Recepti za motivaciju

horoscope guru

Između pukih želja i ozbiljnih namjera glavnu razliku čini upravo snažna motivacija koja nas pokreće da uložimo trud, vrijeme, energiju, resurse koji su ograničeni, a neophodni za svaku našu akciju. Ma koliko da vam se čini da u poslu, obiteljskim obvezama, svakodnevnoj rutini nemate baš mnogo izbora, postoje načini da im priđete tako da jačate motivaciju umjesto da ona iz dana u dan slabi. Radite stvari koje volite.

Naravno, lakše je reći nego uraditi ovo ali pokušajte usredotočiti koliko god možete na aktivnosti u kojima uživate i kojima se posebno radujete. Mnogo je lakše sebe motivirati upravo u sferama koje volimo nego u onima u kojima se osjećamo krajnje ravnodušnim.
Vaš posao. Možda nije idealno vrijeme da se posvetite karijeri iz snova ali posvetite što više vremena obvezama koje volite a prepustite drugima one koje baš ne volite.
Vaši ciljevi. Ukoliko želite nešto postići, pronađite rutinu koja vam odgovara, načine u kojima ćete uživati … a ne one u kojima ćete se “gušiti”.
Vaša obećanja. Pregledajte svoj popis “to do” i nađite način da eliminirajte stavke. Ako ste nešto redovito radili godinama unazad, ne znači da tu praksu ne možete prekinuti.

Fokusirajte se na krajnji rezultat, odnosno samo ispunjenje cilja.Umjesto da razmišljate o dosadnoj ili teškoj obvezi koju morate obaviti do kraja dana, fokusirajte se na vaš krajnji cilj. Primjerice, ako sada se riješite neke dosadne obveze kasnije se nećete morati više njom baviti.Obavite prvo lakše obveze, odnosno ispunite obećanja koja ne traže puno truda i muke.Ukoliko vam je teško započeti dan pun obveza, krenite prvo od onih koja od vas traže malo vremena i muke. Primjerice, napišite mail poslovnom partneru ili obavite razgovor prije nego se posvetite nekom iscrpljujućem projektu.Umjesto da prvo obavite najlakšu obvezu, obavite ipak najtežu na samom početku. Jer čim se riješite nje, sve obveze će vam djelovati lako u usporedbi s tim. Najteža ne mora uvijek biti isključivo ona koja od vas zahtijeva fizički ili intelektualni napor. Ponekad običan razgovor koji treba obaviti može vas najviše namuči.Kada ste odmorni i puni entuzijazma lako je motivirati sebe ali kako dan odmiče to je sve teže i možete osjetiti kako vam motivacija iz časa u čas opada. Pauze tijekom posla su obavezno sredstvo za vraćanje energije. Ako mislite da nemate vremena za pauzu, znači da je kucnuo posljednji čas da napravite jednu!Ne preuzimajte više obveza nego što možete postići.Mnogi ljudi preuzimaju na sebe više obveza nego što može podnijeti. Tako se događa da pored nekoliko obveza na poslu, dodate sebi još toliko kod kuće i naravno uz put pokušamo ostvariti još nekoliko životnih ciljeva. Koliko god da ste motivirani, ne zaboravite da imate 24 sata obaviti sve, a to sve uključuje i vrijeme za spavanje, odmor. Također, treba imati uvijek na umu da neke stvari neće ići glatko kako mislite te je preporučljivo da uvijek imate viška vremena u rasporedu za neočekivane prepreke. U slučaju životnih odluka, savjet je da uvijek imate samo jedan veliki cilj. Čim ga postignete, vrijeme je da zamislite novi. Samo tako ćete uspjeti ostvariti neki cilj – nemojte pokušavati istovremeno smršaviti, promijeniti posao, vidite cijeli svijet … i nagradite sebe.

Ukoliko vam je teško usredotočiti na neki određeni cilj, obećajte sebi da ćete nagraditi sebe nečim na kraju, kada konačno ispunite svoje obećanje. To može biti običan voćni kup, neka knjiga, šetnja oko bloka bilo šta što volite, što vam godi

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)