Sudbinski broj

horoscope guru

sudbinski broj

Naš datum rođenja zapravo skriva broj koji određuje našu sudbinu.To je naš sudbinski broj.

Sabiranje cifra u datumu našeg rođenja daju nam sudbinski broj. Dan našeg rođenja nije      slučajnost, već dio Velikog Plana. Iza broja u datumu našeg rođenja, postoji okultni smisao koji    određuje cijeli naš život. Ovo je broj sudbine ili broj našeg životnog ciklusa i svako od nas  može ga jednostavno izračunati.

 Životni ciklus predstavlja tendenciju i cilj postojanja. On označava ulogu koja nam je  dodijeljena u takozvanoj “kozmičkoj drami” i daje nam ključ sudbine. Snaga morala, urođene  karakteristike i moć vašeg uma čitaju se iz broja životnog ciklusa. Od rođenja do kraja života,  izražavamo snagu koja nam je data brojem sudbine. Posljedice kozmičkog naslijeđja se također  izražavaju kroz ovaj broj jer, bez obzira koliko često i dosljedno mijenjali vlastito ime, ne možete  promijeniti datum rođenja.

IZRAČUNAJTE BROJ ŽIVOTNOG CIKLUSA:

Da biste izračunali broj vašeg životnog ciklusa, saberite brojne vrijednosti mjeseca, dana i godine vašeg rođenja.
Brojčana vrijednost za svaki mjesec je:
januar ….. 1
februar …… 2
mart ……. 3
april ……. 4
maj …… 5
jun …….. 6
jul ……. 7
avgust …. 8
septembar ……… 9
oktobar …. 1
novembar ….. 2
decembar … 3

1. Uzmite brojnu vrijednost mjeseca u kome ste rođeni, dodajte broj dana i godine u kojoj ste rođeni. Na primjer, ako ste rođeni 12. januara 1979. godine, saberite:

januar ………. 1
dan …………… 12
godina …… 1979
zbir ……… 1992

Saberite brojeve dobivenog rezultata: 1 + 9 + 9 + 2 = 21. Sada to ponovite sa ciframa broja 21, i konačno dobijete broj 2 + 1 = 3 (ovaj postupak se nastavlja sve dok ne dobijete jednocifreni sudbinski broj). U datom primjeru je, dakle, broj 3 – broj životnog ciklusa.

ŽIVOTNI CIKLUS BROJ 1 – PIONIR
Vi ste pionir, vođa, general. Vaša priroda je veoma pozitivna i imate jaku individualnost. Vaše mjesto na životnoj stazi je mjesto vozača u automobilu iskustva. Pokornost i poslušnost su potpuno strane vašoj prirodi. Vi ste originalni i kreativni, posjedujete agresivnost neophodnu da biste ostvarili vlastite ideje. Ambicija je jedan od najvažnijih činilaca u vašem životu i motivira vas da se žestoko i oduševljeno borite za uspjehe kojima težite. Sposobni ste za upravljanje i organizaciju, kako u velikim sistemima, tako i uobitelji. Odlučnost, upornost i volja su sredstva vaše ambicije i vi ih znalački koristite.

Povremeno pokazujete i negativne strane. Tada ste arogantni, oholi i nepromišljeni. Za vas je ludost da svoje ideje ostvarujete diplomatskim putem, već koristite snagu svoje volje pri tom ih i nesvjesno namećete drugima. Skloni ste kritici i osudi drugih, ali ne dozvoljavate da drugi ukazuju na vaše slabosti i propuste. Po prirodi ste osjećajni, mada to pokušavate da prikrijete. Slijedite plemenita osjećanja, imate sklonost prema poeziji i muzici više mislite srcem nego glavom. Budite obazrivi! Nikada nemojte nametati svoje misli i ideje drugima, jer bi vam to moglo naškoditi. Ako želite da vas bližnji poštuju, onda i vi morate poštovati njih. Prava ljubav je uvijek bez krajnjeg cilja. Bogatstvo je u davanju, a ne uzimanju.

ŽIVOTNI CIKLUS BROJ 2 – POMOĆNIK
Ono sto želite, možete postići i bez fanfara, jer taktičnost i diplomacija su dvije istaknute karakteristike vaše prirode. Osnovni ton vašeg života je suradnja vi ćete imati više uspjeha ako pomognete drugima da ostvare svoje zamisli, nego ako drugi budu vama pomagali. Poremećeni sklad vas jako živcira, zato ćete svim silama nastojati da ga ponovo uspostavite. Imate prirodnu gracioznost i veliko razumijevanje za druge — dvije osobine zbog kojih  visoko kotirate. Živite za ljubav i od ljubavi. Temperamentni ste, čulni i pomalo naklonjeni hedonizmu. Težite sticanju znanja i životnih mudrosti.

