Zamjenske žene ili ljubavnice

horoscope guru

 

Ljubavnice

Tajna veza s oženjenim muškarcem izrazito je zahtjevna i naporna, i na duge staze rijetko završi sretno. Iako svi znamo da je to bolno iskustvo najmudrije je izbjeći pod svaku cijenu, mnogima se ona ipak dogodi. Usprkos svemu što znamo i (ne)želimo, ljubav nas pogodi kao grom iz vedra neba. Više nije važno jesmo li od onih duboko uvjerenih da se ”nama takvo nešto ne može ni u snu dogoditi”, od onih koji vjeruju da ljubav gađa naslijepo ne vodeći računa o bračnom stanju, ili onima kojima uloga Druge nije nimalo strana. Činjenica je da ste sreli silno zanimljivog čovjeka koji vam se toliko svidio da ste, prije nego što ste došle sebi, postali upravo to: njegova ljubavnica.

U doba razvoda, seksualnih sloboda i financijske samostalnosti , danas bi uloga ljubavnice barem teoretski trebala biti anahrona i nepotrebna. Zašto biste se sa voljenom osobom viđali u tajnosti , kada se sve može riješiti na drugi način?!

Ljubavnice  Ipak, ljubavnice i dalje postoje, neokrznute vremenom i novostečenim slobodama. Čini se da u čovjekovoj naravi postoji nešto što ga neodoljivo uvlači u tajanstvene priče koje prkose društvenim pravilima. Kakvi god razlozi postojali, činjenica je da ljubavnice postoje oduvijek i da će ih uvijek biti. Ako vam se ikada dogodi takva ljubavna priča – s oženjenim muškarcem, najvažnije je znati osnovna pravila. Jer, vaša uloga nije nimalo laka: treba prebroditi tisuće zamki potencijalno katastrofalne situacije koja može skupo stajati sve sudionike, kao i one koji ih okružuju.

Prva su tri pravila najvažnija. Kao prvo, oženjen muškarac najvjerojatnije nikada neće ostaviti svoju suprugu i obitelj. Oni iskreniji to odmah priznaju, tako da ne možete reći kako niste na vrijeme upozoreni, ali većina pribjegne dirljivim pričama o tome kako zapravo žive odvojeno u vlastitom domu i kako je rastava samo pitanje vremena; ipak u velikoj većini slučajeva: nikada ne napuste svoje obiteljsko gnijezdo.

Kao drugo, veza s oženjenim muškarcem, zapravo je ne-veza: u takvom odnosu nedostaje ravnopravna razmjena emocija, međusobni reciprocitet i planovi za budućnost. Najčešće nije riječ o ljubavi, nego o seksu – što žene prečesto pomiješaju s prvim.

Kao treće, oženjeni muškarci nipošto se ne preporučuju mladim djevojkama, ženama s malom djecom koje žele novu obitelj, te kronično ljubomornim ženama.

Budući da takve veze nose iznimno visok rizik patnje, apsolutno jedino čemu se smijemo potpuno prepustit jeste erotska komponenta. Pritom je ključno da stalno budemo svjesni da je to tako i nikako drugačije, možda uz dodatak zdravog cinizma, kako bismo bili sigurni da nećemo preduboki zaglibiti. U vezu s oženjenim kreće se jedino ako smo sigurni da si to smijemo dopustiti: ako smo u pozitivnoj fazi života, smireni, zadovoljni poslom, okruženi dobrim prijateljima. U suprotnom, ionako kompliciranu ne-vezu dodatno opterećujemo prevelikim očekivanjima i posljedičnim frustracijama. Najbolje je usredotočiti se na pozitivnu stranu. Oženjeni ljubavnik u pravilu ne očekuje vjernost, ne traži da biramo između njega i svega ostalog, ostavlja nam slobodu gotovo svaku večer i sve vikende i praznike, dolazi vam opran i ispeglan (to radi žena) a vraćate ga znojnog i izgužvanog (koliko-toliko se uredi na putu do kuće). Želimo li sačuvati svoju slobodu, dane ne smijemo planirati tako da se sve vrti oko termina kada je on slobodan za vas. Ne čekajte ga sjedeći doma sami i ne preskačite fitnes ili večeru s prijateljima da biste se našli s njim.

