Serijal o novcu – IV dio – Čula

horoscope guru

Pored našeg svesnog i podsvesnog uma, mi imamo i neka čula.

Čula

To su naših 5 čula: vid, sluh, miris, ukus i dodir, koji su kao antene zakačena za naš svesni um i sve vreme uključene i bombardovane spoljnim uticajima, televizijom, radiom, dnevnom štampom, kolegama na poslu, rodbinom, roditeljima, prijateljima.  Ono što smo naučeni je da primamo te informacije i ono što je u skladu s našim načinom razmišljanja, to prihvatamo. Ono što nije u skladu s našim načinom razmišljanja, to ne prihvatamo.

Neki kažu, verujem samo u ono što vidim. Ili, ne veruju baš u sve što čuju. Ali, naša granična čula su jako ograničena. Da li ste možda nekada stajali na početku dugačke ulice i čini vam se da se tamo negdje na kraju, ulica sužava i pretvara u tačku. Da li je to tako? Nije.

Sluh

Verovatno znate za pištaljke za pse. Ako upotrebite tu pištaljku, pas je čuje, a mi je čujemo.

Miris

Miris, isto tako, pas može da oseti miris koji mi ne možemo.

Ukus

Svako od nas oseća drugačije ukus. Ono što je za mene vrlo slano za vas može da bude taman, ono što je za mene slatko, za vas može da bude neutralno.

Dodir

Da li možemo sve da osetimo dodirom? Ne možemo. Jeste li probali atom da osetite dodirom?
I kao univerzalni primer toga koliko su naša čula ograničena, da li vazduh možete da vidite, da li možete da ga čujete, da li možete da ga omirišete, okusite, dodirnete? Ne. Da li to znači da vazduh ne postoji? To što mi ne vidimo, ne čujemo, ne možemo da okusimo, dodirnemo ili pomirišemo, ne znači da ne postoji. To što mi ne vidimo prilike, ne znači da one ne postoje.

U isto vreme se kroz eter emituje stotine radio emisija, vi možete da čujete samo onu na koju ste podesili signale. U isto vremen, kod svakog od nas postoje i prilike i nemogučnosti, i šanse i prepreke.  Šta ćemo videti, zavisi isključivo od nas. Zato je mnogo bolje da koristimo naš svesni deo uma, da ne dopustimo našim podsvesnim paradigmama da odredjuje šta postoji, šta ne postoji, nego da koristimo naš svesni deo uma i naših 6 intelektualnih sposobnosti.

Izvor: Tim Sinergija

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)