Dva je broj udruživanja. Vaš druželjubivi duh vam donosi mnogo stvari koje drugi ne mogu dobiti, ma koliko se trudili. Vrlo ste šarmantni i uglađeni i imate izvanredan smisao za suradnju. Simbol vašeg sudbinskog broja je duh, duša, kozmička energija koja ispunjava tijelo. Drugim riječima, vaš zadatak je da praznim oblicima udahnete život. Postoji neka vrsta magične veze koja spaja sve što radite, jer vi kao da idejama rasplamsavate životnu vatru. Tamo gdje drugi traže društvo prijatelja i njihovu pomoć, vi pokazujete nesvakidašnju nezavisnost i slobodu duha što vas čini savršenim pomoćnikom, suradnikom na svim nivoima, ali ste i potpuno zadovoljni sobom, kada to želite biti.

ŽIVOTNI CIKLUS BROJ 3 – UMJETNIK
Vi ste ličnost sveobuhvatnog, vama svojstvenog izražavanja. Mentalno, Duh, Duša igraju veliku ulogu u vašem životu, ali vi sve posmatrate jasno i sveobuhvatno, i proničete u suštinu. Ne gubite vrijeme na nebitnim stvarima, budući da ste shvatili da život nije samo igra i pjesma. Multitalenat je jedna od vaših glavnih odlika, pa vam je teško da se odlučite na koji način i u kakvoj formi ćete izraziti sve ono što čeka da izađe iz vas. Brzo učite, pa ste u stanju da steknete znanje bez velikog napora. Međutim, vaše obrazovanje nije potpuno, zato što ste kratkog daha – pažnju vam lako zaokupi neka nova zanimacija.

Veliki ste entuzijasta, započinjete mnogo poslova, ali iako vas u početku oduševljavaju, s vremenom raspoloženje splasne i vi prelazite na druge stvari. Ne brine vas što je nešto ovako ili onako, jer prihvaćate svijet onakvim kakav jeste. Volite da radite na svoj način i udovoljavate svojim željama. U stanju ste brzo, u pravom trenutku, da reagirate domišljato i duhovito i tako efikasno presječete nečiju kritiku. Ljubav vam je neophodna potreba. Sve dok nemate nekoga sa kime biste mogli da podijelite vaša osjećanja, vi zapravo i niste sretni.

ŽIVOTNI CIKLUS BROJ 4 – ZIDAR
Broj vašeg životnog ciklusa simbolizira kvadrat, a to predstavlja pravednost i jednakost. Vi se nalazite u centru ograničenom sa svih strana, tako da ne možete nikuda izaći. Jedini slobodan put za vas je put prema gore. Kvadrat označava praktičnu stranu života — osnovicu, temelj, na koji se nadograđuju svi drugi oblici. Zato vi možete gledati na ovaj životni ciklus kao na zidanje temelja za ljepšu budućnost. Pripremljeni ste za ovo odavno, jer ste obdareni strpljenjem i veoma ste praktična osoba koja čvrsto stoji na zemlji. Metodičnost i logičnost vaše su mentalno oruđe. Prožeti ste vjerom i odanošću, mada to posebno ne pokazujete.

U nekim slučajevima mudrije je izbjeći neke stvari, nego ići ravno na njih – to je jedna od vaših životnih filozofija. lzbegavajući suprotstavljanje vaših ideja drugima, možete izbjeći situacije koje bi mogle usporiti vaš razvoj. Vaša sposobnost izražavanja najbolje se ispoljava kroz vaš smisao za plan i oblik. U stanju ste da potpuno vizualizirate svaku ideju koju vam predstavi neki arhitekta ili umjetnik. Za vas se nikad ne može reći da izbjegavate svoje dužnosti i obaveze, i u tome je upravo vaša veličina.

ŽIVOTNI CIKLUS BROJ 5 – GOVORNIK
Po prirodi ste živahni, puni duha, oduševljenja i energije. Za vas je život smjela avantura u koju ulazite velikim koracima, jer su neprestane promjene u savršenom skladu sa vašom sklonošću k promjenama i raznolikošću. Vi uživate u svemu što vam se u životu nudi. Volite da budete na mjestima gdje se nešto značajno i zanimljivo događa. Rođenjem vam je darovana sloboda, ali vi neprestano težite sve višim i višim sferama slobode, k slobodi iznutra, u vašem najplemenitijem unutrašnjem biću.

Veoma ste produhovljen i vrlo vješt govornik. Možete imati uspjeha u profesijama u kojima je bitan kristalno jasan glas, dobar riječnik i retorika. Voditeljski ili učiteljski poslovi su izvanredni za ispoljavanje vaših sposobnosti. U svijetu zabave ili književnosti možete zasijati, samo ako postignete da prave stvari, u pravom trenutku, postavite na pravo mjesto. Neka vas ne zabrinjava što ste u nekim trenucima sami sebi proturiječni, jer je to odlika svih vrsnih intelektualaca. Ako slijedite neka životna načela, možete doživjeti duboku starost, uz dobro zdravlje i vedar duh. Slava i uspjeh očekuju vas poslje tridesete godine života.

