Sedam svjetlosnih zraka dugine boje

horoscope guru

Sedam zraka svjetla

Na isti način kao što je naše fizičko Sunce izvor vidljive svjetlosti koja se može razložiti na sedam sastavnih komponenti, tako je i Solarni Logos izvor sedam velikih kozmičkih Zraka spiritualne svjetlosti. Ove Zrake izgrađuju ljudsko kauzalno tijelo i svakoj od njih se mogu pripisati različiti duhovni i fizički kvaliteti. U ovom slučaju može se reći da je termin «zraka» znak za posebnu vrstu sile ili kvalitete energije. Ovih sedam velikih energetskih tokova predstavljaju svaku vibraciju unutar materije, prostora i forme, i oni prožimaju sve objekte, sva bića i sve događaje u manifestaciji. One se međusobno prožimaju i kombiniraju da bi proizvele sve kompleksne sustave koje mi nazivamo stvarnošću. One nadilaze mogući opis riječima ili čak mislima i osjećajima. Zrake su previše esencijalne i sveobuhvatne da bi se mogle ograničiti unutar našeg uskog pojasa viđenja velikog spektra stvarnosti. Ipak, određeni opis ovih Zraka je moguć u smislu kvalitete koji im pripadaju. Kvalitete pojedinih Zraka svjetla mogu se povezati sa čakrama i mineralnim carstvom.

Plava svjetlosna zraka

Plava zraka je prva Zraka. Energija ovog Plamena je početna i konačna sinteza, izvor svih ostalih energija. Ona je osnova same snage i energije. Prva zraka je snaga namjere, svrhe, usmjerenja, centralizacije i jedinstva, a njena ključna nota je volja – Božanska Volja. Karakterizira se kvalitetama energije snage, moći, vjere i zaštite.Nedjelja je dan kada je zračenje ove Zrake posebno izraženo. Njen najistaknutiji predstavnik je Arhangel Mihailo, čiju je veličanstvenu pojavu i prisustvo čovječanstvo sačuvalo iu svojoj vanjskoj svjesnosti, iako, na žalost, često samo na njezinoj periferiji.
Arhangel Mihailo je vođa svih Arhangela i Anđela. On vas svojim plavim plamenim mačem rastavlja od loše karme, negativne energije i okova koji vas vežu za ostale ljude, situacije i sjećanja iz prošlosti. Daje snagu, moć i zaštitu od razornih misli, osjećaje i djela drugih ljudi. Tijekom 24 sata 0,22 sata Arhangel Mihailo zadržava se u astralnom carstvu nižih sfera, raspršiti mržnju, zavist i strah. Njemu kod te zadaće pomaže legija Anđela plavog plamenog mača.Ako vam netko šalje loše misli ili misli koje su protiv vaše volje, vaša snaga će oslabiti, i potkopaće se uspjeh u vašem životu. Zamolite Arhangel Mihaila stati između vas i pošiljatelja loših misli, da vas zaštiti. Tako će se loše preobraziti u dobro. Arhangel Mihailo će vas učiniti hrabrim i odlučnim, da lakše rješavate svoje probleme. Ojačaće u vama volju Božju i moć vjere, koja će hraniti vašu unutarnju snagu, a vaši motivi će postati časni i nesebični.Okružite se neboplavim svjetlom, bojom Arhangel Mihaila, iskonskom bojom prve Zrake neka vas ona oporavi, uveća samopoštovanje, poveća snagu i energiju, i zaštiti od svega lošeg što dolazi do vas. Ženska strana njegove božanske prirode je Vera.Molite ga da vas svojim plamenim mačem razdvoji od emocionalnih okova, koji vas vežu za druge ljude, situacije i sjećanja iz prošlosti. Molite se da vas ispuni snagom ljubavii, da otkrijete u sebi što je moć Svjetla. Osjetite svjetlo u svome srcu i izgradite “most do slobode”, sudjelujte u izgradnji ovog puta, puta Anđela. U tome će vam pomoći Arhangel Mihailo. Zamolite ga, vjerujte u sebe, jer tko kuca tome se otvori. Zamolite ga da pošalje svoje uzašle Anđele zaštite, uključivati vas i vaše drage i sve konstruktivne ljude Zemlje, da vas odreši od svih misli koje nisu neokaljan plan za vas. Ni jedan Arhangel neće doći, neće se miješati, ako ga ne zamolite, jer je to u suprotnosti sa zakonom božanske ljubavii.Predstavnici kristala za ovu Zraku, koji će pomoći pri molitvi, su svjetloplavi safir, svjetloplavi topaz i akvamarin. Ove kristale možemo povezati s višuda čakrom.

