Numerološka analiza imena

horoscope guru

ime

Ime: Svako slovo vezano je uz neki broj, pa gledano kroz numerologiju i naše ime, koje dobijamo rođenjem, nosi svoj broj. Numerologija kaže da ime kroz svoj broj odražava karakter, sklonosti i naš temperament, a također ukazuje na to kako nas doživljava naša okolina. Provjerite koliko je ova numerološka analiza točna.

Po nekim starim vjerovanjima, iz abecede se može saznati sudbina

Ime: Napišite svoje ime i prema tabeli svakom slovu pridružite odgovarajući broj, a potom sve brojeve sabirajte dok ne dobijete jednoznamenkasti broj od 1 do 9.

A, I, J, = 1
B, K, R =2
C, G, L, S, Ć, Č, Š, LJ =3
D, M, T, Đ, DŽ =4
E, H, N, NJ, X =5
U, V =6
O, Z, Ž =7
F, P = 8


PRIMJER
Ana Ivić

1+5+1+1+6+1+3=18 1+8=9

ZNAČENJE BROJEVA

1 – Osoba koja ima ovaj broj je jaka, egoistična je i svoje interese uvijek stavlja na prvo mjesto. Veoma je inteligentna i predodređena je na sreću. Živahna je, ali ponekad djeluje rastrojeno.

2 – Ovaj broj nosi sreću i zadovoljstvo. Radi se o darežljivoj i strastvenoj osobi, koje su veoma osjećajne i romantične.

3 – Ovo je uzvišeni broj i osoba koja ga ima je često predodređena na velike stvari. To su jako inteligentne osobe, produhovljene, te često kao da imaju treće čulo. Oni neke stvari znaju unaprijed, predosjete i nerijetko služe za prenošenje važnih poruka čovječanstvu.

4 – Ovaj broj predstavlja solidarnost, obvezu, potpunu zaokupljenost osobe koja ga nosi. Takve osobe su profesionalci, intelektualci. Njihova prednost je slobodoumnost, bez tabua su. To su kompleksne osobe, izvrsni prijatelji, partneri, djeca, roditelji. Na njih možete računati.

5 – Društvene osobe, pravi svjetski putnici. Vole slobodu, druženje, kretanje. Njima najbolje odgovara život u velikom gradu, posao u kojem će komunicirati s puno ljudi. Osim lakoće u komuniciranju odlikuje ih što su živahni, veseli i znaju uživati u životu.

6 – Ovaj broj je vezan uz posao, takve osobe su sposobne, uvijek dobro pripremljene, organizirane i veoma inteligentne. Odgovorni su roditelji, a leže im profesorska zanimanja.

– Osobe ovog broja umjetničke su duše. Hoće li se baviti slikarstvom, muzikom ili nečim sličnim nije važno, definitivno se među njima kriju najveći umjetnici. Pored smisla za lijepo, ove osobe su često i fizički vrlo dobrog izgleda.

8 – Ovo je karmički broj. Život ovih osoba je često obavijen velom tajne. Smireni, povučeni, svoj privatni život i misli drže za sebe, skrivaju od okoline.

9 – Ove osobe trebaju puno prostora, vole avanture, rizik… Često su revolucionarni, posebni, drugačiji i dižu glas za reforme, za novi način života, uvijek žele promjene, nešto drugačije i nešto novo.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)