Sve blagodati Gospine trave

horoscope guru

gospina trava

Gospina trava svojom rasprostranjenošću od mora, otoka, preko stijena, livada, dolina i planinskih pašnjaka već tisućljećima čuva miran san svima koji je poznaju i vjeruju u njenu čudesnu moć.

Ono što je narodna medicina oduvijek znala, u novije vrijeme potvrđeno je i kliničkim ispitivanjima. Gospina trava je izvrstan biljni antidpresiv, pomaže kod nesanice, umanjuje umor i iscrpljenost, vraća životnu radost i tjera neutemeljeni strah od života.  Gospina trava od davnina visoko cijenjeno ljekovito bilje. Čaj od Gospine trave valja piti kod oštećenja živaca i živčanih tegoba svih vrsta, kod povreda od udarca i također posljedica od prenapregnutosti.  Gospina trava liječi govorne smetnje, nemiran san, histerične napade, mjesečarenje, kao i mokrenje u postelju i depresije.

Sabire se gornji dio stabljike – cvjetne kitice i listići pri vrhu. Najbolje neposredno prije nego se cvjetovi sasvim otvore. Blagost sastojaka opravdava korištenje gospine trave i kod djece i mladih koji imaju poteškoća sa spavanjem ili koncentracijom, npr. u pubertetu ili kod starije populacije u kasnijoj dobi npr. menopauzi.

Pripravci od Gospine trave

Čaj od gospine trave
2 male žličice prelijemo s dva decilitra vrele vode, poklopimo i ostavimo da odstoji 10 minuta.

Odrasli: 1 šalica ujutro i 1 šalica čaja navečer pred spavanje
Djeca do 3 godine: pola šalice ujutro i pola šalice pred spavanje
Terapija traje najmanje 4 – 6 tjedana
*Za razliku od tableta za smirenje nisu zabilježene nikakve nuspojave kod uzimanja čaja od gospine trave

Tinktura od gospine trave:
20 g svježe osušenih cvjetova prelijemo s 100 ml 70 % alkohola (etanola)

Treba odstajati najmanje dva tjedna.
Kod depresija uzima se dva do tri puta na dan po 20-30 kapi u čaši vode.
Samo za odrasle.
Terapija traje 4 – 6 tjedana

Gospina trava nije samo pouzdan antidepresiv.
Ona se u narodnoj medicini upotrebljava i kod raznih bolesti praćenih vrućicom, jetrenih i žučnih tegoba.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)