog razvoja. Takodje je od strane PMI (Project Management Institute) certifikovan kao profesionalac u oblasti projekt-menadžmenta i rizika u projekt-menadžmentu

Kakva je naša slika o sebi?

“Naša slika o sebi je kao kibernetski mehanizam, kao termostat. Ako želite da održavate temperaturu u sobi, recimo na 24 stepena vi ćete postaviti termostat na 24 stepena. Kada temperatura padne ispod 22 stepena, termostat da neke komade nekom upravljačkom mehanizmu , uključi se radijator i greje, kada se temperatura podigne do odredjenog nivoa, onda se isključuju. Isto tako funkcioniše i naša slika o sebi. Ona slika koja se nalazi u našem podsvesnom umu. Ona odredjuje koliko ćemo stvarno uraditi, kakve ćemo rezultate ostvariti. Ne možemo ostvariti bolje rezultate nego što je naša slika o sebi. Kako to funkcioniše? Zamislite, avion na put od Beograda do Dubaia. Znate da većinu puta u funkciji je autopilot. U autopilotu je smeštena slika o Dubaiu, odnosno koordinate Dubaia. U toku leta, zbog vetrova ili bilo čega drugog, avion odstupi od putanje leta. Taj autopilot registruje razliku od trenutka pozicije i predvidjene putanje, da komandu krilima, krilcima i t d, i avion se vraća na putanju.

Isto to se dešava, ako želimo da skinemo prekomernu težinu. Zašto većina dijeta ne funkcioniše? Zbog toga što u našem podsvesnom umu naša slika o sebi je preterana telesna težina. Mi počnemo neki program, počnemo da držimo dijetu, i dobijamo neke rezultate. Počnemo da skidamo težinu, medjutim nismo promenili svoju sliku o sebi. I ta naša slika o sebi čim odstupimo od težine koja je zabeležena odmah nas vraća na istu težinu. Rezultat: nema promene u težini. Da bismo stvarno smanjili preteranu težinu, moramo promeiti svoju sliku o sebi, moramo se vidjeti kao fit, vitki.

Kad dete u školi ima probleme s ocenama, šta je uzrok toga? Loše ocene u školi su, uglavnom, posledica loše slike o sebi, odnosno, dete smatra da nije sposobno za bolje ocene. I tako se i ponaša. Zato roditelji nateraju dete da sedi i uči, dete sedne i uči i počinje da popravlja ocene. Medjutim, dete nije promenilo svoju sliku o sebi. Roditelji se nisu potrudili da promene kod deteta sliku o njemu, odnosno, da dete shvati da je sposobno, da može. I, naravno, posle vrlo kratkog vremenskog perioda, stvarni rezultati, one ocene koje ono dobija i njegova slika o sebi se mnogo razlikuju. Automatski se pokreće isti program koji vraća nazad njegove ocene da budu u skladu sa njegovom slikom o sebi.

Ako želite da promenite bilo šta u životu, pre svega morate da menjate svoju sliku o sebi. Kako se ona menja? Mo da se menja na dva načina:

  • izuzetno snažnim emotivnim stresom, ili
  • neprestanim ponavljanjem – za to služe afirmacije. I to je cilj afirmacija, da promeni našu sliku  o sebi da promeni naše programe da bi mogli da postignemo ono što stvarno želimo.”

Izvor: Tim Sinergija
[divider]

Serijal o novcu – I dio, Zarada novca nema veze sa novcem

Serijal o novcu – II dio, Koliko to novca je dovoljno

 Serijal o novcu – III dio, Kako funkcionišemo – Svjesni i podsvjesni um»

 Serijal o novcu – IV dio, Kako funkcionišemo – Čula»

 Serijal o novcu – V dio, Intelektualne sposobnosti»

 Serijal o novcu – Vi dio, Naša slika o sebi»

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)