UTJECAJ ZVIJEZDA NA ZAČEĆE, PLODNOST I RAĐANJE

horoscope guru
Trudnoća
Trudnoća

Treba odmah naglasiti da se često nepravedno zaboravlja da su za začeće potrebne dvije osobe. To donekle cijelu stvar čini složenijom jer treba istražiti i žensku i mušku stranu. Sve podatke o kojim budemo pisali, možete za sebe ili vama blisku osobu naći u našem On-line izborniku u rubrici „Natalna karta“. Kad tamo ubacite podatke, brzo ćete dobiti prikaz natalne karte i svih položaja planeta. Uz malo pažnje i strpljenja, shvatit ćete gdje se nalazi čiji Mjesec, Venera ili Mars, u kakvim je aspektima, gdje je 5. kuća ili slično. (Ako vam tu „zaškripi“, imate na raspolaganju i naš članak „On line natalna karta“ s jasnim uputama kako je pročitati.) A sad da konačno pređemo na stvar.

Kod žena se sposobnost začeća i rađanja obično povezuje s položajem Mjeseca, no to nije i jedini orjentir. Ako se radi o ženskom horoskopu, Mjesec koji je u izazovnim aspektima (kutevi od 90 ili 180 stupnjeva s drugim planetama) može donijeti vrlo emancipiranu ženu koja tokom života tek uči lekcije o svojoj ženstvenosti. Ako se takvi aspekti odigravaju u kućama zdravlja ili rađanja (6., 8., pa i 12.) oni mogu donijeti određene probleme sa začećem. No ne nužno. Jer, ako ista osoba ima npr. izvrsno položenu Veneru, a povezanu s istim temama, ona može ublažiti stvar. Također treba gledati i kakva je 5. kuća (koja se odnosi na djecu), da li u njoj ima neki nezgodan planet ili u izazovnim aspektima. Ili pak dobar u dobrim aspektima. Također je dobro uvijek pogledati i položaj vladara 5. kuće (to je planet koji vlada znakom koji obuhvaća 5. kuću, npr. ako je ona u Blizancima, to je Merkur – tad gledamo gdje se on nalazi i u kakvim je aspektima).
Samo rađanje i porođaj obično se povezuje s 8. kućom, pa nju treba proučiti, da li tu ima kakvih planeta, u kakvim su aspektima, te – nema veze ako nema ničeg u toj kući – jer uvijek postoji planet vladar te kuće, kojeg isto treba sagledati gdje je i u kakvim aspektima.

Kod muškarca se sposobnost oplodnje obično povezuje s Marsom, iako i samo Sunce određuje snagu vitalnosti. Ako je Mars oslabljen, nedovoljno aspektiran ili u lošem položaju, uz npr. izazovne aspekte nekih planeta u 5. kući, čovjek se mora pomučiti dok ne dobije djecu. I obratno.Također treba pogledati i kuće povezane sa zdravljem općenito (6., 12., 8., sekundarno i 4.) Mjesec i Venera u muškom horoskopu obično pokazuju kakvu ženu osoba očekuje, dobiva, kakva mu je majka, žena, ili kako on općenito doživljava žene i što od njih očekuje, te nisu direktno povezani s plodnošću.

Tranzit dobrih planeta po Mjesecu u ženskom horoskopu često donosi trudnoću i djecu, ili pak sličan tranzit po 5. kući, bilo da se radi o muškom, bilo o ženskom horoskopu. Posebno je tu učinkovit Jupiter koji uvijek označava širenje, poboljšanje, prosperitet i zadovoljstvo. Poznati su nam brojni primjeri tranzita Jupitera po natalnom Mjesecu koji su ženama donosili djecu ili pak čak i po Podznaku, Znaku ili po 5. kući, a koji put i po Veneri.

Ako u On-line izborniku u rubrici „Vaše zvijezde danas“ pogledate kako vam planete stoje danas, vidjet ćete kakvi se tranziti odigravaju u sadašnjosti, te da li je na pomolu neki dobar „prelazak“ preko neke vaše važne točke. Također možete samo upisati određeni datum u rubrici „Natalna karta“ i dobit ćete prikaz rasporeda planeta za taj dan (to može biti sada, jučer ili za pet mjeseci, za pet godina, kad god želite), te proučiti da li se nešto kreće i kada prema vašoj osjetljivoj točci (npr. po Mjesecu, Veneri, Podznaku). Također se možete konektirati na neku od stranica s Efemeridima (tablicama planeta), pa pogledati kako stvari stoje u periodu koji vas zanima. (Npr. pogledate raspored planeta za dane nekog praznika kad ćete biti zajedno s dragim /ili dragom/ na odmoru, pa vidite da li vam tih dana nešto tranzitira po nekoj točci koja je važna u vašoj natalnoj karti, npr. po Mjesecu).

Istraživanjem utjecaja zvijezda na plodnost i začeće bavili su se mnogi, a mi izdvajamo neka zapažanja iz knjige „Astromedicina“ čiji je autor Mile Dupor, pionir astrologije u našim krajevima. Dok je on predano proučavao nešto o čemu se danas sve više govori, mnogi nisu ni znali što je astrologija. Za slijedeće zaključke Dupor spominje da je do njih došao koristeći se kao izvorom starom egipatskom Trutinom hermetis, a potom i najnovijim izvorima iz njegova vremena, (umro je 1983.):

1. Žena može zanijeti:

a) iza (redovite) menstruacije 10-20 dana;
b) u dane kad je Mjesec iznad horizonta (astrološki to znači da Mjesec tranzitira područje između osi 7. i osi 1. kuće u natalnoj karti, znači prolazi od 7.-12. kuće horoskopa)
c) kad Mjesec ili Venera prelaze preko Ascendenta (Podznaka), mjesta natalne Venere ili natalnog Mjeseca u ženskom horoskopu
d) kad Mjesec zatvara isti kut, tj. aspekt sa Suncem koji je bio u ženskom horoskopu (+,- dva dana)
e) kad Mjesec dodiruje liniju Ascendenta ili Descendenta (osi 7. kuće) žene

2. Kad će žena roditi:

a) nakon 10 faza Mjeseca ili 273 dana (+,- 10-tak dana)
b) raniji porođaj obično se događa uoči mjene Mjeseca (do 5 dana), ako Mjesec raste iznad ili pada ispod horizonta (malo), ili ako je visok vodostaj
c) kasniji porođaj obično se događa uoči uštapa (do 3 dana), ako Mjesec raste ispod ili opada iznad horizonta, u vrijeme hladne fronte ili niskog vodostaja
d) navodno sekstil Sunce-Lilith donosi moguće poremećaje u redovitosti porođaja, a danas je to sve više stres.

Ako smo nekom od vas pomogli, bit će nam drago.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)