Dan zaljubljenih VALENTINOVO

horoscope guru

 

Obilježavanje današnjeg Valentinova potječe još iz daleke povijesti Rima,dok je kršćanstvo bila još mlada religija,a na vlasti je bio car Klaudije II.      

Kako bi vojnike odveo u rat zabranio im je ženidbu i zaruke,kako ne bi imali želju za ostankom.U to doba živio je i svećenik Valentin. Iako je svećenstvo moralo poštovati odluke cara,svećenik Valentin ih je ipak potajno vjenčavao.

Doznavši za to car ga je zatvorio u tamnicu. Dana 14. veljače svećeniku Valentinu su po nalogu cara odrubili glavu. Nakon nekog vremena narod je svećenika Valentina proglasio svecem,pa stoga i mi danas 14.veljače slavimo kao Valentinnovo,dan zaljubljenih.

Simbol Valentinova je i Kupido,starorimski bog ljubavi.Prikazuje se kako drži luk i strijelu jer se vjeruje da onaj koga on pogodi svojom čarobnom strelicom,odmah se zaljubi.

Postoji i priča da je najstariju čestitku za Valentinovo napisao francuski vojvoda Charles Orleanski.Napisao ju je svojojsupruzi dok je bio u zatočeništvu u Engleskoj.

Danas je dan zaljubljenih ili Valentinovo posvećen izražavanju ljubavi voljenim osobama kada ih darujemo sitnicama,gestama ,bilo kojim znakom pažnje ne bi li im izrazili ljubav koju osjećamo za njih.Kupujemo poklone,cvijeće,šaljemo čestitke.Toga dana sve je okruženo crvenom bojom,bojom ljubavi.                                    

U Veronu,grad Rome i Julije svake godine dolaze tisuće zaljubljenih i ostavljaju pisma za Juliju.

Dan zaljubljenih gledan kroz oči likova raznih generacija,skup je raznovrsnih odnosa,prvih spojeva,novonastalim strastima,dugogodišnjim vezama i neuzvraćenim ljubavima. Ako ste sretno zaljubljeni za vas je dan zaljubljenih ispunjen ljubavlju i cvijećem,romansom i nježnošću.

Stoga ako volite i zaljubljeni ste taj dan !4. veljače Valentinovo provedite u društvu vama drage osobe,pokažite svu ljubav i osjećaje koje imate,darujte ih ili poklonima ili lijepim gestama i naravno svakako ih poljubite!

Oni koji još nisu zaljubljeni neka taj dan okrenu se oko sebe,dobro otvore oči i možda baš tada u tom trenutku njihov pogled se stopi sa pogledom osobe uz koju će provesi iduće Valentinovo.

Sretan Vam svima dan zaljubljenih,volite se i sačuvajte ljubav koju imate!

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)