Reci mi smjehom

horoscope guru

Tko se smije, doživjet će stotu! Smijeh je vrlo poželjan i vrlo dubok osjećaj. A način na koji se smijemo mnogo govori o nama. Naučite se smijati i – prepoznavati smijeh!

Može se smijati, umirati od smijeha, smijati se do suza, ili se polako smijati sve jače i jače. Znanstvenici se slažu da se smiješak javlja instinktivno, već nekoliko dana nakon rođenja. A kad odrastemo, različite vrste smijeha izražavaju različite osjećaje. Usta se priljubljuju i ostaju u tom položaju približno sedam sekundi. To je prosječno vrijeme jednog osmijeha. Kretnja usnicama nadovezuje se na brzo spuštanje očnih kapaka, što na neverbalnom jeziku znači miroljubivost.

Izražaji lica, trajanje i način smijeha otkrivaju duboke osjećaje. No, neke se osobe smiju tako da ispuštaju glas A, a druge E. Što je tome razlog? I zašto se netko može nasmijati na svaku besmislicu, dok druge nasmijavaju pikanterije sa seksualnom podlogom? Skupina istraživača proučavala je vezu između karaktera i ponašanja i otkrila četiri osnovna načina reagiranja na smiješno.

Smijeh na A

Neki psiholozi smatraju da za smijanja ispuštaju glas A vesele i ekstrovertirane osobe, pomalo bucmaste. To su osjećajne i otvorene osobe, no znaju biti i agresivne, optimistične, nemirne, sposobne i aktivne. Smisao za šalu koriste kako bi prikrile svoju seksualnost i agresivnost.

Smijeh na E i I

Takav smijeh zvuči lažno. Tipičan je za zatvorene osobe, koje ne znaju izražavati osjećaje, niti pokazati veselje. Previše se kontroliraju, ne znaju se opustiti, pasivne su, proračunate, zanimaju ih samo intelektualne ili filozofske rasprave. Tako se smiju i vrlo osjećajne, zatvorene osobe. Tko se smije ispuštajući glasove E ili I, izraziti je pesimist i trebao bi razvijati smisao za šalu.

Smijeh na U

Neki psiholozi smatraju da glas U ispuštaju osobe mladenačkog duha, a drugi da takav smijeh uopće nije smijeh! Zvuk se stvara duboko u grlu i više djeluje posprdno nego što bi ga se moglo smatrati znakom veselja.

Smijeh na O

Osobe koje se tako smiju izražavaju egocentrizam. Najvjerojatnije su ekstrovertirane, ali se vrlo dobro kontroliraju, društvene su, sigurne u sebe i neovisne. Nasmijavaju ih besmislice, jednako kao i masne šale. Začetnici su šala i podvala i u svakom trenutku pronalaze neki razlog za smijeh. Vole šaljiva nadmetanja s prijateljima što će oraspoložiti sve, a nikoga posramiti.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)