Nada Bučević – 7. Zakon istine i svrhe

horoscope guru

Posljednji, sedmi zakon duhovnog uspjeha je Zakon karme. Karmu definiramo kao smisao, svrhu ili u najširem smislu, kao istinu. Ono što sam Karma objašnjava je da mi nismo samo fizička bića, nego duhovna bića, manifestirana u fizičkom obliku i da smo tu da bi spoznali tko smo i spoznali svoju svrhu i smisao života, dakle svrhu samoostvarenja i samospoznaje.

Ono što nam je svima dano od Boga i što je dio naše božanske energije, a to je talent. Svako od nas ima neki posebni, jedinstveni talent, ili jedinstveni način izražavanja tog talenta. Nema sličnih poput nas što se tiče tog talenta.

Ono na što moramo staviti fokus, a što nam objašnjava Zakon karme, je da moramo otkriti kako koristiti taj talent koji nam je dan u svrhu služenja. Kada se te dvije stvari poklope, tada dolazi do onog pravog duhovnog obilja i duhovnog uspjeha. Tri su komponente na koje moramo obratiti pažnju unutar Zakona karme:

Prvo moramo otkriti sebe

Prvo moramo otkriti sebe, spoznati tko smo. Ovdje nam može najviše poslužiti jedna mudrost, koja kaže: Mi nismo materijalna bića sa duhovnim iskustvom, već duhovna bića sa materijalnim iskustvom. Ovo je najvažnija komponenta jer tada shvatamo i ono područje Boga unutar sebe, shvatamo i onu Božansku energiju i shvatamo istinu o životu.

Moramo naučiti kako izraziti svoj talent

Druga komponeta je da moramo naučiti kako izraziti svoj talent. Rekli smo da to niko ne može učiniti poput vas, i da ćete zasigurno biti najbolji u svijetu u tome. Naravno da mnogi ljudi mogu imati iste talent, ali način izražavanja tog talenta sigurno je jedinstven za svakoga od njih.

Služenje

Treća komponenta je služenje. Moramo otkriti i spoznati kako preko svog talenta ili dara možemo služiti, odnosno pomoći drugima. Ovdje postoji jedna fantastična metoda kako sa dijaloga ega pokrenuti dijalog duha. Često smo skloni pitati se, kad je u pitanju posao, talent, kreativnost ili naše znanje, ako to dijelimo što ćemo mi imati od toga. Ovo je pitanje ega. Zakon karme nas uči da moramo postaviti pitanje, kako mogu pomoći sa svojim talentom, ili kako mogu služiti ljudima. Ovo je velika razlika od pitanja, što ja tu imam za sebe. Ovo je velika promjena unutarnjeg dijaloga, velika promjena u svijesti, već osvještavanje i korištenje Zakona karme.

Postoji jedno pitanje koje vam može pomoći, ukoliko do ovog trenutka ne znate koji je to vaš talent, koji vam je dan, koji je dar, koji vam je dan.. Meditacija je, naravno, uvijek savršen način otkrivanja onoga tko ste i koji je vaš put, odnosno svrha i smisao. U meditaciji, u toj tišini, doista, čujete odgovore.

Medjutim, postoji i jedno jednostavno pitanje, ono glasi: Kad biste imali hrpu novaca na svom bankovnom računu i kad biste imali svo vrijeme ovoga svijeta, što biste radili, tko biste bili, čime biste se bavili?

Odgovor na ovo pitanje krije, doista, onu vašu karmu, vašu svrhu i vaš smisao, krije onaj Božanski dio unutar vas.

Tri koraka su kako početi primjenjivati Zakon karme:

Prvo, kao i uvijek je donijeti odluku da ćemo sljedeća dva dana pokušati ili osvijestiti i početi koristiti Zakon i pravilo karme unutar naših života. Prvo trebamo meditirati i u toj tišini, pokušati doći ponovo do onog područja čistog potencijala unutar kojeg ćemo otkriti koji nam je to dar ili darovi, dani za ovaj život da bismo u njemu uživali i otkrili svrhu i smisao unutar sebe.

Drugo, napravite listu talenata, svojih strasti, u čemu uživate, što kada radite, vrijeme staje, što osjećate da biste mogli raditi cijeli svoj život, a ne osjećati da radite dana u životu.

Treće, pitajte se uvijek kako mogu pomoći, posebno kako s mojim talentom i s mojim strastima mogu pomoći i služiti drugima. Kada se spoji područje vaše strasti, vaše kreativnost, vašeg dara od Boga unutar vas, i služenje ljudima, tada dolazi do obilja na svim područjima života. Dolazi do onog dubokog mira i harmonije.

Ovo je bio posljednji, sedmi zakoh duhovnog uspjeha.
Kao što ste primjetili, svih sedam zakona je isprepleteno i povezano.

Krenuli smo od Zakona čistog potencijala gdje smo unutar tišine i meditacije otkrili polje čistog potencijala i božanske energije unutar nas koje nas je odmah dovelo do davanja. To osjetite kao unutarnji impuls, čim dodjete do Božanske prirode unutar sebe. Zakon davanja nam je rekao da ono što želite primiti, to morate dati. To se neposredno povezuje sa Zakonom uzroka i posljedice, odnosno Zakonom karme koja nam pokazuje kako doći do lakoće življenja koja se odmah povezuje sa Zakonom minimalnog napora. Sa minimalnog napora najlakše manifestiramo sve svoje namjere i želje od kojih moramo biti odvojeni da bi se manifestirali. Tako smo došli do Zakona odvojenosti. I na kraju, evo nas u Zakonu karme, odnosno, svrhe i smisla života koji nas opet vraća na Zakon čistog potencijala. To je savršeni krug unutar svih ovih duhovnih zakona.

Svih sedam zakona je jednako bitno, u smislu, samoostvarenja, u smislu manifestacije, sreće i obilja. Ovi duhovni zakoni služe da bi vam uljepšali i olakšali životi, jer život je doista tako i zamišljen.

Izvor: Video materijal – Nada Bučević

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)