Louise L. Hay – Prevazilaženje barijera

horoscope guru

Koliko ljudi ima sopstvene barijere? Smatram da ih većina nas posjeduje. Toliko radimo na sebi ali i dalje te barijere nastavljaju da se pojavljuju. Shvatila sam da većina tih barijera spada u jednu od 4 kategorije: kriticizam, ozlojedjenost, strah ili krivica. To su one četiri na kojima najviše radimo, one koje nam najviše smetaju.

Hajde da udahnemo duboko… Ako ste sa sobom doneli neka svoje opterećenja, za trenutak ih ostavite iza sebe… I moje misli idu na sve strane, sve stvari koje se dešavaju oko mene, ali ja sada sve to puštam… da bi mogla samo jednostavno biti ovde i fokusirati se da budem s vama. Došli smo ovde da bi otpustili svoje barijere. Želimo da naučimno nešto što je možda drugačije, a za to nismo znali ranije..

Sako od nas je došao ovde kako bi nešto pustio… Recimo sebi da smo spremi i voljni da otpustimo, to ne mora biti teško i ne moramo se boriti. Ne moramo slušati eho prošlosti, čak i ako ga čujemo, samo ćemo ga otpustiti…

Ovde smo da bismo naučili nešto novo i ako svako od nas danas primi samo jednu jedinu rečenicu koj anam može pomoći da poboljšamo kvalitet našeg života onda je to fantastično! Zamislite kako bi bilo predivno da svaki dan dobijemo jednu rečenicu nečega što bi nam pomoglo da pustimo prošlost i unesemo nešto novo. Sve na čemu radimo jeste naše razumevanje, svesnost i zanje. I nema koristi od toga da se kažnjavamo zbog stvari koje ne znamo , ili gde se trenutno nalazimo bolje je da tu energiju uložimo da naučimo ono što možemo o sebi i shvatino šta je je ono što trebamo da pustimo od sebe.

Smatram da je naš najveći problem taj što većina nas nema ni najmanju predstavu o tome šta bi bilo dobro da otpustino. Mi znamo šta ne funkcioniše i znamo šta želimo u svom životu, ali ne znamo šta je prepreka tome.

Jedna od stvari koju želim da postignem , jeste da nam pomognem da uvidimo šta je ono što nam ne dopušta da napredujemo. Šta nas to vuče nazad?

Uvidjam da mnoge stvari koje nas drže u mestu spadaju u oblasti kriticizma, ozlojedjenost, straha ili krivice. I ako na momenat zastanete i osvrnete se na sopstvene načine razmišljanja i sopstvene probleme i stvari koje vas vuku na dole u koje kategorije spadaju, u vašem slučaju? Možda spadaju u dvije-tri. Da li ej to osećanje straha ili krivice, koje se stalno javi na površinu? Ozlojedjenost? Da li ste veoma, veoma kritična osoba? Koja je vaša barijera?

Zapamtite, naša iskustva uvek reflektuju naša unutrašnja verovanja. I ako hoćete da znate koja su vaša unutrašnja uverenje, dovoljno je da se bukvalno osvrnete na svoja životna iskustva. Ako pogledate ljude u vašem životu ili druge stvari, možete shvatiti u šta verujete u svom životu, jer su sva naša iskustva ogledalo naših unutrašnjih uverenja. I neka od njih su predivna! I to su stvari sa kojima radimo i koja nam pomažu da prosto tečemo kroz život. Neka od njih su veoma negativna i zastarela, istrošena su i nemaju više smisla. Naučili smo ih kada smo imali 2-3 godine, i još uvek ih koristimo.

Ali najveće blokade od svih su ove četiri, i to ću vam stalno ponavljati. Kriticizam, ozlojedjenost, strah i krivica – to su najveće blokade na našem putu. Znam da ste me mnogo puta čuli da govorim kako je ljubav prema sebi najmoćnija stvar koju možemo učiniti. I tada sve teče. Sve predivno teče. Ne pričam o taštini ili aroganciji, jer to nije ljubav, to je uvek strah. Pričam o jednostavnom uvažavanju i postovanju ovog predivnog bića koje jesmo.