Zlatnožuta svjetlosna zraka

Druga zraka, zlatnožutog Plamena je Zraka svjesnosti. Ona je izvor spajanja svjetlosti i ljubavii, jedinstvo dualnosti materije i duha. To je zraka mudrosti, senzitivnosti i intuicije. Energija ove zrake kvalificira i podučava. To je zraka temeljite sinteze, ljubavii, mudrosti, prosvjetljenja i mira.Ponedjeljak je dan kada je ova Zraka posebno izražena i kada njeno djelovanje postiže maksimalni intenzitet. Arhangel Džefiel, Anđeo prosvjetljenja je predstavnik ove Zrake i zlatnožutog plamena.Arhangel Džefiel vam donosi mudrost iz Izvora svih stvari, daruje vam ljubav i mir. Pomaže da prevladate strah, neznanje, lažni ponos, vodi vas ka zdravlju, dobroti, ka istinskim duhovnim spoznajama i prosvjetljenju. Ženska strana njegove božanske prirode je Stalnost, postojanost. Pozovite Arhangel Džefiela i zamolite ga da vam da moć, da vas posavjetuje, da pobijedite loše misli i osjećaje, da vam da unutarnju jasnoću i mudrost. Zamislite sebe u zlatnožutoj boji svjetlosti, držite u rukama kristale koji odgovaraju zlatnožutoj zrake, primjerice, citrin i zamolite Arhangel Džefiela za mir, ljubav, mudrost, prosvjetljenje i za pomoć dotaknuti svoj vlastiti izvor unutarnje mudrosti.Zamolite Arhangel Džefiela da vas poduči kako pritisak osjećaja daje život obliku i dovodi ga do zemaljskog ostvarenja, kako snabdevate misaoni oblik energijom. Zamolite ga, da vas ispuni svojim osjećanjem snage u vešem srcu, da postanete majstor nad svim životnim prilikama s kojima se morate suočavati, da to bude u snazi svjetla i ljubavii, biti majstor nad svim nebeskim idejama koje primate iz Božjega srca i koje treba na Zemlji ostvariti.Nositelji svjetla ove Zrake iz svijeta kristala su providni, bijeli, svijetlo žuti i ljubičasti kristali, koji se povezuju sa Sahasrara čakrom, primjerice, citrin, gorski kristal, fenakit i ametist.

