Romantika – zaboravljeni pojam?

horoscope guru

Romantika jednostavno nema definiciju, ona je u svima nama. Svi na svoj način pokazuju ljubav, naklonost i poštovanje. Za većinu je romantika znak pažnje. Sjećanje i obilježavanje važnijih datuma, događaja…

Nekome su to svijeće, cvijeće, nekome čokolada, male sitnice, zagrljaj ili pak gledanje romantičnih filmova.

Mnoge žene nisu zadovoljne što njihovi muškarci više nisu romantični, kao na početku veze kada su se više trudili da ih osvoje. Većini muškaraca duh romantike se vrati obično za Valentinovo. Dan žena i eventualno godišnjicu veze. Ostalim danima većina ih se i ne trudi da budu romantični, ali to ne znači da u dubini duše ipak nisu romantični.

Ukoliko vaš muškarac nije od akcije, vi preuzmite inicijativu te napravite romantični ugođaj u kojem ćete oboje uživati.

 

Kake zadržati romantiku ?

Budite pažljivi prema potrebama i željama voljene osobe, te ih pokušajte ispuniti radošću. Pokažite da vam je zaista stalo, tako da uzimate u obzir svaku sitnicu koju vaša druga polovina kaže ili učini.

Biti romantičan znači primijetiti stvari o svojoj voljenoj osobi koje drugi ne primijete, te učiniti nešto posebno u vezi s tim što drugi ne bi učinili.

Pružajte ljubav svaki dan velikodušno i bez očekivanja. Nemojte dozvoliti da prođe ijedan dan, a da ne izrazite svoju ljubav na bilo koji način. Iznenađujuće poruke, posebni poljupci, pozivi u ured… Mali trenuci naklonosti čuvat će vašu romantiku živom.

Slušajte i razgovarajte svaki dan. Za aktivno slušanje trebate se podesiti naiskustvo svog partnera iz njegove perspektive. Važno je da ne govorite, nego razgovarate, jer monolozi znaju hiti jako dosadni. Razgovarajte o svemu, ne samo o problemima i željama, nego što cijenite jedno kod drugog, podijelite svoja dnevna Iskustva, kako ste se osjećali i si.

Prihvatajte i dijelite komplimente jer je pravi kompliment izrečena ljubav. Prakticirajte prihvaćanje komplimenata jednostavnim “hvala”. Prepoznajte koliku vrijednost ima taj dar. te ćete ga početi i sami više dijeliti.

Najveći romantičari u povijesti

Povijest je Ispunjena velikim romansama i svevremenskim ljubavnim pričama. Od povijesnih osoba poput Casanove koji je postao sinonim za romansu. do indijskog vladara Shaha Jahana, koji je izgradio jednu od najdivnijih građevina na svijetu u čast svoje supruge. Rieharda \Vagnera koji je komponirao simfoniju za svoju voljenu suprugu, sve do modernih ljubavnih afera poput Elizabeth Taylori Rieharda Burtona.

Vladar Indije Shaha Jahan poznat je zbog izgradnje je jedne od najspektakularnije i najromantičnije građevine Taj Mahala, u čast svoje voljene supruge. Njegova voljena supruga Mumlaz umrla je 1631. godine poslije rođenja četrnaestog djeteta. Legenda kaže da je na samrti zamolila supruga da joj izgradi najljepši mauzolej na svijetu. Nakon njezine smrti duboko ožalošćeni vladar naredio je da počne izgradnja. Smješten preko rijeke Jamuna, bijeli mramor Taj Mahala reflektira različite nijanse svjetla tijekom dana. U njegovom centru, okružen nježnim zavjesama blagog svjetla, leži spomenik s posmrtnim ostacima Shahove voljene supruge.

Kako vratiti romantiku u spavaću sobu ?

Svakodnevnica je veliki neprijatelj romantike. Kako bi vratili romantičnu atmosferu u spavoćoj sobi najprije je sredite, jer razbacane stvari i romantika ne idu zajedno. Gomile papini, laptop i bilješke s posla ni slučajno ne trebaju biti u vašoj spavaćoj sobi.

Izbacite TV iz sobe, jer je suvišan. Redovito mijenjajte posteljinu, te uložite nekad malo više novca za neku koja vam se zaista sviđa (saten, u crvenoj boji…). Ukoliko imate kućnog ljubimca izbacite ih iz spavaće sobe jer im nije mjesto tu. Cvijeće predstavlja ljubav i ljepotu, te je svakako poželjno u elegantnoj vazi. Poželjna je i fotografija ili umjetnička slika koja predstavlja ljubav.

Slatki rituali za svaki dan

Poljubite se i zagrlite svaki dan

• Darivajte se bez obzira na prilike

• Iznenadite jedno drugo sa neobičnom gestom s vremena na vrijeme

• Jednom tjedno se počastite izlaskom na romantičnu večeru

 

Izvor: CM

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)