Zaljubljivanje se ne preporučuje – nikada i ni u kojem slučaju.I nemojte misliti da je on poseban i drugačiji od svih, jer to najvjerojatnije nije istina. Želite dokaze? Ako vam mirne duše prepričava kako se dobro proveo na obiteljskom ljetovanju, ako se dok telefonski razgovara s vama pretvara da ste kolega, ako vas zamoli da ne upotrebljavate puder ili ruž ili prejaki parfem, ako dok ste zajedno diskretno pogledava na sat, ako vam na ”volim te” odgovara ”i ti meni puno značiš”, ako je ikada učinio samo jedno od toga (a ako je oženjen onda sigurno jeste) to znači da je isti kao drugi! Zato sami sebi moramo priuštiti kraljevski tretman: nikada ne prihvaćati seks ako on za pola sata mora biti kući (to u početku može biti uzbudljivo, ali poslije ostavlja gorčinu). Ako uporno govori da mu se sviđaju plavuše, a vi ste crnka (što znači da ste neka vrsta ”nadomjeska”, čime vam želi smanjiti samopouzdanje), odmah ga ostavite. Ako je u ovakvim vezama išta lijepo, onda je to privilegija da nas neko neprekidno doživljava lijepim i poželjnim. Neugledna i puna celeulita je njegova žena (iako često zapravo nije) i s njom odlazi u kupovinu u supermarketu subotom popodne. S vama želi letjeti.

Oženjenom muškarcu trenuci s ljubavnicom su prekrasan dio manje krasnog paketa tj. svakodnevnog života. U taj sjajni šareni paket nikako ne spadaju durenja, zahtjevi, umor: svega toga život mu je već pun. Ljubavnica je boca kisika, različitost, nestvarnost. Oženjenom ljubavniku ne pričajte o svojim problemima. Oni ne traže toplinu i razumijevanje. Ako vam pokuša natovariti vlastite ispovjedi, nemojte ih prihvatiti. Vi niste njegova ispovjednica, niti prijateljica. Vi ste njegova ljubavnica i svaki trenutak morate živjeti kao zasebnu priču,a ne kontinuitet. Na vratima, kada odlazi od vas, preteknite ga i prvo recite ono strašno, neodlučno, neodređeno: ”Čujemo se…” Nemojte mu dopustiti da postane dio vaše svakodnevnice  ne smatrajte se njegovom djevojkom. Ne predstavljajte ga prijateljima. Ne dopuštajte mu da prespava kod vas, ostavlja četkicu za zube i frotirski ogrtač u vašem kupatilu, ne stvarajte iluziju zajedničkog života. On će se nakon svega vratiti svojoj ženi, a vi ćete se osjećati jadno.

S oženjenim muškarcem treba proživljavati trenutak po trenutak, bez maštanja o zajedničkoj budućnosti.. On nije dio vašeg života, on je poluprisutan, baš kao što je vaš odnos ne-veza. On jeste tu, ali na njega nikada ne smijete računati jer uvijek može odustati u zadnji čas, ne javiti se, ne doći. Nema zajedničkih praznika ni ljetnih odmora, pa bi doista bio nesmotreno i okrutno prema samoj sebi vjerovati i nadati se suprotno. Ljubavnici darove izmjenjuju barem dva dana prije praznika i rođendana, a u mnogim slučajevima pokloni se izbjegavaju, pogotovo oni skupi, veliki, koje je teško opravdati. Iako osjećaj posebnosti koje često prati ljubavnice rađa veliku želju, osjećaj da vas ”koristi” tek u komadićima svog prezauzetog života, u kojem ste vječna Druga, stvara duboku frustraciju i patnju. Najvažnije je disciplinirano održavati unutarnju ravnotežu i samokontrolu.

