LJUBOMORA

horoscope guru
Ljubomora
Ljubomora

Da se radi o pravoj muci neovisno o ulozi u kojoj se nađete, znaju svi oni koji su je osjetili. Ljubomora je osjećaj povezan s nedostatkom samopouzdanja, nerazvijenom razinom zrelosti, nedostatkom osjećaja za druge, određenom sebičnošću i egoizmom, čak i mržnjom, a ne ljubavlju kako je neki pokušavaju zamaskirati.
Ona je slabost, a ne snaga. Samo u određenom kontekstu odnosa ona može postati motiv za neka pregnuća, ali motiv koji je ustoličen na negativnom nikad nije konstruktivan. Loš je to izgovor za sulude akcije.

PRVO što treba učiniti jest PRIZNATI SAM SEBI sebi da ste ljubomorni. To je prvi korak u nadvladavanju ovog osjećaja. Ako na to niste spremni, niste ni zreli, a tonut ćete sve dublje u svojim mukama i puhati i na hladno.
Kao što treba čim prije PREKINUTI LANAC nasilja ili mržnje (da se ne razvije do tragičnih posljedica), nešto slično treba napraviti i s ljubomorom.
Metoda kojom ćete to učiniti samo je pitanje vašeg izbora, ali uvijek se radi o SAMOKONTROLI I FOKUSIRANJU na one dobre strane vaše veze ili na ono što je pozitivno u vašem životu. Trebate se samo sjetiti da nećete reagirati kao što to činite kad ste npr. ljuti, a onda to redovno i vježbati. Bilo koja metoda relaksacije učinit će vas kvalitetnijom osobom, poželjnijom za druge (sjetite se da nitko ne voli društvo ljutite, ljubomorne ili prgave osobe), a onda vas i usmjeriti na konstruktivnije poteze u životu. Zašto da se mučite kad tu energiju možete iskoristiti daleko pametnije?
Zapamtite da ne možete posjedovati i kontrolirati voljenu osobu i da je POVJERENJE najbolji ključ kojim međusobno možete izgraditi dobar odnos. Neka vam to bude jedan od zakona vaše veze, a ljubomora je kao krpelj kojeg se trebate čim prije riješiti. No krenimo malo dublje.

Postavlja se pitanje zašto se i kod koga ljubomora javlja? Zašto neki događaji jedne ljude učine ljubomornim, dok neki drugi prema istim tim događajima ili pojavama ostaju mirni, sabrani i hladni? Koje je to obilježje ličnosti koje je čini sklonim ljubomornim ispadima? Ili žrtvom ljubomornog društva koje smo izabrali?
Psiholozi i psihijatri će reći da je korijen u nerazvijenom dijelu ličnosti koji seže do ranog djetinjstva osobe, a što kaže astrologija?

U natalnim kartama ljubomornih osoba uvijek je naglašen Mars, Venera, Saturn ili Pluton i to uvijek u kombinacijama izazovno postavljenih aspekata.
MARS obično daje akciju, pokretanje događaja, a u neskladnom aspektu s VENEROM uvijek donosi ljubavne muke, svađe, pretjerane strasti, a onda je tu obično i ljubomora. Kad je na neku o spomenutih planeta loše postavljen i SATURN, jača egoizam, nesigurnost čija je posljedica tiranija kao obrambeni mehanizam. PLUTON u izazovnim kombinacijama s nekim od prethodnih planeta uvijek donosi određenu vrstu nasilja. Čak do razine brutalnosti. Ako se na sve ovo doda i neki nezgodan aspekt Urana, rezultat su i perverzije ili nastranosti.
O sličnim se aspektima radi i kod žrtava ljubomornih partnera (partnerica), samo što su isti ti aspekti povezani s kućama ili vladarima kuća koje opisuju njima bliske osobe.

Dat ćemo jedan DRASTIČAN PRIMJER: austrijski monstrum Fritzl koji je kćer držao zatvorenu u podrumu više od 20 godina i sustavno je silovao i zlostavljao, te joj napravio niz djece, rođen je 10.3.1935.
Čovjek bi pomislio Riba, pa to su obično meki tipovi. Ali ne!
Ova osoba ima Mars u padu u Vagi u opoziciji s Uranom u Ovnu = izrazito asocijalan aspekt koji razara društvene, obiteljske i ljudske odnose, te sve zajedno u kvadratu s Plutonom u Raku = sve to povezano je s nasilnošću, brutalnošću, tiranijom, te sirovom destruktivnom seksualnošću.
Venera u Ovnu mu je bez aspekata = i ono malo jednostavnih osjećaja za druge ne zna uklopiti u svoj život, pa to ostaje zakržljalo, nekontrolirano ili zapostavljeno.
Mjesec je u kvadratu sa Saturnom = hladna duša, nevoljenost od drugih, ali i od majke, te nesposobnost podijeliti osjećaje i najdublje duševne strune s drugima, uvijek misli samo na sebe. Blokirana duševnost koja se ne razvija.
Saturn u Ribi koja je i sunčev znak = jača egoizam i sebičnost, dok je Sunce u opoziciji s Neptunom koji je vladar sunčeva znaka = poremećaj identiteta, iluzije i zablude o sebi i nedostatak realne svijesti o sebi. Pokvaren karakter. Sklonost dvostrukom životu za koji smatra da je normalan.
Izvana naizgled ljubazan i fin susjed (vjerojatno neki uljudan podznak), a iznutra pravi pravcati destruktivni i poremećeni monstrum.
Podatke za njegovu žrtvu kćer Elizabeth nemamo, ali vjerojatno bi se i iz njenog horoskopa dalo štošta iščitati o poremećenom ocu.

Ovo je krajnost kojom želimo samo pokazati dokle mogu dovesti poremećaji kad ih čovjek pusti da se razviju.
Nitko nema savršenu natalnu kartu, jer u svakoj ima izazovnih aspekata koji čovjeku ostavljaju mnogo prostora da radi na sebi, bilo da se radi samo o blagoj ljubomori, bilo o nekoj nastranosti za koju treba ponekad potražiti i pomoć psihijatrijskog stručnjaka. Nekom je to lakše, nekom teže, ali ako zaista predano radite na sebi, uspjet ćete. A onda je sve moguće. I to onako kako je najbolje za vas.

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Naši stručnjaci imaju ogromno znanje i iskustvo i pomoći će vam jasnim predviđanjima, proricanjem sudbine i savjetima za svako područje života. Bilo da je u pitanju ljubavni, poslovni, novčani, zdravstveni ili neki drugi problem mi ćemo vam pomoći jasnim uputama i savjetima! Kontaktirajte s povjerenjem naš tarot centar! Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)