ŽIVOTNI CIKLUS BROJ 6 – UČITELJ
lmate uzvišene ideale i veliku želju da ih ostvarite. Ljubav je centar vašeg svijeta i vaša uloga u životu je da širite ovu ideju. Vaš smisao je u pomaganju drugima. Pravedni ste, istinoljubivi i puni milosrđa i topline. Žena pod ovim brojem je ljupka, graciozna, šarmantna i produhovljena, naklonjena slikarstvu i muzici. Muškarac je duhovni vođa i rođeni umjetnik. I muškarac i žena se zadovoljavaju malim, svakidašnjim stvarima, iako u isti mah teže k nečem najvišem na estetskom i duhovnom polju. Planetarni ekvivalent broja šest je Venera, koja označava ljepotu, sklad, ritam, umjetnost, balans i ljubav – a sve ovo cijene i teže im upravo osobe sa životnim ciklusom pod brojem šest.

Vi ste osjećajni i ranjivi, pa se klonite svake banalnosti i grubosti, nesebično se pri tom žrtvujući za svoje bližnje. U tome je vaša snaga i vi ćete, ako ustrajete, riješiti sve životne probleme do 35. godine. Povedite računa o sebi, jer ste dosta krhkog zdravlja, a da toga možda niste niti svjesni. Ne opterećujte previše srce, jer vam je taj organ najosetljiviji. Ako redovno pješačite i što više plivate, očekuje vas lijepa starost, bez nekih većih neprilika.

ŽIVOTNI CIKLUS BROJ 7 – INTELEKTUALAC
Broj sedam simbolizira zakon prosvetljenja, obrazovanja i kulture. Po prirodi ove osobe su pomalo distancirane i povučene, ali veoma inteligentne. Ne volite mnogo da pričate, ćutljivi ste po prirodi, ali kad nešto kažete, to je onda pravi biser. Ove osobe su izvrsni inovatori, muzičari i kompozitori, ali i odlični filozofi. Ponekad znate biti tvrdoglavi. Planetarni ekvivalent broja sedam je Uran, a ova planeta označava i nepredvidivu prirodu, iznenađujuće promjene i veliku snagu koja je često prikrivena. A upravo su takve i ove osobe.

Vi ste jako vezani za obitelji odgovornost prema ukućanima kod vas igra veliku ulogu. Svašta biste pretrpjeli ili uradili, samo da ne iznevjerite člana obitelji. Ljubav će vam pomoći da ostvarite sve što ste zamislili. Voljena osoba za vas je najbolji oslonac u životu, a ako pronađete svoju srodnu dušu, pred vama je dug i plodonosan život.

ŽIVOTNI CIKLUS BROJ 8 – ORGANIZATOR
Vi ste energični, posjedujete izražene organizacijske sposobnosti i veoma ste marljivi u stjecanju novih znanja. Racionalni ste, praktični, prodorni i ustrajni. Vi ste rođeni za vođenje poslova. Visoko ćete dogurati u svijetu biznisa, samo ako budete imali takta pri susretu sa ljudima. Na svu sreću, društveni ste, imate šarma i znate da zabavljate društvo. Ljudi vas vole, rado slušaju vaše priče, dive vam se, pogotovo osobe suprotnog spola. Vi se brzo i lako zaljubljujete i spremni ste  na sve, pa i sam život, podrediti ljubavi. Bez ljubavi za vas ništa u ovom životu ne bi imalo smisla. Vaše traganje za srećom praćeno je vedrim humorom, duhovitošću i zadovoljstvom.

Što se posla tiče, prirodno vam dobro leže prirodne nauke, posebno kemija ili fizika, ali dobro ćete se snaći u bilo kom polju kog se prihvatite. Spremni ste i sposobni da se uhvatite u koštac sa bilo kojim radnim zadatkom i poslom. I u politici ćete uspjeti ako pravilno usmjerite svoju energiju. Pripazite na jetru i bubrege, klonite se noćnog rada i dugog sjedenja.

ŽIVOTNI CIKLUS BROJ 9 – MISTIČAR
Po prirodi ste misaoni i analitični. lza svega pokušavate da otkrijete neki dublji smisao. Ne zadovoljavate se površnim stvarima. Vaša meditativnost i analitičnost mogu vas dovesti do nekih istina, kako drevnih tako i sasvim novih, ako u svojim meditacijama slijedite mističnu i okultnu liniju. Vaša uloga u svijetu je da se bavite iscjeliteljstvom. Vi imate prirodnu moć liječenja sebe i svojih bližnjih životnom energijom. Ako vam već nisu bliski, počnite proučavati sve religijske i mistične sisteme i filozofije.

Vaše čudesno ponašanje udaljava vas postepeno od ostalog svijeta, ali nemojte da brinete zbog toga! Slušajte samo svoj glas, jer ste na pravom putu da spoznate sebe i druge. Devet je broj koji čovjeka stavlja na velika životna iskušenja, sa namjerom da ga učvrsti u uvjerenjima i shvaćanjima, pa je moguće da vas kroz život čekaju brojni usponi i padovi. Često ćete patiti zbog ljubavi, ali nema prave ljubavi bez patnje i boli. Ako za životnog suputnika odaberete osobu sa istim životnim brojem, ostvarit ćete divnu harmoniju, na čemu bi vam mnogi mogli zavidjeti.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)