Svježina doma na prirodan način

Svaka tvar koja emitira prekrasan miris u zrak obično se naziva osvježivačem zraka. Umjetni sprejevi sadrže umjetne hemikalije koje mogu biti štetne za vaše zdravlje. Osobe sa asmom posebno mogu biti pogođene ovim problemom, pa im te kemikalije mogu uzrokovati rzaličite alergije. Prema jednom istraživanju upotreba kemijskih sprejeva za osvježavanje zraka može čak izazvati depresiju i glavobolje.
Šta raditi u takvim situacijama? Svi mi želimo da nam dom lijepo miriše, a upotreba ovih sredstava nije zdrava. Pa, možete pokušati sa upotrebom prirodnih osvježivača zraka. Osim toga što su prirodni, oni su i lako dostupni. Pogledajte neke od tih osvježivača.

Prirodna ulja

Koristite mirisna ulja kao prirodni osvježivač za vaš dom. Možete koristite okus koji vam se najviše sviđa. Uzmite jednu žličicu bilo kojeg mirisnog ulja i pomiješajte ga s pola šalice octa i dvije šalice vode. Dobro izmiješajte sve sastojke. Tekućinu ulijteu raspršivač i vaš osvježivač zraka je gotov!

Cvjetni ekstrakti

Vaš omiljeni cvijet može postati savršen način da osvježite vaš dom. Kako? Uzmite latice nekog cvijeća ( jasmin, ruža, lavanda ) i kuhajte ih u vodi na srednjoj temperaturi najmanje 30 minuta. Sada procijediti vodu i sipajte tekućinu u bočicu sa sprejem. Ostavite da se ohladi, a nakon toga osvježite vaš dom sa vašim omiljenim mirisom cvijeća.

Začini

Uzmite svoje omiljene začine, bilo da je to klinčić, cimet, kardamon i sl i prokuhajte ih u vodi na visokoj temperaturi 20-25 minuta. Natočite tekućinu u bocu sa raspršivačem. Ispunite svoju sobu s lijepim mirisom indijskih začina.

Svijeće od pčelinjeg voska

Ne morate ići u trgovinu kako bi kupili mirisne svijeće. Napravite sami svijeću od pčelinjeg voska. Ona emitira mekani miris koji golica naša osjetila, te je vrlo dobar prirodni osvježivač.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)