Male bebe znaju kako da vole sebe. Vi ste svi rodjeni u čistoj ljubavi. Ne postoji nijedna živa beba koja ikad kritikuje svoje telo. Ili ikad kaže: Moji bokovi su preširoki! Da li ste ikad čuli bebu koja to kaže??? One su samo oduševljene i srećne što imaju telo! One uživaju u njemu, i vole sebe – svoje prste, sve u vezi sebe! One apsolultno obožavaju sebe, ispoljavaju svoja osećanja… Kada je beba srećna, vi to znate, kada je beba besna, ceo komšiluk to zna. Nikada se ne plaše da pokažu ljudima kako se osećaju i ispunjena su hrabrošću. I predivne su! I mi smo bili takvi. Morate se setiti da ste bili puni hrabrosti, ljubavi i da ste obožavali sebe kada ste bili veoma mali…

I onda se desi odrastanje, i počnemo da slušamo ljude koji su uplašeni ili kritični ili ozlojedjeni ili u krivici. I mnogi od nas smo odrasli uz takve ljude.

Ako ste odrasli u porodici gdje je kriticizam bio standardna stvar onda ćete i vi odrasti u osobu koja na sve gleda krično, bićete osoba koja kritikuje. Verovatno ćete kritikovati i sebe, i druge ljude i nećete uživati u životu ni približno koliko biste mogli.

Ako ste odrasli u porodici gdje vam nije bilo dozvoljeno da izrazite bes onda ste ili osoba koja je prestravljena od besa ili ga konstantno gutate i dopuštate mu da boravi u vašem telu.

Ako ste odrasli u porodici gde su svi bili manipulisani krivicom onda ćete verovatno i sami to raditi, i bićete osoba koja trči naokolo i ponavlja: Izvini, izvini.. I nikada ne tražite stvari direktno jer ćete uvek želeti da manipulišete nekom osobom.

To su stari obrasci razmišljanja naših roditelja, i lako je kriviti njih ili našu okolinu u kojoj smo odrasli i detinjstvo, ali problem u tome je što nas to drži zaglavljene u jednoj tački, u ulozi žrtve. A to nije korisno ni za koga, tako samo nastavljamo da imamo probleme.

Zapamtite, sada ste vi roditelj. Nema veze šta su vaši roditelji govorili , ili šta je bilo ko drugi radio, nema veze šta ste do sada naučili. Jedino je bitno šta sada birate da mislite i govorite, jer ste vi jedina osoba u svom umu i vi birate svoje misli. Mogu vam pričati gomilu predivnih stvari, ali ako vi izaberete da ih ne poslušate, onda neće funkcionisati za vas. Vi ste uvek glavni i vi stvarate svoj život i svoj svet.

Ja znam da je najmoćnija afirmacija, koju ikad možete upotrebiti sledeća:
Ja volim i podržavam sebe. Ja volim i podržavam sebe…

A kada prvi put to kažete zapanjujuće je šta sve izadje na površinu. Mnogo puta kada to kažemo gomila negtivnih poruka izadje na povšinu. I to je zapanjujuće jer nam da je priliku da upoznamo koja nam to prepreka stoji na putu ceo život. Ako ne čujete svoej negativne poruke vi ne znate šta vam stoji na putu. Kada počnete da govorite afirmaciju Ja volim i podržavam sebe, bitno je da obratite pažnju na sve negativne poruke koje vam dolaze. Zato što su one vaša prepreka, i kada biste mogli da ih zapišete to bi bilo predivno, jer je to vaše blago, ovo je nešto što mi zaista smeta na mome putu i stvara probleme… Zapamtite, mi biramo kako mislimo i mi možemo izabrati da promenimo način na koji razmišljamo. To je uvek naš izbor.

Izvor: Odgovori na vaša pitanja

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Zabavite se uz nase besplatne servise Horoskop, Tarot, Rune, Numerologija, Sanjarica sanovnik Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)