Ružičasta svjetlosna zraka

Iz treće Zrake ružičastog Plamena manifestiraju se aktivnost i inteligentno djelovanje kao posljedica svrhe i mudrosti prve i druge zrake. To je energija potpune kreativnosti i prilagodljivosti. Kroz ovu zraku izražavaju se potrebe, formuliraju se planovi i odabire materijal. Ovo je zraka božanske ljubavii kroz manifestaciju tolerancije, blagosti i obožavanja.Utorak je dan kada je ova Zraka posebno izražena i kada njeno djelovanje postiže maksimalni intenzitet. Predstavnik treće Zrake je Arhangel Samuel.Arhangel Samuel je Anđeo obožavanja i slavljenja. On svako dobro umnoži i pojača ako ga za to zamolite. Arhangel Samuel vam pokazuje put ka saučešću, ljubavii i opraštanju. On pojačava plamen ljubavii u vašem srcu, daruje vam božansku ljubav i utjehu.Ako se želite osloboditi negativnih emocija, pozovite Arhangel Samuela. On će vas naučiti da ovakva osjećanja preobrazite u nešto pozitivno, da zamislite adekvatnu pozitivnu emociju ekstremne vrijednosti, a zatim, zlatnu sredinu između te dvije emocije, usku stazu kojom je poželjno ići, koja će vas izvesti na put bezuvjetne ljubavii. Probudiće u vama visoko poštovanje, kako biste mogli u potpunosti se predate Bogu. Pokloniće vam pozitivne emocije ljubavii i obožavanja, napuniti vaše srce nesebičnom ljubavlju i radošću.Ljubav ne poznaje ograničenja, ona prihvaća sve ljude onakve kakvi jesu. Ona ne sudi i ne prosuđuje. Prava ljubav je moćna, prevladava uvrede, ljutnju, razdvojenost, jača je od ega. Unutarnjim okom vidite roza svjetlo u svom okruženju. Neka ljubav teče iz vašeg srca i neka dotakne vaše bližnje, ljude koje volite, ljude koje ne volite i ljude koje ne poznajete, sve ljude na planeti Zemlji, sve životinje, biljke, kristale, svu božansku kreaciju. Neka se vaša ljubav širi, širi. Tako stvarate svjetlosni most na koji će sići Angeli i donijeti svijetu nadu i radost. Nagrada za to će vam biti blagoslovljen životni put, pun ljubavii. Ženski dio energije Arhangel Samuela je Blagost.Kristali za ovu Zraku su smaragd, zeleni turmalin, žad, roze kvarc, roze kuncit i fluorit. Ovi kristali su povezani sa anahata čakrom.

Bijela svjetlosna zraka

Četvrta Zraka, Plamen bijeli, stoji u sredini svih sedam zraka, i kao takva simbolizira centar, odnosno ravnotežu i točku harmonije. Ona stimulira kreativnost, umjetnost i ljepotu i posebno je osjetljiva na boje i zvukove. Ovdje borave razlikovanje, brzina i potraga za savršenstvom. Intuitivna snaga posebno dolazi do izražaja, ona priziva ljubav, život i razumijevanje. Ova zraka ima strahovitu snagu pročišćavanja, što se manifestira kroz moć uzašašća spiritualnih snaga čovjeka.Srijedom je zračenje ove Zrake posebno izraženo. Arhangel Gabriel je predstavnik Anđeoskog kraljevstva, zadužen za kanalisanje energije ove Zrake.Arhangel Gabriel je Anđeo objavljivanja i prosvjećivanja. On drži neokaljan i savršen božanski plan za svakog čovjeka, za svakog utelovljenog Anđela i za cijelu planetu Zemlju. On je Božji glasnik, Anđeo četvrte zrake čistoće, umjetnosti, uskrsnuća i uzašašća. Arhangel Gabrel nam daje nadu i podučava o vrijednostima religije. Religija je prije svega stvar svakidašnjeg, svakosatnog života. Religija je stvar punog, normalnog, sveopćeg razuma i stvar discipline, samokontrole i kontemplacije. Religija je razvoj ljubavii i zahvalnosti prema životu, prema Bogu koji je dao život i koji podržava vašu prisutnost u svemiru, kroz toliko milijuna godina, u nadi da ćete kroz sebe ispuniti svoje određenje, koje ne možete ispuniti kroz nijedno drugo biće, vaš dio velikog kozmičkog tkiva, koje može samo vaša životna struja izatkati i biti.Pozovite Arhangel Gabriela i zamolite ga za milosrđe i unutarnje pročišćenje, da vam pomogne, da razriješite stara sjećanja, duboko ukorijenjene loše navike i misaone sheme koje spuštaju vašu vibraciju na nižu razinu. Molite se, da vam donese red i disciplinu u život, da sve ide glatko, lako i bez trenja. Zamislite čisti bijeli plamen u svom okruženju i dopustite svom duhu da izađe na površinu, i vine se u spiritualne visine.Molite se da vas napuni svojim kozmičkim pritiskom ljubavii, da postanete uskrsnuće i život svega što je dobro u vašoj životnoj struji, vječne mladosti, ljepote, savršenog vida, sluha, bezgranične snage i energije, savršenog zdravlja, punine Božje u novcu i svim dobrim stvarima . Molite se ispuniti božanski plan koji vam je karmički određen. Svi ljudi oko vrata nose tablicu na kojoj sve jasno piše. Rijetko tko se zanima za ono što piše na njoj, a još manje je zainteresiran da to ispuni. Radite na tome, nadajte se i uspjet. Božanska nadopuna, ženski dio prirode Arhangel Gabriela je Nada.
Osnovni predstavnici ove Zrake u mineralnom carstvu su rubin, crveni cirkon, granat, jaspis, zmajevo oko i koral, a od crnih kristala zaštite i uzemljenja, opsidijan, turmalin i crni opal. Ove kristale povezujemo sa muladara čakrom.