Šta onda ljubavnice mogu očekivati od priče u kojoj uvijek mora držati spremnu kočnicu? Odgovor je jednostavan: seks. U većini slučajeva to je ono što oženjenim nedostaje u vlastitom domu, i to je jedino što od njih smijemo očekivati – to i ništa drugo. Muškarci kako da imaju neku vrstu prekidača: čas prije vode s vama ljubav kao da ste jedina na svijetu, onda odu kući provedu večer u kauču, uz svoju zakonitu ženu, mirni, sretni i zadovolj(e)ni.

Mi, naprotiv, lako pomislimo da onaj ko s nama tako strastveno vodi ljubav mora biti zaljubljen u nas – ali to nije istina. A ako možda i jeste, to je samo još jedna komplikacija jer ne znači da će zbog vaše ljubavi ostaviti svoju obitelj. Najčešće se dogodi da zato što vas doista voli, ostanete u toj vezi slijedećih deset ili više godina, a da se ništa ne promijeni. Ako imate posla s oženjenim, najbolje je naučiti koristiti već spomenuti prekidač – u suprotnom neizbježno počnete sanjariti o tome kako će s vama osnovati novu obitelj.

Ono što se u stvarnosti najčešće događa jeste da nam, kad napokon smognemo snage izaći iz veze, treba barem pet godina psihoterapije da izliječimo emotivne rane. Kada se približi taj dan, vi morate napustiti njega, a ne dopustiti da on napusti vas jer ste postali zahtjevni, dosadni i naporni. To je kao sa kutijom finog keksa za koji znate da će ubrzo nakon otvaranja omekšati i postati manje ukusan: ne-veze sa oženjenim muškarcem savršeno funkcioniraju prvih nekoliko tjedana ili duže pod uvjetom da se viđate rijetko i kvalitetno (kvaliteta je daleko važnija od kvantitete!). Zato ne dopustite da vam rutina pokvari zabavu. Primjerice: ne upisujte u mobitel njegov broj: tako ga lakše nećete nazvati.

I još nekoliko riječi o njegovoj ženi: ona nije njegov problem, nego alibi. Ne razgovarajte sa njim o njoj i nikada je ne osuđujte. Razgovara li sa njom na mobitel, udaljite se: čuti kako vješto laže teško je podnošljivo i najciničnijim od nas, a slušati obiteljske sitnice sretne obitelji, svakako je zdravije izbjeći. Svim se silama potrudite da ostanete iznad svega toga. Ne pokušavajte vidjeti njegovu ženu: bolje je da zamišljate kako je neprivlačna, nego da morate priznati kako je zapravo lijepa. Očekujte sve, ali baš sve, pa i to da saznate kako očekuje i treću bebu. Uvijek imajte na umu da ljubavnice oduvijek služe tome da u ljubavnikovome braku sve ide glatko. Ne sanjarite o sretnom kraju priče imajte svoju osobnost i vlastiti život.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Nazovite s povjerenjem naš tarot centar! HR: Pošaljite sms TAROT247 na 88 55 55 (3,72KN/sms) SR: Pošaljite sms TAROT247 na 7008 (60RSD/sms) BiH: Pošaljite sms TAROT247 na 091510720 (0,94BAM/sms) SLO: Pošaljite sms TAROT247 na 3600 (0,49EUR/sms) CG: Pošaljite sms TAROT247 na 14941 (0,70EUR/sms) MK: Pošaljite sms TAROT247 na 149330 (35,40DEN/sms) AT: Nazovite 0900/520-832 (2,16EUR/min) DE: Nazovite 0900/3113-133 (f:1,99,m:2,99e/min) CH: Nazovite 0901/034-430 (1CHF/min) ATECOing u.o. 18+ ODJAVA=STOP InfoTel:072/700-700 admin@astrotarot.com.hr Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)