Odmaknite se,vidjecete bolje

horoscope guru

“Ne vidimo stvari onakve kakve one stvarno jesu. Vidimo ih kroz prizmu svojih očekivanja, onakve kakvi smo mi sami.” Anais Nin

Ljudi s velikim koeficijentom emocionalne inteligencije imaju veću sposobnost da “pročitaju” tuđe emocionalne, verbalne i fizičke ekspresije. Isto tako znaju komunicirati uspješnije, odnosno da jasnije prenesu svoje želje, namjere.

Ronald Adler i Russell Proctor II, autori knjige “Looking out. Looking in”, u kojoj se bave pitanjima moderne psihologije iz sfere komunikacije, s fokusom na našu sposobnost da interpretiramo pravilno druge ljude, pružaju nam nekoliko vrlo korisnih savjeta kako da lakše prepoznamo nečije emocije.

Kada uočimo neku reakciju koju ne možemo “pročitamo” u potpunosti, treba da se potrudimo da razmotrimo najmanje dva moguća objašnjenja prije nego što donesemo neki sud. Primjerice, kada nam prijatelj ne odgovora na poziv, umjesto da najprije pomislimo da nas ignorira, treba razmotriti i mogućnost da je možda vrlo zauzet i da od posla ne stiže da nam se javi.

Kada prestanemo stvari gledamo kroz neku osobnu prizmu, bićemo u prilici da stvari vidimo objektivnije, onakve kakve jesu a ne kakve mi mislimo da su. Tada je bitno da shvatimo da svatko radi nešto zbog sebe i zbog nekih svojih namjera, osjećaja a ne zbog nas. Ukoliko se odmaknemo od naših očekivanja i običaja da gledamo na sve krajnje subjektivno, rjeđe ćemo se naći u moru nesporazuma.

Rijetko pomislimo da se iza nekog “tmurnog” pogleda koji nam kolega u prolazu uputio krije možda samo jedan loš dan koji je imao ili mu je, prosto, lice “zgužvao” stomačni virus .U takvim i sličnim situacijama, kada nam nešto zvuči čudno ili nam se čini neugodno, trebala bi – prema savjetu ova dva psihologa – potražimo dodatno objašnjenje ali bez optuživanja ili osuđivanja.

Tada ćemo moći, kroz gestikulaciju kao i držanje tijela našeg sugovornika, jasnije shvatimo ono što je on ili ona htio da nam kaže.

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)