Tijelo šalje signale-primjećujete ih?

horoscope guru

 

Zdrava kosa, koža i nokti te osjećaj unutrašnje snage ogledalo su zdravlja cijelog tijela i duha. S druge strane, sve promjene na tijelu, manjak energije, osjećaj bezvoljnosti ili depresija, signali su koje nam tijelo šalje kad mu nešto nedostaje. Tako se, primjerice, depresija može pojaviti zbog nedostatka vitamina B6, koji se u organizmu može nadoknaditi pojačanim unosom mesa i ribe. Crvenilo na licu signalizira opterećenja tankog crijeva i srca. Crvenilo se može tretirati uljima i kremama koje pospješuju krvotok i imaju ljekovito djelovanje na kožu. Ukoliko crvenilo ne nestaje izbjegavajte alkohol, kavu, čaj, bijelo brašno i jako začinjena jela, a pojačajte unos sirove hrana, žitnih pahuljica, bijeli i crveni luk, limun, celer, grožđe i kruške. no i s bilo kojom drugom promjenom valja imati na umu kako ih je važno što prije otkloniti jer tijelo vrlo ozbiljno upozorava SOS signalima. Uzrok promjena vrlo je često samo nedostatak nekog vitamina, esencijalnih masnih kiselina, cinka, željeza, a li već to je znak što je znak da ishrana nije adekvatna te je treba što prije upotpuniti ili promijeniti. Zato je važno u svoj jelovnik ubaciti namirnice koje tijelu nedostaju, ali ga i bar jednom na tjedan nagraditi s nekoliko sati dodatnog sna i opuštanja.

Morski plodovi za kožu i kosu
Akne nastaju zbog nedostatka cinka pa se preporučuje veći unos mlijeka, rakova i školjki. Prištići na koži nadlaktice i butina te crvena koža često su znak manjka vitamina B i E te esencijalnih masnih kiselina. Nadoknađuju se mesom, žitaricama i morskom hranom. Slab rast kose može značiti nedostatak željeza i cinka, a nadomješta se mesom, zeljastim biljkama, mlijekom, te rakovima i školjkama. Za perut se preporučuje unos citrusa, mesa, ribe i mlijeka.

Krvave oči i ispucale usne
Krvave oči najčešće pripisujemo neprospavanoj noći ili radu za kompjuterom, no to može biti i posljedica nedostatka vitamina A i B2. Unosom mliječnih proizvoda, mesa, zelenog, narančastog i žutog voća nadoknadit ćete te vitamine. Ispucale usne, smanjen osjećaj za okus i ranice na sluzokoži usne šupljine znak su nedostatka željeza, vitamina B12, B6 i folne kiseline. Pomoći će unos mesa, mahunastog i zelenog povrća te mliječnih proizvoda.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)