Zelena svjetlosna zraka

Peta zraka, plamen zeleni, je Zraka konkretizacije i kristalizacije supstance, znanja i znanosti. To je Plamen ravnoteže i istine. On vodi do analize i razvoja ideja, specijalno Božanskih ideja i impulsa koje su začete u prvoj zraci, i koje na kraju proizvode mudrost i svjetlost. Ova zraka nosi energiju istraživanja koja može dovesti do izdvajanja i kristalizacije. Temeljitost i razlikovanje, s kojima ova zraka radi, u umu i intelektu čovjeka vodi konačno do razumijevanja i otkrivanja istine. Ovo je zraka koncentracije, kao manifestacije neprekidnog držanja pažnje, stečene posvećenošću. U njoj je usidreno fizičko ozdravljivanje i savršenstvo.Četvrtak je dan kada ova Zraka posebno snažno manifestira svoje energije.Arhangel Rafael je Anđeo iscjeljivanja, posvećivanja i ozdravljivanja. Doktor, pop, učenik i svaki posvećenik koji dragovoljno posvećuje svoju snagu da služi životu, stoji pod njegovim specijalnim blagoslovom i zaštitom. On formira srce svakog pojedinog čovjeka, koji hoće da se opet utelovi. Marija, Majka Božja, biće puno miline, nježnosti, sućuti i majčinske ljubavii, božanska je nadopuna Arhangel Rafaela. Majka Marija je hijerarhiju “Hrama Uskrsnuća”, zajedno s Isusom. Hram je ispunjen zelenim plamenom iscjeljivanja. On objedinjuje razna iscjeliteljska mjesta na kojima teku ozdravljujuće struje, kao primjerice Lurd, voda Svete Petke, mjesta stalne molitve koje se uznose u nebo, prema Bogu.Arhangel Rafael reprezentuje moć viđenja vizije, i istine. On vam može pomoći razviti svoje treće oko, unutarnju viziju, božanske vizije i moć da stvarate putem vizualizacije. Može poboljšati našu koncentraciju, psihičku moć viđenja i vančulnu percepciju. Arhangel Rafael je zaštitnik slijepih, on donosi izlječenje u svakom pogledu. Podržava iscelitelje, pomaže liječnicima i svim spiritualnim iscjeliteljima. Podržava sve ljude na božanskom putu.Arhangel Rafael će vam donijeti ozdravljivanje, zdravlje i bogatstvo, ako ga za to zamolite. Pomoći će vam da razvijete intuiciju i dobijete viziju i božansku energiju za samoiscjeljivanje. Okružite se zelenim svjetlom i molite, i zamolite sve što vam je potrebno. Vi znate da iskrena i čista molitva uvijek bude uslišena. Oslonite se na njega dok ste na putu, jer on pomaže putnicima. Arhangel Rafael vas savjetuje da se posvetite svaki dan kad vaše oči ugledaju nešto nesavršeno. Kažite u sebi, ljubljeni Oči, oprosti mi moje prekoračenje Tvog zakona ljubavii. Ljubljeni Arhangel Rafael, ponovno posveti moje oči, da vide samo savršenstvo!Zatim, kada se govori o nečem negativnom, kada su vaše ruke nestrpljive u nekom pokretu, kad izrazite negodovanje, kad usne i jezik uporabe krivu riječ, ili oštru riječ, kažite u sebi, ljubljeni Oče, oprosti mi zloupotrebu Tvoje energije. To morate često ponavljati, dok sve dobro ne razumijete i ispravite.Samo je ona životna struja u opasnosti, koja se sama opet ne podigne, ne obriše prašinu sa svojih koljena i ne načini pokušaj uvijek iznova. On će uvijek, vaša sva četiri niža tijela, iznova prosvijetliti, kad god ga zamolite i kad vam je to potrebno. Ne ustručavajte se u vezi toga. Zamolite uvijek iznova. Zamolite da postanete svjesni samo savršenstva, da vidite samo savršenstvo, da govorite samo savršenstvo, čuti samo savršenstvo, sada i zauvijek.Kristali koji pripadaju ovoj Zraci su plavi safir, indigolit, sugilit i sodalit. Ove kristale povezujemo sa adžna čakrom.

