Sutra dan nakon prekida veze i strah

horoscope guru

Nakon prekida veze svima je teško ponovo se naviknuti na single život. Žene se obično susreću sa strahovima koje teško savladavaju.

Otkrivamo vam tri najčešća straha, ali i načine na koji ćete ih se riješiti.
Zauvijek sama – Nakon prekida većina žena plaši se da će do kraja života ostati same. Ovaj strah može biti toliko snažan da će se žene podsvjesno boriti protiv novih ljubavi. Prethodna iskustva mogu vam pomoći da pobijedite ovaj strah. Ovo nije vaš prvi prekid, pa baš kao što ste preživjeli druge, preživjet ćete i ovaj. Jednako kao što ste nakon prethodnih prekida upoznali nekog novog, tako ćete i nakon ovog.

Važno je samo da da to želite i da ste otvoreni prema drugim ljudima.
Ne vrijedim – Većina osoba za prekid krive sebe. Čak i ako niste krivi, moguće je da ćete razviti osjećaj manje vrijednosti. Ne trebate se mučiti traženjem pravog krivca za prekid, već se fokusirati na važnije stvari – kao što je novi početak. Krenite od nule, radite na sebi i fokusirajte se na stvari koje vas čine sretnim.

 Promjena je užasna – Kada se naviknemo na nešto, teško je prihvatiti da toga više nema. Vaš partner je bio neko na koga ste se uvijek mogli osloniti, a sada, kada vam je najpotrebniji, njega nema. Umjesto da se stalno vraćate u prošlost, okružite se prijateljima, otkrivanju novih interesa i hobija, te napuštanju starih navika. Kada se riješite starih navika i nađete nešto novo što vas ispunjava, brzo ćete shvatiti da promjene nisu loše.

 Ali, nakon što ste se dobro isplakali i uvjerili da povratka doista nema, uzmite stvar u svoje ruke kako biste što prije mogli profunkcionirate u svakodnevnom životu, vratiti se svakodnevnim obvezama. Najvažnije od svega jest da nikako ne komunicirate s bivšim partnerom, čak i ako mislite da ste dovoljno jaki i za najjače izazove. Iako se čini da će vam biti lakše ako samo nakratko čujete njegov ili njezin glas, grdno se varate, time samo odgađate neodgodivo – suočavanje s prekidom.  Ako uspijete odoljeti tom iskušenju, napravili ste velike korake na putu prema potpunom oporavku, a jednog dana, tko zna – možda ćete moći biti prijatelji.

Ne prepuštajte se depresiji, trgnite se, bavite se stvarima koje su vas uvijek veselile. Obavezno izađite vikendom, upoznajte nove ljude i tako se podsjetite kako uopće nije loše biti slobodan. Svakako izbjegavajte filmove i pjesme koje vas tako silno podsjećaju na ono što ste izgubili.

Uzmite si vremena za sebe; počastite se novom frizurom, knjigom ili nekom sitnicom koja će vam vratiti samopouzdanje ili naprosto radite ono što vas veseli. Ne zanemarite ni fizičku aktivnost; bavljenje sportom oslobađa hormon sreće što povoljno utječe na nas. Kada prođe dovoljno vremena i kada ste posve sigurni da sjećanje na nekadašnjeg partnera neće u vama izazvati lavinu emocija, pokušajte si objektivno objasniti zašto veza nije uspjela.

I na kraju svakako oprostite jer život ide dalje – mržnja će vas samo nepotrebno iscrpiti i produžiti agoniju. Izađite iz svega jači nego što ste bili. Nigdje ne stoji koliko vremena treba proći da bismo nekoga preboljeli, hoće li to trajati tjedan dva ili možda godinu. Naše srce poseban je organ koji ne možemo kontrolirati, dajmo mu stoga dovoljno vremena da se oporavi i pripremi za neko novo “jače kucanje”.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)