Serijal o novcu – II dio – Koliko je to novca dovoljno?

horoscope guru

Donosimo nastavak serijala o novcu, vječno aktuelne teme koju su Tim Sinergija i Aleksandar Nikolić obradjivali u jednoj od emisija Jutanja kafa. Nikolić je licencirani konsult Life Success sistema Boba Proctora. Kako stoji na njegovoj stranci Škola života, Aleksandar je  pomogao  nekoliko kompanija da se oporave od skoro sigurnog bankrotstva i da se vrate na put stabilnog razvoja. Takodje je od strane PMI (Project Management Institute) certifikovan kao profesionalac u oblasti projekt-menadžmenta i rizika u projekt-menadžmentu. 

Dakle, koliko je to novca dovoljno?

“Ljudi često kažu, želim da zaradim više novaca. To nije odredjeno. Više novca za nekoga je više novca 100 € mesečno, a za nekoga 10 000 € mesečno. Morate biti specifični , koliko je to novca, koliko želite da zaradite. Isto tako, neki kažu, želim da taradim dovoljno novca za sve što mi treba. Šta je to što vam treba? U suštini, nama treba vrlo malo stvari da bismo osptali, nešto malo da pojedemo, nešto da se ogrejemo i da se obučemo. To je ono što nam je neophodno da bismo preživeli. Ako se ograničimo samo na to št nam je neophodno, toliko novca ćete i zaraditi.

Morate da odredite tačnu sumu novca . Uzmite parče papira i olovku i zapišite sve što želite. Zaboravite to što trenutno možete i imate, to nije važno. Morate da napišete svoje želje, da li želite veću kuću, kakvu i koliku , zatim upišite koliko to košta. Želite li da vozite bolji automobil, napišite koji automobil hoćete da pronadjete, koja je cena, zapišite i to koliko košta. Želite li da idete četiri puta godišnje na letovanje na more, četiri meseca, recimo, napišite  tačno gdje želite da idete, kako da se provedete, u kom hotelu, koje kategorije, kakvu uslugu da imate, potražite koliko to košta pa i tu sumu stavite na papir. Sve što želite stavite vrednost pored toga, povucite crtu pa sabarite. Tako znate, koliko je to novca vama potrebno, da li je to 1000, 10 000 , 100 000 eura godišnje, mesešno, toliko mi je potrebno da živim život kakav želim.

Samo to nije dovoljno, jer ako to nije ograničeno vremenom onda će podsvesni um i naš um odmah da ga razvuče na maksimalno moguće vreme, a to je nikad. Morate to staviti u neke vremenske granice.  Da li je to narednih godinu dana? Npr. ja sam odlučio da zaradjujem 10 000 eura mesečno najkasnije u narednih godinu dana. Vaš cilj je tako jasno odredjen, znate tačno koliko novca želite i kada želite to da ostvarite.

I na kraju, jedan mali ali izuzetno važan elemenat: morate da napišete i šta ste spremni da date za taj novac, kakvu uslugu, kakav proizvod, šta ste premni da uradite. Ako treba da naučite novi jezik, naučite novi jezik, ako treba da posetite seminare, posetite seminare, ako treba ujutro od 8 sati da zovete specijalne klijente, da se pripremite najbolje što možete za sastanke, razgovore i t d. Znači, šta ste spremni da date za to, jer novac je samo ono što dobijamo za uslugu ili proizvod koji pružamo drugima.

Zakon kompenzacije

U zaradi novca jedan od najosnovnijih zakona je Zakon kompenzacije koji kaže da je suma novca koji zaradjujete u direktnoj proporciji sa :

  • potražnjom za tim što radite, uslugom koju pružate, proizvodom koji prodajete
  • vašom sposobnosti da to što radite, radite na vrhunski način
  • koliko vas je teško zamijeniti

Potražnja za onim što radite znači, ako nešto radite i od toga zaradjujete novac, potražnja za tim već postoji. Što god to bilo, da li ste službenik, da li radite u network marketingu ili kao inženjer, šta god da radite i ako od toga zaradjujete novac, znači da potreba za tim postoji.

Treću tačku, koliko vas je teško zameniti, možete odmah da eliminišete ukoliko dovoljno vodite računa o drugoj tački, a to je vaša sposobnost da to što radite, radite na vrhunski način, odnosno, to izgradite do perfekcije.  Što je bolje izgradite to ćete imati više prilika i, u svakom slučaju, moći ćete da zaradite više novaca. Da li će vaša usluga koštati više, jer što bolje radite to što radite, vaša usluga ima i veću vrijednost…

Dobra strana Zakona kompenzacije je to da treba da se fokusiramo samo na jednu tačku, a to je da ono što radimo, radimo na vrhunski način. Da bismo mogli da naučimo kako  da radimo na vrhunski način, pre svega moramo da znamo ko smo mi i kako funkcionišemo.”

Izvor: Tim Sinergija

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)