Zlatnorubinasta svjetlosna zraka

Šesta zlatna Zraka je zraka ljubavii, posvećenog služenja, duhovnog ozdravljivanja i idealizma. Ovo je zraka određenosti, apstrakcije i aspiracije okrenuta ka kauzalnim područjima čovjekovog bića. U osnovi ovog Plamena leži moć prepoznavanja dobra, pravednosti, usmjerenosti ka duhovnom i kapaciteta viđenja svjetla. Osnovna odrednica ove zrake je kvaliteta mira, kao posljedica razumijevanja i prihvaćanja istine i potpune posvećenosti bića.Petak je dan kada ova zraka najjače izliva svoje zračenje i zadivljuje intenzitetom svoje zlatnorubinaste boje. Arhangel Uriel, Anđeo služenja, je predstavnik ove zrake.Arhangel Uriel, kao božansku žensku stranu svoga bića ima Dona Graciju. Boja njegovog Plamena zapravo je rubinasta. On je Anđeo služenja i vrši službu najvećeg Anđela zaštitnika. Arhangel Uriel je vođa svih Anđela zaštitnika, pa i vašeg Anđela čuvara. On posvuda donosi mir i osjećaj bratstva i sestrinstva. Kada težite unutarnjem miru i tišini pozovite Arhangel Uriela i zamolite ga da raširi, iznad vas, svoja krila zaštite.On će vam pomoći da se odvojite od boli iz prošlosti, fizičkih, psihičkih i emocionalnih povreda. Oslobodit vas od strahova i želja. Darovaće vam mir, milost, ozdravit vas na duhovnoj razini i pružiti zaštitu. Njegov rubinasti plamen u ljudima budi nesebičnu ljubav i vodi ka spiritualnosti i predanosti Bogu. Njegovo upotpunjenje, Dona Gracija, ima vrlo izražajnu jin energiju, kvalitetu milosrđa koji budi u nama nebicno službu.Vidite sebe okružene zlatnorubinastim Plamenom i molite se da vam donese mir, smirenost, ljubav i unutarnju radost. Ove predivne kvalitete sreće prenositi ostalim ljudima iz zahvalnosti. Budite jedno sa cijelim čovječanstvom. To je stanje višeg milosrđa koje će vas odvesti u radost i slobodu. Zamolite da vam podigne svjesnost na višu razinu spiritualnosti. Zahvalite se svom Anđelu čuvaru koji je vaša zaštićujuća prisutnost. Zamolite Arhanđela Uriela pomoći vašem Anđelu čuvaru da vas stalno drži na putu čistoće, sklada i sreće.Ovoj Zraci pripadaju žuti kristali, poput citrin, žuti kalcit i ćilibar. Ovi kristali se povezuju sa manipura čakrom.

