Knjiga mudrosti

horoscope guru

2009-06-13 14:02

Po mnogima je tumačenjima tarot knjiga mudrosti u slikama. Postoje neke poveznice i sličnosti sa tajnim učenjima koji su pod utjecajem kabale i hermetizma, ali samo u formalnom i površnom obliku. Ono što tarot čini posebnim i izdvaja od drugih srodnih okultnih učenja jest arhetipska, filozofska i psihološka razina.                                                   

Ako poredamo karte mudrosti dobit čemo likovni prikaz duhovne evolucije čovjeka i planete zemlje kroz raličita razdobljaduhovnog razvoja, koje se na zemlji odražavalo kroz civilizacijske tokove i promjene.

Svaka od karata Velike tajne prikazuje jednu od stanja naše svijesti na putu duhovnog razvoja. Zato rad sa Tarotom zahtijeva prosvečeničku ozbiljnost i odgovornost. Ovo duhovno putovanje ne pripada nijednoj tradiciji, kulturi, civilizaciji a niti prostoru i vremenu, nego univerzalnoj svijesti koja je primljena preko mnogih medija iz praizvora, drugim riječima dolazi iz viših duhovnih biča iz kozmičke hijerarhije.

Sve ono što postoji u drugim znanjima i učenjima pa čak i religijama Tarot sadrži na jedan koncentriran, poseban i slojevit način.

Slike koje označavaju karte i njihovu simboliku u svakom detalju imaju poseban smisao u tumačenju situacije, zato kroz povijest i razvoj duhovnog aspekta i civilizacija u cijelosti karte su imale svoj razvoj i izgled se mjenjao ali simbolika je ostala ista.

Ovo nam može poslužiti kao dokaz u vezi mišljenja o tome da smo jedno i da pripadamo i potičemo od jedne energije.

Stolječima su ljudi tumačili iste karte na različite načine ovisno od pitanja i drugih okolnih karata…. ali osnovne značajke što koja karta predstavlja ostale su iste, to samo dokazuje još jednu činjenicu da je sve jako jednostavno ( za one koji znaju ) i da se može protumačiti sve što možemo zamisliti, svako pitanje koje možemo imati …

Ako želimo nešto naučiti i saznati o sebi, možemo i promjeniti,a zato nam mogu jako puno pomoči tarot karte.

Kad se karte poslože u jednu cjelinu onda imaju funkciju i izgledaju kao jedna knjiga iz koje se može čitati i saznati SVE.

 

 

AstroTarot

Vrhunski tarot majstori, vidovnjaci, i astrolozi! Zabavite se uz naš besplatni tarot i horoskop , rune i numerologija Članak slobodno podjelite sa prijateljima ili na svojim stranicama (uz navođenje izvora)