Ljubicasta svjetlosna zraka

Ljubičasti Plamen, sedma svjetlosna Zraka, je u usporedbi s ostalih šest najopipljiviji i naizražajnija u vanjskom svijetu. Ona odražava kvalitetu odnosa između duha i materije i zbog toga se ponekad naziva ceremonijalnom ili magičnom zrakom, koja donosi ritam, ritual, zakon i red, organizaciju i grupnu svjesnost. Njezin ritam gradi, integrira, manifestira i cirkulira u našim tijelima.Ljubičasta zraka nosi božanske kvalitete ljubavii, milosrđa, sućuti, spiritualne transformacije i slobode. Subota je dan njenog najjačeg izražaja. Arhangel Zadiel, Anđeo ceremonije i zazivanja božanskih snaga, njen je najistaknutiji predstavnik unutar Anđeoskog carstva.Boja zrake Arhangel Zadiela je kraljevsko purpurna. U njegovom hramu u eteru nad Kubom, podučava se aktivnost invokacije. Zajedno sa svojim božanskim upotpunjenjem Svetim ametist, podučava nas pravilnosti disanja, da bismo naučili da sami raspršuju svoje sjene.Hram je okrugao i vrlo prostran. Sastoji se od čistih ametista koji su, nekad, donijeli ljudi sa svih strana svijeta. Na tornju je postavljena skulptura Svetog Ametist visoka preko dva metra. U središtu hrama je oltar od ametista, žarište Plamena. Budući da je ljubičasta Zraka sedma oko glavnog hrama, izgrađeno je još manjih sedam hramova, po istom planu. Iz zlatnog tornja svih hramova uzdiže se jedan živi ljubičasti Plamen.U hramu se podučava vještina razrješavanja svojih sjena i invokacija viših snaga. Naučićete da se u svakoj nepovoljnoj riječi nalazi život, i da će se on uvijek vratiti nazad da ga s ljubavlju oslobodite. Naučićete da ne pravite otpor ako dođe nešto negativno u opseg svakodnevnog života ili iskustva, da ne osjećate da vam se čini nepravda ako neskladna energija dođe u raspon vaše aure. Ona dolazi vama samo zato jer postoji malo žarište u oktavi neuzašlih ljudi koji znaju da se to pročišćenje uzdiže, izbavlja i oslobađa. Gdje god se nalazi žarište svete vatre ili jedna životna struja koja zna nešto o ljubičastoj vatri, ovdje energija ima priliku da bude izbavljena i vraćena u prvotni univerzalni Uzrok. Sve što se kaže, pa makar samo na šalu, o jednom drugom dijelu života, što ne služi za njegov blagoslov, jeste prokletstvo.Sedma ljubičasta zraka je Zraka čišćenja i preobrazbe. Okružite se ljubičastim Plamenom i pozovite Arhangel Zadiela u pomoć. Ako ste dobro vizuelizovali ljubičasti Plamen, predajte mu svoje probleme i teškoće, loše odnose, da bi se negativno u vašem životu moglo preobraziti u pozitivno.Kada molite Arhangel Zadiela da vam pomogne da nađete oproštaj i toleranciju u svom srcu, on će vam prizvati božansku milost da se vaše niže energije preobrate u više, naučiti sami razriješiti svoj bol, gorčinu i negativno mišljenje i sve negativno što stoji na putu i sprječava pristup dubljoj ljubaivi i predanosti. Kada nosite u svom srcu viziju potpune ljubavii, počet proces unutarnjeg čišćenja. Arhangel Zadiel će probuditi milosrđe, sućut, predanost u vašem srcu i pomoći vam da se oslobodite okova koje ste sami sebi nametnuli. Oslobodit vas od pogrešnog načina razmišljanja, pomoći će vam da nađete unutrašnju slobodu i mir. Arhangel Zadiel radi na čakri duše, iznad naše glave, energijom spiritualno visoko razvijene nesebične ljubavii.Predstavnici kristala za ovu Zraku su vatreni opal, sunčev kamen i karneol. Ovi kristali se povezuju sa svadistana čakrom.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)